Πτολεμαΐδα: Ο Νικόλαος Δούμπας στέλνει το Μουσικό Σχολείο στην Ευρώπη

13 Ιανουαρίου 2023
11:42

Τα «φτερά» του στην υπόλοιπη Ευρώπη ανοίγει το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας,  φιλοδοξώντας να κατακτήσει το μουσικόφιλο κοινό της Βιέννης καθώς και άλλων μεγάλων πόλεων της γηραιάς Ηπείρου, με την παρουσίαση ορατορίου, αφιερωμένο στον μέγα Έλληνα χορηγό των τεχνών, στην Αυστρία του 19ου αιώνα, τον Βλατσιώτη στην καταγωγή Νικόλαο Δούμπα.

Η πρόσκληση  ήρθε από τον Μητροπολίτη Βιέννης κ. κ. Αρσένιο και στην πορεία το Υπουργείο Εξωτερικών- Απόδημου Ελληνισμού έθεσε υπό την αιγίδα του το σπουδαίο αυτό εγχείρημα, με τον Διευθυντή του Σχολείου Παύλο Ταγτεβερενίδη να αναφέρει πως «δεν θα είναι μία απλή σχολική μετακίνηση αλλά θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας ως ένα είδος Εθνικού πρεσβευτή».

Η συναυλία στη Βιέννη έχει προγραμματιστεί για τις 7 Απριλίου, πιθανότατα στον Καθεδρικό Ναό της Αυστριακής πρωτεύουσας, με ένα έργο, καινοτόμο και πρωτότυπο, το οποίο  συνέθεσε  και μελοποίησε ο καθηγητής Μουσικής Παιδείας Παναγιώτης Δημόπουλος και εργάζονται πάνω σε αυτό συνάδελφοι του, και θα αποδώσουν οι μαθητές της Ευρωπαϊκής ορχήστρας  και της Ευρωπαϊκής  χορωδίας του Σχολείου. Ο συνολικός αριθμός των μελών της αποστολής ανέρχεται στα ενενήντα, το κόστος είναι αρκετά υψηλό, γι αυτό και ζητήθηκε η οικονομική συνδρομή τόσο του Δήμου Εορδαίας όσο και της Περιφέρειας  Δ. Μακεδονίας.

Ήδη ενημερώθηκε και κινητοποιείται η Ομογένεια, προκειμένου να διοργανωθεί κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο η μουσική αυτή εκδήλωση, όπως και τα Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή. Το ορατόριο θα παρουσιασθεί και σε μεγάλες σκηνές κλασσικής μουσικής στη Μπρατισλάβα και στο Βελιγράδι.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.