“ΕΛΠΙΔΑ” Γ. Ζεμπιλιάδου: Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών: Επιτέλους όχι και άλλη υποβάθμιση. Για τα Γρεβενά δεν υπάρχει πιο κάτω.

7 Ιανουαρίου 2023
11:15

 

Η Δυτική Μακεδονία και τα Γρεβενά βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση της οικονομίας τους.

Τα Γρεβενά δεν αντέχουν άλλη υποβάθμιση.

Η τρομακτική απώλεια του παραγόμενου πλούτου σε σχέση με την υπόλοιπη Χώρα και η ερήμωση, οδήγησαν επίσημους φορείς (Παγκόσμια Τράπεζα, ΙΟΒΕ, ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας) να χτυπήσουν μια μεγάλη καμπάνα στα «βουλωμένα», απ΄ ότι φαίνεται, αυτιά της επίσημης Πολιτείας.

Έτσι, αντί για αναμενόμενα μέτρα ενίσχυσης, ήρθε η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και αφορά τα Γρεβενά.

Τα Γρεβενά, μια Περιφερειακή Ενότητα σε εγκατάλειψη, που δεν είδε κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια,  που είδαν τους νέους ανθρώπους τους να φεύγουν, που είχαν την μεγαλύτερη πτώση πληθυσμού, μεταξύ 2001-2021 (-16%) στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Χώρας,

Τα Γρεβενά που μετράνε συνεχώς απώλειες:

Που  εξαιρούνται, μαζί με την Καστοριά, από σημαντικές ενισχύσεις  από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ) του 1δις ευρώ.  Που χάνουν το +10% στα επενδυτικά κίνητρα του Προγράμματος της Δίκαιης Μετάβασης,, όταν το παίρνουν, από το ίδιο Ταμείο, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες σε Κρήτη και Νησιά Αιγαίου.  Που χάνουν από το ίδιο Πρόγραμμα ενισχύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη του Τουρισμού και την προστασία του Περιβάλλοντος, όπως ολοκληρωμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, ολοκληρωμένη ανάπτυξη στις αστικές περιοχές και κυρίως  δράσεις ολοκληρωμένης ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές.

Που βλέπουν να ερημώνουν οι Πανεπιστημιακές τους Σχολές, με την μεγαλύτερη μείωση εισακτέων στη Σχολές που φιλοξενούν,  λόγω μιας εξώφθαλμα ανορθολογικής  και άδικης πολιτικής συνολικά για τη Δυτική Μακεδονία.

Που βλέπουν να μένει το Νοσοκομείο τους αναξιοποίητο και υποστελεχωμένο

Που  το Φυσικό Αέριο έγινε όνειρο απατηλό ..

Για αυτά τα Γρεβενά, σήμερα για άλλη μια φορά,  λέμε ότι επιτέλους δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει πιο κάτω.

Ούτε για τα Γρεβενά, ούτε για τη Δυτική Μακεδονία

Η έκκληση του Δημάρχου Γρεβενών για αντίσταση στην, απ ΄ότι φαίνεται ειλημμένη.  απόφαση για την υποβάθμιση του στρατοπέδου Νεοσυλλέκτων Γρεβενών πρέπει να κινητοποιήσει όλους ανεξαιρέτως τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας:

Και πρώτα απ΄ όλους το Περιφερειακό Συμβούλιο που πρέπει να πει ένα βροντερό Όχι.

Στην επικείμενη συνεδρίαση της Δευτέρας 9/1/2023, ο Συνδυασμός μας ζητάει το θέμα να συζητηθεί κατά προτεραιότητα και καταθέτει Εισήγηση προκειμένου να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση που θα αποτρέψει τα χειρότερα για τα Γρεβενά (κλικ εδώ για την εισήγηση).

