Aγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Kαλούμε τους εργαζόμενους στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ

24 Ιανουαρίου 2023
02:16

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΙΝΔΥΜ (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας) καλούμε τους εργαζόμενους στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ και ώρα 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Το προηγούμενο διάστημα το νοσοκομείο μας δέχτηκε αφόρητη πίεση με περιστατικά τόσο στο Τμήμα Επειγόντων, στην Παιδιατρική αλλά και στην Παθολογική που κυριολεκτικά επικρατούσε το αδιαχώρητο. Φανερώθηκαν για μια ακόμη φορά οι αδυναμίες του συστήματος, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η κόπωση, προβλήματα που μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας θα έπρεπε να έχουν λυθεί αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση «έσκυψαν στα προβλήματα των υγειονομικών».

Το διάστημα που πέρασε απολύθηκαν συνάδελφοι μας με ΣΟΧ, άλλοι περιμένουν από μήνα σε μήνα να βρεθούν στο δρόμο. Συμβασιούχοι που κρατούνται σε απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας. Οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που προκήρυξε η κυβέρνηση αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, αφού ούτως ή άλλως πρόκειται για εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στο σύστημα και δεν θα φέρει καινούργιο προσωπικό.

Η πλήρης εφημεριακή κάλυψη που επικαλείται η διοίκηση του νοσοκομείου στηρίζεται στις μετακινήσεις ιατρών τόσο διατμηματικά, όσο και από άλλους νομούς και νοσοκομεία ή με γιατρούς που κάνουν μέχρι και 15 εφημερίες το μήνα. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Μας ανησύχησε ιδιαίτερα η δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου σε τοπικό ραδιόφωνο ότι οι υποδομές του νοσοκομείου είναι αξιοποιήσιμες στα πλαίσια του νέου υγειονομικού χάρτη που προβλέπει το νέο ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία δεν είναι τουριστικά θέρετρα για να επιδιώκουν την επισκεψιμότητα εκτός κι αν επιζητούν την ανταποδοτικότητα και τα έσοδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει στο μυαλό της η πολιτική ηγεσία, η κυβέρνηση και τα κοράκια που λυμαίνονται το χώρο της υγείας. Θέλουν τις Συμπράξεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τις ΣΔΙΤ, την παραπέρα είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία, να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος και η λαϊκή οικογένεια για να βρει την υγειά του.

Γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο να πάρουμε μέρος στην κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής. Να διεκδικήσουμε:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Κάλυψη με προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία  της ΠΕ Κοζάνης.
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, νέα και περισσότερα οχήματα.
  • Δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας  με ευθύνη του κράτους, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
  • Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των απαραίτητων φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.