Ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω οι ευνούχοι! (Γράφει ο Χαρίτων Καρανάσιος)

15 Ιανουαρίου 2023
15:05

Ο αποθανών Konstantin von Glücksburg υπήρξε κατά γενική ομολογία λίγος και μοιραίος για την Ελλάδα ως αρχηγός κράτους. Μάλιστα, έφυγε έχοντας δανέζικο διαβατήριο, αλλά χωρίς ελληνική ιθαγένεια, καθώς αρνήθηκε να λάβει επώνυμο. O θεός να τον αναπαύσει. Όσον αφορά τη βασιλεία, ο θεσμός της κληρονομικής διαδοχής είναι βέβαια αναχρονιστικός. Οι Έλληνες έχουμε έναν λόγο παραπάνω να βδελυσσόμαστε τη βασιλεία, καθώς στην Ελλάδα επιβλήθηκε ξένη δυναστεία, η οποία αφενός αποτέλεσε σύμβολο και όργανο υποτέλειας της χώρας σε ξένες δυνάμεις, αφετέρου ευθύνεται για πολλά δεινά της Ελλάδος. Επιπλέον, υπάρχει και η πολιτική των βασιλέων στην πράξη ήταν τραγική. Οι βασιλείς ποτέ δεν θεωρήθηκαν Έλληνες από τον ελληνικό λαό, ούτε οι ίδιοι ένιωθαν Έλληνες. Χαρακτηριστικά, το φέρετρο του δολοφονηθέντος Γεωργίου Α΄ ήταν καλυμμένο από την ελληνική αλλά και τη δανέζικη σημαία! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έπρεπε να αφήσουμε το Τατόι, που είναι κομμάτι της ιστορίας μας, να ρημάξει και να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών.

Αλλά το ότι βασιλεία ευθύνεται για πολλά δεινά στην Ελλάδα δεν έπεται ότι οι «ευνούχοι» που διαδέχθηκαν τον βασιλιά παίρνουν συγχωροχάρτι. Η ψυχολογική μέθοδος καταδίκης κάποιου, για να καταξιωθεί ο κατήγορος είναι γνωστή και απορριπτέα. Τι έγινε στη Μεταπολίτευση (μετά το 1974) το γνωρίζουμε: λαϊκισμός, αυριανισμός, μνημόνια, εθνική μειοδοσία, υποκλοπές, μυστική διπλωματία, «νταβατζήδες» εργολάβοι, μεγαλοεκδότες, ιδιωτικά παράσιτα που απομυζούν το κράτος, παρακμή πολιτικού λόγου και πράξης και τόσα άλλα. Οι πολιτικοί κατέστρεψαν την Ελλάδα, και μάλιστα προέρχονται από τις ίδιες οικογένειες (Καραμανλήδες, Πανανδρέου, Μητσοτάκηδες), εν είδει κληρονομικής βασιλείας.

Η κατ’ όνομα Δημοκρατία μας είναι έρμαιο στις ορέξεις των ευνούχων, οι οποίοι συντηρούν την εξάρτηση από τους φίλους μας «φονιάδες των λαών». Όλοι οι πρωθυπουργοί κλήθηκαν να ξεπληρώσουν και από ένα γραμμάτιο στον θείο Σαμ. Ο «εθνάρχης» Καραμανλής υπέγραψε τις καταστροφικές για την Κύπρο συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου το 1959, ο Ανδρέας Παπανδρέου μας φλόμωσε στον λαϊκισμό και στα χρέη, τα οποία αύξησε ο Κων. Μητσοτάκης. Ο Σημίτης συνέδεσε το όνομά του με Ίμια, δομημένα ομόλογα και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ο νεότερος Κώστας Καραμανλής ολιγώρησε στο οικονομικό τσουνάμι πριν από τα μνημόνια, ο νεότερος Γ. Παπανδρέου μας έδεσε στο ΔΝΤ και στα μνημόνια με τους Σαμαροβενιζέλους. Ο Τσίπρας μας φόρτωσε και με άλλα 100 δις ευρώ, μετέτρεψε και το Όχι σε Ναι, ξεπούλησε τη Μακεδονία, μας φόρτωσε με μετανάστες. Κατάφερε πάντως να εξαλείψει τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα! Και όλοι μαζί επιτρέψανε στη νεοναζιστική Χ.Α. να μπει στη Βουλή, καθώς εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους. Σήμερα η χώρα είναι μια απέραντη αμερικάνικη βάση, ξεπουλά τα ασημικά σε μεγάλες εταιρείες αλλά η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα ψἰχουλα. Το χρέος, βέβαια, έφθασε στο 211% του ΑΕΠ. (3η πιο χρεωμένη χώρα παγκοσμίως).

