Δήμος Κοζάνης: Μια διαδικασία 25 ετών ολοκληρώθηκε Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για την τροποποίηση του σχεδίου στην Ε΄ Πολεοδομική Ενότητα

31 Ιανουαρίου 2023
13:45

Μία διαδικασία 25 ετών ολοκληρώθηκε με την δημοσίευση  του Προεδρικού Διατάγματος στο ΦΕΚ για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην Έ Πολεοδομική Ενότητα του Δήμου Κοζάνης και τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης.

Η σημαντική πολεοδομική ρύθμιση, η οποία εκκρεμούσε για πολλά χρόνια, τίθεται σε ισχύ από χθες, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επιφάνεια των Κοινοχρήστων Χώρων στο κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα την ανάδειξη σημαντικών μνημείων-κτηρίων (Άγιος Νικόλαος, Αρχοντικό Βούρκα, Λαογραφικό Μουσείο).

Σημειώνεται, ότι η ολοκλήρωση της τροποποίησης της Ε΄ Πολεοδομικής Ενότητας είναι ιστορικής σημασίας, καθώς αυτήν  την περίοδο που η περιοχή δρομολογεί το νέο της αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιηθούν τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά μέσα, ώστε η εφαρμογή των ρυθμίσεων της τροποποίησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης να αλλάξει ριζικά την εικόνα του.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

 https://drive.google.com/file/d/1PGyXhmSu2gyG-sbI1FtM55emaMyLN83I/view?usp=sharing

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.