kozan.gr: Δεν “πέρασε”, από το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Σερβίων γι’ απευθείας αγορά ακινήτου, που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο με σκοπό την επέκτασή του – “Αγκάθι” το αντίτιμο της αγοράς των 85.000 ευρώ

1 Φεβρουαρίου 2023
07:50

Με ψήφους 6 υπέρ και 17 κατά καταψηφίστηκε, στην χθεσινή (31/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την απευθείας αγορά ακινήτου (ιδιοκτησίας των Προσκόπων), που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο με σκοπό την επέκτασή του. To αντίτιμο της αγοράς, στα 85.000 ευρώ, ήταν η βασική διαφωνία των πτερύγων της αντιπολίτευσης Στη συζήτηση που διεξήχθη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Κωνσταντόπουλος είπε, αρχικά, χωρίς να είναι βέβαιος, πως το συγκεκριμένο οικόπεδο παραχωρήθηκε το 1964 από το Δήμο Σερβίων στους προσκόπους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Δεν ξέρουμε αν είναι πραγματικά των προσκόπων ή αν ανήκει στο Δήμο, ενώ κι η τιμή αγοράς – που μπορεί να είναι η αντικειμενική αξία – είναι υψηλή και θα πρέπει να αγορασθεί στο μισό, δηλαδή στις 42.500 διότι οι αντικειμενικές άξιες στο Δήμο Σερβίων είναι πολύ μεγάλες” (ήδη αυτό έχει εκφραστεί και με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών στο 50%).

Ο Δήμαρχος Χ. Ελευθερίου αντικρούοντας τα λεγόμενα του Β. Κωνσταντόπουλου σημείωσε πως το συγκεκριμένο οικόπεδο το δώρισε στους Προσκόπους ο τότε Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Σερβίων (δεν υφίσταται σήμερα) και πως δεν ανήκε πότε στο Δήμο Σερβίων, διαβάζοντας κι έγγραφο του Κτηματολογίου το οποίο επιβεβαίωνε τα λεγόμενά του καθώς σ’ αυτό αναφέρεται ότι δωρήθηκε από τον προαναφερόμενο σύλλογο. Σε ό,τι αφορά το κόστος αγοράς ο Δήμαρχος είπε πως αυτή είναι η τιμή που ζήτησαν οι Πρόσκοποι (βάσει της ισχύουσας αντικειμενικής αξίας) κι ότι οι συζητήσεις γίνονται εδώ και δυόμιση χρόνια και πως οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για την αγορά θα στερήσει ένα επιπλέον εφόδιο στη διεκδίκηση του Δήμου για τη χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατασκευή κι επέκταση του Δημαρχείου, κατηγορώντας την αντιπολίτευση  για κωλυσιεργία και πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να  βάζει εμπόδια στη Δημοτική Αρχή για να μη γίνει έργο.

Να αναβληθεί το θέμα ώστε να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση ζήτησε η Ρ. Σπυρίδου έχοντας κι έντονη αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μπουκουβάλα, περί των διαδικαστικών της συζήτησης. Αξιοσημείωτη ήταν κι η τοποθέτηση του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων  και ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δ. Ζάκη ο οποίος είπε πως δε χρειάζεται βιασύνη ως προς την αγορά του οικοπέδου και πως θα πρέπει να διεκδικηθεί μια καλύτερη τιμή αγοράς αφού, ούτως ή άλλως, χρειάζεται  αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο ως προς τη χρήση (διότι ήταν για πολιτιστικούς σκοπούς) γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ακόμη περίπου ένας χρόνος γι’ αυτή την αλλαγή ενώ επιπροσθέτως θα πρέπει να εκπονηθεί κι η μελέτη της ανακαίνισης – επέκτασης  του Δημαρχείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται περί των καθυστερήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Γεωργακόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής και πως η οποιαδήποτε εκ νέου διαπραγμάτευση, από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή συναίνεσε στο ποσό των 85.000 ευρώ, θα είναι πολύ δύσκολη ακόμη κι αν “πέσουν” οι αντικειμενικές αξίες.