Θα επιμείνω στην αντιδημοκρατική νοοτροπία των κυβερνήσεων. Ο λαός δεν ρωτήθηκε ποτέ για σημαντικές αποφάσεις, λ.χ. για την ένταξη σε ΕΕ και ΟΝΕ ή την επανένταξη στο ΝΑΤΟ. Βέβαια, και όταν ο λαός ρωτήθηκε, το Όχι έγινε Ναι. Ο λαός δεν ρωτήθηκε ούτε και για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αντιθέτως, η εξουσία επέτρεψε στην Antifa να μοιράζει φασιστικά αντεθνικά τρικάκια και στα ΜΑΤ να χτυπάνε απλούς διαδηλωτές με τα παιδιά τους, που λοιδορήθηκαν ως φασίστες εθνικιστές. Αυτή είναι η πρακτική σήμερα. Κάποιος Ρουβίκωνας αναλαμβάνει τη βρόμικη δουλειά και στοχοποιεί ανθρώπους. Κάθε κυβέρνηση και πολιτικός χώρος χρειάζεται πού και πού και μια ομάδα κρούσης! Ακόμη, κανείς δεν πήγε φυλακή για τα μνημόνια, αντιθέτως, πληρώνουμε βουλευτές και πολιτικούς που ήταν υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία.

Έχουμε όμως εγγυητή της Δημοκρατίας μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι δουλειά κάνει όμως ο Πρόεδρος, εκτός από το να υπακούει στον εκάστοτε πρωθυπουργό και να τρέχει από τελετή σε τελετή; Αλλά και ο διαχωρισμός εξουσιών σχεδόν δεν υφίσταται. Ή μήπως η Δικαιοσύνη και η νομοθετική εξουσία (Βουλή) είναι ανεξάρτητη εξουσία στην Ελλάδα; Όσον αφορά την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, αυτό είναι ανέκδοτο, αλλά ισχύει παγκοσμίως. Στην ουσία, η εξουσία στην Ελλάδα είναι προσωποπαγής και η χώρα κυβερνάται από έναν μικρό πυρήνα πέριξ ενός πολιτικού, που δημιουργεί στη συνέχεια έναν ευρύτερο μηχανισμό στο πλαίσιο πελατειακών σχέσεων.

Να μείνω στην τρέχουσα ειδησεογραφία: μαύρο πολιτικό χρήμα, υποκλοπές (από τον Τόμπρα και τον Μαυρίκη έως σήμερα), μυστική διπλωματία (τόσο στη συμφωνία των Πρεσπών όσο και με τα μάρμαρα του Παρθενώνα), λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, ρεύμα ξεπουλήθηκαν, οι «νταβατζήδες» βασιλεύουν (βλ. υπόθεση Noore 1, με τους 2 τόνους ηρωίνης και τους 10 δολοφονημένους μάρτυρες). Η χώρα δεν μπορεί να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία, που δεν είναι μόνον τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα. Η Ελλάδα δεν κατάφερε καν να προστατεύσει την κληρονομιά της ιστορία της και της Μακεδονίας. Μετά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ιδρύθηκε στη Φλώρινα το Κέντρο «Μακεδονικής» γλώσσας! Μπορείτε να δείτε τις ιστοσελίδες του και να θαυμάσετε εθνική μειοδοσία (https://makedonski.gr, https://www.facebook.com/makedonski.gr.2022).

