Η επίσκεψη των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της kIEFER στο Βαθύλακκο Κοζάνης, ύστερα από πρόταση του εμπνευστή και δημιουργού του τμήματος κ. Δημήτρη Παύλου και η οποία έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη χαρά από την εταιρεία μας.

{Η kIEFER TEK E.Π.Ε. είναι μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο από το 2014, με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και σημαντική εμπειρία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αναλαμβάνει έργα παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή αλλά και τη συντήρηση ενεργειακών συστημάτων καθώς και συστημάτων που δρουν στον πρωτογενή τομέα όπως θερμοκήπια και κτηνοτροφικές μονάδες.

       Ο κύριος στόχος ίδρυσης της είναι η κατασκευή και η εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.}

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας με την μακρά εμπειρία σε σταθμούς ενέργειας, φρόντισε με απλό και παραστατικό τρόπο να κάνει τους μαθητές να αντιληφθούν την διαδικασία κατασκευής αλλά και την αρχή λειτουργίας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, καθώς και την διοχέτευση της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο. Οι μαθητές έμαθαν από ποια μέρη αποτελείται ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, τα στάδια κατασκευής ενός τέτοιου έργου (καθαρισμός φυτικής γης, εγκατάσταση βάσεων στήριξης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων κτλ.) και τέλος τον τρόπο λειτουργίας του.

Η επίσκεψη των μαθητών διήρκεσε δύο ώρες και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην ξενάγηση και την μύηση τους σε ένα έργο σύμβολο εξέλιξης και ανάπτυξης για τον σύγχρονο κόσμο μας.

Το ενδιαφέρον και η παρουσία των μαθητών και μελλοντικών επιστημόνων σε τέτοιου είδους έργα που αποτελούν την μετάβαση της χώρας μας σε μια καθαρή ενέργεια έδωσε εξαιρετική χαρά στην διοίκηση και το προσωπικό της kIEFER. Για το λόγο αυτό θέλοντας να στηρίξουμε και να επενδύσουμε εμπράκτως στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, υποσχεθήκαμε να συμβάλλουμε στη φετινή δραστηριότητα τους, που είναι η συμμετοχή του εργαστηρίου των ArtiRobots Κοζάνης στο διαγωνισμό FIRST® LEGO® League Challenge SUPERPOWERΕD℠.

Εμείς θα παρακολουθούμε την πρόοδό τους και θα είμαστε περήφανοι για την εξέλιξη και τις επιτυχιές τους.

Καλή επιτυχία!

  Το  εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής Arti-Robots σχεδιάζει  και υλοποιεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά γυμνασίου. Μια τέτοια δραστηριότητα είναι και η συμμετοχή της ομάδας στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό FIRST® LEGO® League – FLL®, έναν διαγωνισμό στον οποίο τα παιδιά κατανοούν τη σημασία της συνεχούς προσπάθειας και της συνεργασίας.  Στα πλαίσια της συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό FIRST® LEGO® League Challenge SUPERPOWERΕD℠, η ομάδα επισκέφτηκε το φωτοβολταικό πάρκο της KIEFER στον Βαθύλακκο Κοζάνης.”

Πληροφορίες:

Ι. Δραγούμη 40, Τ.Κ. 50100, Κοζάνη-Τηλ.επικ.: 2461 034602 κιν.6973824020