Εν τέλει δεν υπήρξε αναβολή αφού κατά την άποψη του Προέδρου & του Δημάρχου το θέμα ήταν το στάδιο της συζήτησης, με τον Β. Κωνσταντόπουλο να κάνει λόγο για “πραξικόπημα” και πως θα έπρεπε να υπάρξει αναβολή του θέματος.

kozan.gr

4 σχόλια

  • Ο δήμαρχος είναι γαλαντομος με τα λεφτά μας. Με τους φόρους μας. Οι αναθέσεις στην Λάρισα, σε δικηγόρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι αναθέσεις που δεν θα υπήρχαν γιατί θα τελειωνε το παλιό και το σάπιο αυτό δειχνουν
    Το πιο αστείο; Έχει αποφασιστεί επέκταση του δημαρχείου ; Από ποιον και ποτε; Έχουν ασχοληθεί με το να εγκατασταθεί κάπου αλλου; Επί χρόνια συζητάνε για το τουρκικό σχολείο. Αλλά θα μας πει κάποιος ότι υπάρχουν κάποια μαγαζιά στην πλατεια

  • Σε έναν τόπο που έχει υποβαθμιστεί τόσο που τα ακίνητα έχουν πέσει σε εξευτελιστικές τιμές, ο φροντιστής θέλει να αγοράζει ακριβά από κάποιους. Θυμάμαι και την πισίνα υποψηφίου που ήθελε να αγοράσει.

  • Για να καταλάβουμε το χαλι του δήμου Σερβίων επί Ελευθερίου: ο Ζάκης, μηχανικός, ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών. Παραιτήθηκε και έφυγε και από την παράταξη του Ελευθερίου. Ο νυν αντιδήμαρχος τεχνικών είναι εστιατορας
    Ο Κακαφικας, λογιστής, ήταν αντιδήμαρχος οικονομικών. Έφυγε όπως έφυγε και από την παράταξη του Ελευθερίου. Ο νυν αντιδήμαρχος είναι απόφοιτος πληροφορικής και πρώην σύμβουλος του δημάρχου.
    Στο μεταξύ δεν έχει ληφθεί ποτέ απόφαση για επέκταση του δημαρχείου!
    Το πιο ωραίο; Ο Ελευθερίου ομολογεί ότι κάνει συζητήσεις επί 2,5 χρόνια χωρίς να έχει πάρει ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!!
    Να δεις τι μου θυμίζει; Α ναι χωματερή αμιάντου στα μαβε!

  • Οι πρόσκοποι ζητάνε λίγα. Έχουν ένα οικόπεδο που τους στοιχίζει μόνο ένα μικρό ΕΝΦΙΑ και πάει ο δήμαρχος και δείχνει ότι καίγεται να το αγοράσει και δεν τον νοιάζει το ποσό γιατί θα το δώσει το κράτος. Εάν ήταν δικό μου θα ζηταγα 200.000 . Έχεις έναν δήμαρχο που λέει θα το πάρω γιατί μόνο αυτό υπάρχει!
    Έκαναν σχέδια για μετεγκατάσταση; Να χτίσουν άλλο; Με 2,5 εκατομμύρια χτίζεις φοβερό κτήριο !
    Πάντως εάν ο Ελευθερίου τα θεωρεί λίγα τα 85 χιλιάρικα μπορεί να το αγοράσει ο ίδιος η κάποιος από την παράταξη του, άλλωστε όλοι επιχειρηματίες είναι στην παράταξη του. Και μετά να κάνει αίτηση αλλαγής του ρυμοτομικού και να το πουλήσει στον δήμο.εγω θα σας ανοίξω τα μάτια στις επιχειρηματικές ευκαιρίες;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.