Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΔΥΜ) και καλούμε όλους τους συνταξιούχους και το λαό της Εορδαίας να πάρει μαζικά μέρος και να απαιτήσουμε Νοσοκομεία σύγχρονα με πλήρη επάνδρωση σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

Καμιά ανοχή σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία.

Καμιά ανοχή στην εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.

Χορτάσαμε υποσχέσεις και πριν και μετά τις εκλογές.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τέλειωσαν. Η κατάσταση που ζούμε έχει τη σφραγίδα όλων όσων με τα νομοσχέδια που ψήφισαν διαμόρφωσαν αυτή την άθλια κατάσταση που ζούμε.

Πρόσφατα θρηνήσαμε τον 6χρονο από τα Γρεβενά που πέθανε γιατί δεν υπήρχε ΜΕΘ παίδων στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας για να τον περιθάλψει. Οι ΜΕΘ παίδων δεν ξεπερνούν τις 55 σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Βόρεια Ελλάδα έχει μόνο το Ιπποκράτειο Θες/νίκης ενώ δεν υπάρχει ούτε 1 κρεβάτι σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Ο Σύλλογός μας στηρίζει, συμμετέχει και καλεί κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο να δώσει αγωνιστικό παρόν και να απαιτήσουμε:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους υγειονομικούς.
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ όλων των νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία με προσωπικό και οχήματα.
  • Δημιουργία τριτοβάθμιου νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία με δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας, στελεχωμένο με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και κλινικών, με ΜΕΘ παίδων και νεογνών.
  • Δημιουργία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με Κέντρα Υγείας σε κάθε πόλη, με αγροτικούς γιατρούς στα χωριά, με ευθύνη του κράτους που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζόμενων.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των φαρμάκων σε όλους όσους τα χρειάζονται