Η δράση των βασιλέων στην Ελλάδα υπήρξε ολέθρια, αλλά οι «δημοκράτες» πολιτικοί που τους διαδέχθηκαν δεν κατάφεραν να ανορθώσουν μιαν ευνουχισμένη Ελλάδα από τους δυτικούς της συμμάχους. Αντιθέτως, θεώρησαν δεδομένη την εξάρτηση στις ΗΠΑ και χρησιμοποίησαν την αμερικανική εύνοια, ώστε να χριστούν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, ενώ καθένας ξεπλήρωνε και από ένα γραμμάτιο στον «μεγάλο αδελφό». Ο μόνος που προσπάθησε να παρεκκλίνει ήταν ο νεότερος Κ. Καραμανλής, ο οποίος όμως έφυγε και ήταν νύχτα… Και οι ευνούχοι της πολιτικής κατάφεραν να πτωχεύσουν τη χώρα. Τα χειρότερα όμως έπονται. Από τους ελέω θεού οικτρούς βασιλείς προσγειωθήκαμε στους ελέω θείου Σαμ γιέσμεν ευνούχους. Να δούμε όμως αν καταφέρουν να σχηματίσουν έστω μια κάποια κυβέρνηση. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Ο θείος Σαμ σίγουρα θα βάλει και τα δυό του χέρια!

19 σχόλια

  • Κατά πάντων,Χαρίτωνα,βάλλεις,αλλά δεν μας λες την πρότασή σου.Δε σκαρώνεις ένα κόμμα,πλησιάζουν και εκλογές,να σε ..σταυρώσουμε;

  • Ξέχασες να αναφέρεις μερικά πράγματα και για το καρεκλοκενταυρο μουσειακό ΚΚΕ για την ευθύνη του στην βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας και για την ανοχή των Ελλήνων το 2022 στο σφυροδρέπανο έμβλημα…..

      • Σου θίξαμε το σφυροδρέπανο ???Για πες μου λίγο αυτό που ακολουθείς που θριάμβευσε και δεν το ξέρω ποιος λαός το άντεξε ?Από ονειροπόλους έχουμε φρακαρει , ξυπνά επιτέλους και δες πως θα πάει μπροστά η χώρα που κατοικείς σε σχέση με τις διεθνείς προκλήσεις

  • Αυτή είναι η πραγματικότητα, συμφωνώ. Δεν υπάρχει ελπίδα, αν δεν ενωθουμε οι Έλληνες, μακριά από τα κόμματα, οι αρχηγοί των οποίων δίνουν λογαριασμό μόνο στα ξένα αφεντικά τους…

  • Προφανώς όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης τις εξέλεξαν κάποια ρακούν, τα οποία με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας επιβιβάζονταν σε διαστημόπλοια κι εξαφανίζονταν, διότι ο “κυρίαρχος Ελληνικός λαός” αποκλείεται να λάθεψε.

  • Σε ποιο καφενείο πηγαίνεις ν’ ρθω να σε γνωρίσω ? Σ΄αυτό που πηγαίνουν τα παόκια και οι κρυφο συμπαθούντες του κωστάκη του καραμανλή !!

  • Σωστός! Με μία μικρή προσθήκη: ο αντιαμερικανισμός της εν Ελλάδι αχρηστεράς υπάρχει από Πατησίων (σ.σ. Πολυτεχνείο) μέχρι την μέση της Β. Σοφίας. Μόλις οι ζαίοι φτάνουν στο ύψος της πρεσβείας, μετατρέπονται σε υποτακτικούς σφουγγοκωλάριους και πρότυπο οσφυοκαμπτών δουλόφρονων.
    Η σχολή του αλ6 ζει,
    αυτή μας οδηγεί!
    Το “ελιά ελιά και Κότσο βασιληά” με τους ζαίους έγινε “ψωμί μπριτζόλα κόκα κόλα”!

  • Πολλά σωστά.
    Μονο που τον νεότερο Καραμαλη τον έβαλε στα πούπουλα… Μόνο ολιγωρησε; μόνο παρεκλινε γραμμάτιο στο θείο Σαμ;

  • Τόση μαζεμένη θολούρα θα το έλεγες και ταλέντο.. συγκρίνει την βασιλεία με τα κόμματα που ψηφίσαμε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.. παπαπαπα….

  • όσο εσείς που γράφετε τρώγεστε σαν σαν τα κοράκια σε πτώμα τόσο αυτοί θα μας κάνουν ότι θέλουν. ομόνοια σ αυτήν την χώρα δεν πρόκειται να υπάρξει όσο υπάρχουν ακόμα υποτακτικοι. ξυπνήστε επιτέλους μας καταστρέφουν συνεχώς και χτυπάτε παλαμάκια. Ελεος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.