Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στα Ορυχεία και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ Α.Ε, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΔΕΔΔΗΕ, στις ΑΠΕ, στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους στον κλάδο μας και γενικά για το λαό. Η ακρίβεια τσακίζει τα εισοδήματα μας με αποτέλεσμα ο μισθός να μην φτάνει ούτε για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Στο Σούπερ Μάρκετ οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, τα καύσιμα στα ύψη δυσκολεύουν ακόμα και την μετακίνηση μας στη δουλειά.

Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και την θέρμανση ανεξέλεγκτες έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του λαού στην ενεργειακή φτώχεια.

Η απολιγνιτοποίηση ως ένα ακόμα βήμα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει οδηγήσει στην κερδοσκοπία τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου και στην ενεργειακή φτώχια τους εργαζόμενους και το λαό.

 Οι ενεργειακοί όμιλοι έχουν μπουκώσει σε επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει  ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα και ένα νομοθετικό πλαίσιο τους τους επιτρέπει να επενδύουν χωρίς εμπόδια με fast track διαδικασίες ακόμα και σε περιοχές natura.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Την  ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο της ενέργειας θησαυρίζουν, οι εργαζόμενοι βλέπουμε τα δικαιώματα μας να σμπαραλιάζονται.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργολαβίες, οκτάμηνα , μπλοκάκια κ.α), χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας (π.χ ΔΕΗ Ανανεώσιμες ενώ είναι υπό αίρεση ακόμα και η Σ.Σ.Ε των μονίμων) με μισθούς πείνας. Η λεγόμενη επιστροφή στον λιγνίτη γίνεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (π.χ εργολαβίες), με εντατικοποίηση της εργασίας που αυξάνει το κίνδυνο ατυχημάτων αφού τα μέτρα υγείας και ασφάλειας περιορίζονται γιατί αποτελούν κόστος για την εργοδοσία.

            Αυτό έχει οδηγήσει, εμείς που παράγουμε το ηλεκτρικό ρεύμα να μην μπορούμε να το πληρώσουμε. Εμείς γνωρίζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ο λαός να έχει φθηνή πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο να έχουν ικανοποιητικούς μισθούς με δικαιώματα.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΕEN

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι η οργάνωση και ο αγώνας ενάντια στους σχεδιασμούς της Ε.Ε των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.  Ενωμένοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως εργοδότη και σχέσης εργασίας. Εργολαβικοί, οκταμηνίτες με μπλοκάκια σε όλες τις επιχειρήσεις σε σύγκρουση με την εργοδοσία να απαντήσουμε από κοινού στην επίθεση της εργοδοσίας που δεν εξαιρεί κανέναν.

Αυτόν τον αγώνα σε καλούμε να τον δώσουμε μαζί μέσα από το κλαδικό σωματείο ΣΕΕΕΝ που δεν εξαιρεί κανέναν εργαζόμενο ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης, που είναι μπροστά σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

 • Που έδωσε μάχες μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζόμενων από την πανδημία.
 • Συμμετείχε και οργάνωσε κινητοποιήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους. ( για φθηνό ρεύμα και θέρμανση, για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ, για την απλήρωτη εργασία, τον προϋπολογισμό κ.α.).
 • Κάνει προσπάθεια να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε συλλογικές διαδικασίες ώστε να έχουν λόγο.
 • Που δίνει μάχες για μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
 • Που είναι το μόνο που κάνει προσπάθεια να οργανωθούν οι εργαζόμενοι και να διεκδικήσουν υπογραφή Σ.Σ.Ε. που δεν συμβιβάζεται και εναντιώνεται αγωνιστικά ενάντια στην πολιτική της «πράσινης» μετάβασης και απολιγνιτοποίησης.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στους δύσκολους καιρούς μόνη λύση είναι ο οργανωμένος αγώνας. Σε καλούμε να συμμετέχεις στο σωματείο μαζί να διεκδικήσουμε :

 • Να συνεχίσουν την λειτουργία τους οι ΑΗΣ και τα Ορυχεία με όλες τις απαραίτητές περιβαντολογικές αναβαθμίσεις.
 • Κατάργηση του χρηματιστηρίου ρεύματος, του εμπορίου ρύπων. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Υπογραφή τώρα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο ( Οκτάμηνα, εργολαβίες, ΑΠΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ κ.α) με μισθούς που να ανακουφίζουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους.
 • Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των εργαζόμενων προς το χώρο εργασίας.
 • Καμία έκπτωση στα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων.
 • Προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών

Πέμπτη 26/1/2023

08:00 – 11:00                  Κύριο Πεδίο

11:00 – 12:30                  Βιομηχανικό

13:00 – 15:00                  Σκληρά Νότιου Πεδίου

17:00 – 20:00                  Γραφεία Σωματείου Πτολεμαΐδα

Παρασκευή 27/1/2023

06:30 – 10:00                  Νότιο Πεδίο

10:30 – 13:00                  ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

13:30 – 15:30                  ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5

17:00 – 20:00                  Άγιος Δημήτριος (Αίθουσα Μορφωτικού Αγ.Δημητρίου – Ρυακίου)

Σάββατο 28/1/2023

10:00 – 14:30                  Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

17:30 – 20:00                  Μελίτη (Πνευματικό Κέντρο)

Κυριακή 29/1/2023

11:00 – 20:00                  Γραφεία Σωματείου Πτολεμαΐδα