Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας: Kυνηγετικός σκύλος δίωξης θανατώθηκε από αγέλη λύκων (πάνω από δέκα στον αριθμό) σε περιοχή του Μεσόβουνου Εορδαίας

24 Ιανουαρίου 2023
19:58
Κανένα σχόλιο
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας ενημερώνει πως σε Δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας της Π.Ε Κοζάνης και συγκεκριμένα στη θέση «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΛΥΒΙΑ» θανατώθηκε από αγέλη λύκων (πάνω από δέκα στον αριθμό) κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας αγριόχοιρων, ένας (1) κυνηγετικός σκύλος δίωξης. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, όταν παρέα κυνηγών που είχε πάει για κυνήγι αγριόχοιρων, αναζητώντας τον κυνηγετικό τους σκύλο τον εντόπισαν νεκρό και γύρω από αυτόν παρατήρησαν διάσπαρτους πάνω από δέκα λύκους, οι οποίοι με την εμφάνιση του κυνηγού που τους αντίκρισε, εγκατέλειψαν τη λεία τους και τράπηκαν σε φυγή.
Εφιστούμε την προσοχή όλων των κυνηγών που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του όρους Βερμίου μεταξύ Μεσοβούνου, Πύργων, Κομνηνών, Άνω Σελίου με σκοπό την άσκηση θήρας, δεδομένου ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό θανάτου κυνηγόσκυλου. Στην αναφερόμενη περιοχή έχουν καταγραφή από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2022-2023 τέσσερα περιστατικά θανάτωσης κυνηγόσκυλων από επίθεση λύκων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.