Ποντοκώμη, ένας σύγχρονος οικισμός με όλες τις υποδομές που χτίστηκε τα εκατό περασμένα χρόνια με πολύ μεράκι από τους πρόσφυγες κατοίκους.

     Ένας οικισμός με 500 περίπου σπίτια με υποστηρικτικούς χώρους εκ των οποίων τα 300 περίπου είναι σύγχρονες βίλες.

    Ένας οικισμός με υποδομές, σχολεία, δημόσια κτίρια, εκκλησίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, δρόμους, παιδικές χαρές, φως, νερό, τηλέφωνο δηλαδή ένας οικισμός ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διάφορες χρήσεις

   Ένας οικισμός που αποτελεί περιουσία της τοπικής κοινωνίας του κράτους και της ΔΕΗ.

   Κι όμως υπάρχει πρόγραμμα ισοπέδωσης και το χειρότερο από όλα κανείς δεν μας έχει εξηγήσει γιατί πρέπει να γκρεμιστεί,  όταν μάλιστα δεν θα ισοπεδωθεί για να πάρουν το κάρβουνο. Δίπλα στην Ποντοκώμη υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα που έχουν αποζημιωθεί και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις κάθε είδους.

    Περιφέρεια Δήμος και φορείς ζητούν μόνο παράταση γιατί οι υποδομές στο νέο οικισμό δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και τα καλώδια της υπερυψηλής τάσης δεν έχουν μεταφερθεί ή υπογειοποιηθεί .

    Ουδείς έως τα τώρα διεκδίκησε την διατήρηση του οικισμού ο οποίος  άρχισε ήδη να λεηλατείται και ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν ακόμα εξ ανάγκης στον οικισμό και αναγκάζονται να έχουν ως θέαμα απέναντί τους τα λεηλατημένα σπίτια.

  Θα έπρεπε ΔΕΗ Δήμος Περιφέρεια Τοπικοί Σύλλογοι να περιφρουρήσουν τον οικισμό και να διεκδικήσουν τη διατήρηση του είναι κρίμα για την περιοχή να ισοπεδωθεί ένας έτοιμος οικισμός που όπως προανέφερα μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης.