Κοζάνη: Ελλείψεις σε φάρμακα – Αυξημένη προσέλευση στα νοσοκομεία παιδιών και ηλικιωμένων

25 Ιανουαρίου 2023
14:20

Σε εισπνεόμενα, αντιπυρετικά σιρόπια και αντιβιώσεις κυρίως για παιδιά, εντοπίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων. Ο ανεφοδιασμός γίνεται στα φαρμακεία με καθυστερήσεις και φαίνεται πως θα πάρει χρόνο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σε ότι αφορά στα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης, μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, όπου κυρίως  προσέρχονται παιδιά και ηλικιωμένοι κυρίως λόγω ιώσεων, με μικρότερο το ποσοστό λόγω κορονοϊού.

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης αυξημένος είναι ο αριθμός των νοσηλειών στα τμήματα της παθολογικής και της παιδιατρικής, ενώ στη ΜΕΘ γεμάτα είναι και τα 4 κρεβάτια.

Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μικρότερος είναι ο αριθμός νοσηλειών, με τους ασθενείς να λαμβάνουν αγωγή και να επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενώ στην ΜΕΘ γεμάτα είναι τα 4 από τα 6 κρεβάτια, με ασθενείς από άλλες περιοχές και κυρίως από κορονοϊό.

Καμπανάκι χτυπά για την ΜΕΘ Κοζάνης καθώς φαίνεται ότι ο διορισμός του ενός εκ των δυο εντατικολόγων θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία της Μονάδας. Οι άγονες προκηρύξεις γιατρών συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην στελέχωση του Νοσοκομείου Κοζάνης. Σύμφωνα με την 3η ΥΠΕ και το διοικητή, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ. Από την άλλη τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όσο και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, θέτουν το ζήτημα της υποστελέχωσης της ΜΕΘ, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια λύση παρά τις επίμονες παρεμβάσεις και καταγγελίες της Ομοσπονδίας και του προσωπικού του Νοσοκομείου προς την 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ, Κώστα Στόκο, συνεχίζει να λειτουργεί με μόλις δύο εντατικολόγους και ένα ιατρό αναισθησιολόγο εδώ και 2 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιατροί προκειμένου να καλύψουν το πρόγραμμα εφημερίων να κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες το μήνα με εξοντωτικά ωράρια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, καθώς η ΜΕΘ στην Κοζάνη καλύπτει ανάγκες για όλη την περιφέρεια. Ωστόσο σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις με το πρώτο ραντεβού να δίνεται σήμερα στον προαύλιο του Νοσοκομείου Κοζάνης στις 6 το απόγευμα, την οποία οργανώνει η ομάδα γονέων «Υπερασπίσου το παιδί». Παράλληλα την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κοζάνης και των Κ.Υ. θα στηρίξουν την κινητοποίηση των γονιών όπως ανακοίνωσαν.

Σήμερα επίσης Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί επίσης διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

EΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

  • Έλλειψη Κυβέρνησης!Δεν αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια σωστή Κυβέρνηση!Ακούμε συχνά από τους πολιτικούς ότι είμαστε κοντά στο κάθε πολίτη.Ερώτηση:Αυτό πως αποδεικνύεται? Εκτίμηση:ούτε στους μικρούς πολίτες,ούτε στους μεγάλους είστε κοντά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.