Γ’ Εθνική: Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – ΦΣ Κοζάνη 1-1 (Φωτογραφίες & Βίντεο)

8 Ιανουαρίου 2023
18:43
Κανένα σχόλιο

 

 

Το παιχνίδι έγινε σε ένα μικρό σε μήκος γήπεδο, με κακό αγωνιστικό χώρο, όπου οι παίκτες της Κοζάνης δυσκολεύονταν να παίξουν το γνωστό στρωτό ποδόσφαιρο κατοχής που τους διακρίνει.
Το παιχνίδι είχε δύο μορφές, ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος καθώς η Κοζάνη προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της στο ουσιαστικά ξερό γήπεδο, ενώ στο δεύτερο οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοση τους, ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν φάσεις και θα μπορούσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός μπήκε δυνατά, πίεσε την Κοζάνη και πήρε προβάδισμα στο σκορ.
Στο 2’ δυνατό σουτ του Κριεμάδι απέκρουσε με δυσκολία ο Καραγκιόζης.
Στο 19’ συρτή σέντρα του Αποστολίδη, δυνατό αριστερό σουτ του Ίσακσσον, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.

Στο 20’ προσπάθεια και συρτή σέντρα του Αποστολίδη από αριστερά, ο Γιαζιτζόγλου πρόλαβε με υπερένταση κι έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Κανούλα.

Στο 21’ σουτ του Κριεμάδι μπλόκαρε ο Καραγκιόζης.
Στο 23’ φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Κωτσιαρίδη, ο Καραγκιόζης έδιωξε θεαματικά σε κόρνερ.

Στο 24’ ο Εθνικός έκανε το 1-0 από κόρνερ του Κριεμάδι (που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κοζάνη στο δεύτερο μισό της σαιζόν) και κεφαλιά του Αλέξανδρου Σεχολάρι σχεδόν από την μικρή περιοχή, σε μία φάση όπου η άμυνα της Κοζάνης αδράνησε.

Στο 28’ πάσα του Νιάσσε στον Λάμπογλου που μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Γιατζιτζόγλου απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Στο 33’ σέντρα-σουτ του Πάνου, ο Πατσιογιώργος απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ.
Στο 43’ φάουλ του Χατζηπουργάνη, λίγο πάνω από τα δοκάρια της Κοζάνης.

Στην ανάπαυλα ο Νίκος Μπαδήμας αντικατέστησε τον Παπανικόπουλο με τον Μπίντση που πέρασε στα χαφ, ενώ στην θέση του αριστερού μπακ μετατέθηκε ο Αποστολίδης.
Η Κοζάνη μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος καθώς οι παίκτες της κατάλαβαν ότι αν δεν ανεβάσουν την απόδοση τους και δεν παίξουν δυνατά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν το αήττητο.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, ισοφάρισαν νωρίς και ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο πίεσαν τον Εθνικό που «μαζεύτηκε» πίσω.

Πάντως κι ο Εθνικός δημιούργησε κάποιες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 51’ κόρνερ από αριστερά του Πάνου, ο προωθημένος Αδάμ Κούφας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά-ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 53’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ όταν ο Αποστολίδης έκλεψε την μπάλα από τον Κόλα που βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 57’ μπάσιμο και σουτ του Λάμπογλου, πάνω από τα δοκάρια.

Στο 62’ φάουλ-σέντρα του Κριεμάδι, κεφαλιά του Μπατζώνη λίγο άουτ.
Στο 63’ σέντρα του Πάνου, κεφαλιά του Μπίντση, κι αυτή λίγο άουτ.
Στο 68’ μπάσιμο και σέντρα του Σεχολάρι, ο Πάτας πρόλαβε κι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Μαργαρίτη.

Στο 75’ μετά από φάουλ-σέντρα του Πάνου κι απόκρουση των αμυντικών ο Ίσακσσον έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι μόλις άουτ.
Στο 79΄ σέντρα-σουτ του Πάνου, ο Πατσιογιώργος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 85’ σουτ του Πάνου με το αριστερό, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στο 92’ η Κοζάνη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Ίσακσσον έδωσε στον Κανούλα, αυτός πάσαρε στον Νιάσσε που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον ικανοποιεί την Κοζάνη με δεδομένες τις ελλείψεις της, το κακό γήπεδο αλλά και τον δυνατό αντίπαλο, αν και στο τέλος οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να κλέψουν την νίκη.
Η Κοζάνη παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς αλλά ο Πιερικός που νίκησε στον Σβορώνο την πλησίασε με 16.
Την Κυριακή 15/1/2023 η Κοζάνη θα ταξιδέψει στην γειτονική Πτολεμαΐδα όπου θα αντιμετωπίσει τον Μακεδονικό Φούφα για την 9η αγωνιστική.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 
(Δημήτρης Παυλίδης): Πατσιογιώργος, Κόλα, Λαμπίρης, Γιαζιτζόγλου, Καρτσαμπάς, Μπατζώνης, Κωτσιαρίδης, Ιντζόγλου, Σεχολάρι (83′ Δαλαμήτρας), Κριεμάδι (72′ Τολίκας), Χατζηπουργάνης (65′ Μαργαρίτης).


ΚΟΖΑΝΗ 
(Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Παπανικόπουλος (46′ Ν. Μπίντσης), Πάνου, Κούφας, Πάτας, Ιω. Παπαδόπουλος, Νιάσσε, Αποστολίδης, Λάμπογλου (72′ Πιρίτζαους), Ισακσσον, Κανούλας.


Διαιτητής
: Ασβεστόπουλος (Κιλκίς).
Βοηθοί: Μαυρίδης (Κιλκίς), Κονισπολιάτης (Κιλκίς).

ΠΗΓΗ: ΜΑτιες στα ΣΠΟΡ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.