Για τον Συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος -Επικεφαλής

 

20 σχόλια

    • Να στρωθείτε να δουλέψετε εκεί στα Γρεβενά έχει γίνει άγνωστη λέξη η δουλειά κ μετά τα φχαριστηρια. Επίσης ένα κέντρο φαντάρων τι ακριβώς δίνει εκτός από μερικά διευρα σε καφετέριες θυμησε μου…

      • Ενω εσυ αυλικε του Κασαπιδακου εχετε ξεσκιστει στη δουλεια εκει στη περιφερεια με τον αλλον που ταιζει κοτες στους κηπους αχαχαχαχαχα! Αντε να γινουν οι εκλογες να πατε απατοι και στις βουλευτικες και στις περιφερειακες αργοτερα να ησυχασουμε απο σας που οι λεξεις λουκετο και καταστροφη εχουνε γινει 2η σας φυση!

  • Ούτε τα πρόσφατα καταστροφικά αποτελέσματα της απογραφής δεν συγκινούν την Μητσοτάκης ΑΕ
    Τι άλλο να πούμε όχι άλλη υποβάθμιση της περιοχής
    Μπράβο Γεωργία Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά
    Ευχόμεθα να είναι χρονιά Πολιτικής Αλλαγής
    Από την Κυβέρνηση τους Βουλευτές Περιφεριάρχη αλλά και Δημοτικές αρχές
    Τι άλλο έμεινε να κλείσετε ;

  • Γεωργία είσαι η μόνη που αξίζεις τη θέση της περιφερειάρχου. Οι αμαρτίες Μαλουτα θα πλήξουν και εσένα. Διαχώρισε τη θέση σου οδό είναι καιρός.

  • Υπαρχει και πιο κατω, ολοκληρο σωμα στρατου κλεισατε τα συντροφια,με τον στρατηγο να μας λεει
    καληνυχτα !Τα ξεχασες Γεωργια;Εδω ειμαστε για να σας τα θυμιζουμε!ΥΓ πειτε στην Ευα να κανει παρεμβαση μπας και χτισουν στρατοπεδα οι Καταριανοι στην περιοχη……

      • Ενα φραπε μετριο θελω!Την Γεωργια ψηφισε την εσυ!θα γινονταν κοσμογονικες αλλαγες αν ηταν στα πραγματα η Ζεμπελιαδου βλεπουμε και τον Μαλουτα ,διαστημικη κατασταση!!!!Εξαλου συντροφε εσεις διημιουργησατε και την διαστημικη υπηρεσια με τον συντροφο Παπα!

  • Δυο φορες την ψηφισα τριτη δεν εχει θα πατωσει στις εκλογες γιατι δεν τραβαει θα της το πω κατιδιαν φτανει φτανει φτανει

    • Βγαλτε τις κομματικες και εκκλησιαστικες παρωπιδες η περιοχη μας πεθαινει .Ψηφιστε ικανους που μπορουν κατι να πουν ,κατι να διεκδικησουν .Η Ζυμπιλιαδου ανηκει σε συτους. Δυστυχώς ανομβρια στο πολιτικο προσωπικο .Το κρατος των Αθηνών μας δουλευει κανονικά.

  • Η Ζεμπιλιαδου ότι είπε ήταν βασισμένο σε στοιχεία, αναφορές και αριθμούς,που δυστυχώς για εμάς επιβεβαιωθηκε!Είμαι περίεργος να σας ακούσω αν θα την ξαναπείτε ,ότι υπερβάλει,ότι λαικιζει,ότι προκαλεί εντυπώσεις κλπ
    Η μόνη που έχει γνώση από επενδυτικά προγράμματα και σχέδια, αλλά και από απορρόφηση κονδυλίων, είναι η Γεωργία!
    Ο τόπος δεν έχει περιθώρια για αλλά λάθη, αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι το 16%θα είναι αυτοί που θα μείνουν στην ΔΜ.

    • Ξέχασες και το Λαμπρο.Τον αγροτικής ανάπτυξης ντε.Εχει να μας πει κάτι για την Τράπεζα Πειραιώς?Λαμπρο τι έχεις να μας πεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.