ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης: Στηρίζουμε κάθε «φωνή» και κινητοποίηση των πολιτών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΠΕ Κοζάνης ενάντια στην υποστελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής

30 Ιανουαρίου 2023
14:31

Στηρίζουμε κάθε «φωνή» και κινητοποίηση των πολιτών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΠΕ Κοζάνης ενάντια στην  υποστελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής.

Δυστυχώς, εδώ και μήνες, οι συνεχείς οχλήσεις προς τον υπουργό υγείας των γιατρών της περιοχής, όπως και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν έγιναν αποδεκτές. Η τραγωδία με την πρόσφατη απώλεια της ζωής ενός μικρού παιδιού από τα Γρεβενά ήρθε να επιβεβαιώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί.

Δεν υπάρχει, πλέον, καμία δικαιολογία για την άμεση ενίσχυση όλων των δομών υγείας της περιοχής αλλά και Πανελλαδικά. Κρίνεται επιτακτική η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που θα στον τομέα της Υγείας. Ένα νέο ΕΣΥ για όλους.

  • Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.
  • Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.
  • Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.
  • Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ.
  • Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.

Θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις, στηρίζοντας τις προσπάθειες όλων για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας όλων των νοσοκομείων της περιοχής μας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.

6 σχόλια

  • Μάλλον τώρα τελειώσατε τη συνεδρίαση της Τετάρτης για να βρείτε για τον εκλεκτό δήμαρχο του κόμματος σας και θυμηθηκατε να στηρίξετε τους γιατρούς και το νοσοκομείο..

  • Μπράβο ξεφτέρια.!
    Έστω και μετά από μια βδομάδα ξυπνήσατε από το λήθαργο και θυμηθήκατε να συμπαρασταθείτε στους γιατρούς και νοσηλευτές ..!
    Έχετε και δυο Στελεχαρες πρώην υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ και διοικητή δυο νοσοκομείων …
    Που και να μην τους είχατε ακόμα θα ροχαλίζατε. ΚΡΙΜΑ στον αγώνα που κάνει ο κοσμος να διώξει τη Ν Δ και το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ απ την κυβέρνηση..!!! ΚΡΙΜΑ.!

    • Ο κοσμος μεγαλε κανει αγωνα για να μην ξανακυβερνησει ο πιο επικινδυνος και πιο ψευτης πρωθυπουργος της μεταπολιτευσης,ο τσιπρας!!!! Ευτυχως για την χωρα θα χασει και τις επομενες εκλογες και οι συντροφοι του στον τσιριζα θα τον κανουν επιτιμο προεδρο!!!!

      • Και μετα ξυπνησες και ξανα αλλαξες πλευρο για να συνεχισεις να βλεπεις κι αλλα ονειρα!
        αχαχαχαχα.
        Κανε και λιγο κρατει απο τον πολυ αγωνα του καναπε εκει με τα καλαθια της νοικοκυρας και τα πας των 20 ευρω ναι? Μην παθετε υπερκοπωση .

  • Εσεις που γραφετε οτι τωρα ξυπνησαν και αλλα τετοια ευφανταστα
    να σας θυμισω λιγο οτι και το 2020 και το 2021 και περσι.. ο ΣΥΡΙΖΑ φωναζε να μην απολυθουν οι γιατροι να τους ξαναπαρουν πισω , να γινουν κι αλλες προσληψεις να ενισχυθει η δημοσια υγεια να μην πουληθει ετσι οπως ηθελαν οι νεκροθαφτες Πλευρης και Μητσοτακης σε ιδιωτες και πολλα ακομη… αλλα καποιοι ταισμενοι προφανως απο το αντι-συριζα μπλοκ και μενος τους τους αποκαλουσαν ψεκασμενους και αλλα πολλα και φυσικα τα δεξιοβολεμενα τρολ Μωυση Κουλη μας εσωσες ο ΣΥΡΙΖΑ φταιει για ολα ο Πολακης καπνιζει κλπ κλπ…!!!
    Ετσι για να ξερουμε τι λεμε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.