Xύτρα ειδήσεων: Στους απολογισμούς τα πάει περίφημα η Περιφερειακή Αρχή …η πραγματικότητα όμως, για τους πολίτες, είναι διαφορετική

1 Φεβρουαρίου 2023
09:23

 

Aν κάποιος παρακολουθούσε την πεντάωρη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  – δείτε εδώ – με θέμα “Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής” θα νόμιζε ότι η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας διανύει  έναν άλλον  «χρυσό αιώνα» με σύγχρονο Περικλή τον Γ. Κασαπίδη. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων, υποσχέσεις επί υποσχέσεων, δεσμεύσεις επί δεσμεύσεων κι άλλα πολλά, που ακούμε και διαβάζουμε, επί 3,5 χρόνια,  από τον  Περιφερειάρχη, ο οποίος σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιδεικνύει, διαρκώς, την ίδια  αγωνία, δηλαδή, το να πείσει το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται κάθε φορά  για τα πρωτόγνωρα – υποτίθεται – πράγματα που συντελούνται στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και για τις μοναδικές πρωτοβουλίες του. Η αλήθεια είναι πως η θητεία του ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες κι οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί, ούτε στο παραμικρό, στην πραγματική οικονομία, τίποτα απ’ όσα λέει.  Ελάχιστα έχουν συντελεστεί κι όσα έχουν γίνει είναι κυρίως με πρωτοβουλίες προερχόμενες από το “κέντρο”, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης. Το μοναδικό που συντελείται, με ραγδαίους ρυθμούς, είναι η φυγή ολοένα και περισσοτέρων συμπατριωτών μας, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή σε άλλες περιοχές εντός κι εκτός Ελλάδος. Με λίγους μήνες να απομένουν ακόμη μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλό θα ήταν ο Γ. Κασαπίδης κι οι συνεργάτες του να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και τα πραγματικά δεδομένα.  Η διαλυμένη παράταξή του, με τους μισούς, σχεδόν, πρωτοκλασάτους περιφερειακούς συμβούλους του να αποτελούν πλέον “ξένο σώμα”, είναι μια απτή απόδειξη πως η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ακόμη κι από μέχρι πρότινος στενούς συνεργάτες του, έχει χαθεί (οριστικά).  Δεν θα τον σώσουν (εκλογικά) ούτε οι συνήθεις γνώριμοι και πάντα διαθέσιμοι κολαούζοι, που επί 3,5 χρόνια μετέφεραν ότι τους “πάσαραν”, ούτε το επιχείρημα, άλλοθι, “από ποιον θα χάσουμε”;. Η πεπατημένη που ακολούθησε, όλο το προηγούμενο διάστημα, αποδείχτηκε, εκ των πραγμάτων, λανθασμένη κι αν κάτι μπορεί να αλλάξει, έστω και τώρα, απαιτεί σκληρή αυτοκριτική κι αλλαγή πλεύσης από την ουτοπική προς τη ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων.

Η Χύτρα

22 σχόλια

  • Αγαπητή χύτρα οπως φαινεται μια χαρά θα βγει ο Κασαπίδης εκτος και αν του επιφυλάσσει έκπληξη το ίδιο του το κόμμα με κάποιον άλλον

  • Αγαπητή Χύτρα ο συνδυασμός των αίολων υποσχέσεων με την διαλυμένη παράταξη του Περιφερειάρχη ,από μέρους σας είναι κάτι για το οποίο έχουμε συνηθίσει στην αρθρογραφία σας.

    • Η Χύτρα περιγράφει απλά την πραγματικότητα που βιώνουμε η πολίτες, ζώντας καθημερινά την παρακμή του τόπου. Ο μόνος που τα βλέπει όλα ρόδινα είναι ο Βούδας της ΖΕΠ. Και εγώ αν έπαιρνα μισθούς, Περιφερειάρχη, Προέδρου ΑΝΚΟ, Προέδρου Εταιρίας Τουρισμού και Προέδρου Αγροδιατροφικής ή ήμουν αυλοκόλακας όπως εσύ, όλα ρόδινα θα μου φαίνονταν.

  • Τέτοια πολιτική ανικανότητα δεν έχει ξαναδεί αυτός ο τόπος. Αοριστίες, υποσχέσεις και μεγάλα ΘΑ. 20 χρόνια τον ψηφίζαμε πιστεύοντας στα ψέματα του και συνεχίζει να μας θεωρεί δεδομένους και να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Το ΣΟΚ του, από το αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα τον εκλογών θα είναι μοναδικό. Ποτέ πριν δεν ανυπομονούσα τόσο πολύ για να έρθει ημέρα εκλογών να πάω να μαυρίσω κάποιον.

  • Οπως λεει και ο λαος στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο!!!! Κατα την ταπεινη μου αποψη θα επανεκλεγει ο κασαπιδης και με διαφορα μαλιστα!!

  • Το μόνο που του αξίζει είναι μια τιμωρητική ήττα για την όλη του συμπεριφορά σ όσους έβαλαν πλάτη για να εκλεγεί και σε όσους εξαπατήθηκαν προεκλογικά με το”καλό παιδί”
    Αρκετά τα 20 χρόνια που σiτiζoνταν από τα λεφτά του φορολογούμενου
    Υπάρχει και θεία ΔΙΚΗ…Ας την λουστεί

  • Η αλήθεια είναι πως η θητεία του ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες κι οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί, ούτε στο παραμικρό, στην πραγματική οικονομία, τίποτα απ’ όσα λέει. KOZAN τα είπες όλα σε αυτη την παραγραφο!! Αυτο τίποτα αλλο!

  • Ο κασαπιδης ειναι απαραδεκτος στην συμπεριφορα και εχασε ολους τους ικανους συμβουλους που ειχε,νομιζε οτι ειναι υπαλληλοι του και οχι συνεργατες,διπλα του θελει μονο αυλοκολακες και για αυτο του μεινανε οι ειδικοι συνεργατες που τρωνε ψωμι χωρις να του φερουν ψηφο και ξερουν οτι αν εκθεσουν τον εαυτο τους στην κριση του κοσμου μπαινοντας υποψηφιοι θα πατωσουν,ετσι ειναι οι γνωστοι οσφυοκαμπτες που σε ολα του λενε ΝΑΙ,επισης και καποιοι συμβουλοι που λογω θεσης σκυβουν το κεφαλι στον μεγα αρχηγο,θα πεσει τετοια σφαλιαρα στις εκλογες που θα εκπλαγει δυσαρεστα και τοτε θα πεσει απο το συννεφακι που ζει,οσο για το ερωτημα απο ποιον θα χασει;μην ξεχνατε οτι το ξαναειδαμε στο παρελθον,υπαρχει μεγαλη δυσαρεσκεια και θα εκφραστει στις καλπες.

  • Ακομα ονειρευονται καποιοι επανεκλογη του μιστερ κηπακοι και κοτουλες με το γελοιο αφηγημα απο ποιον θα χασει…
    μιλατε σοβαρα τωρα? Ο τυπος δεν χρειαζεται αντιπαλο για να χασει και μονος του μια χαρα τα εχει καταφερει με τα λεγομενα και τα τετριμμενα του ο κοσμος τον σιχαθηκε. Τι δεν καταλαβαινετε? Και δεν ειναι δικαιολογια αυτο αα επειδη δεν υπαρχει αλλος ας μεινει αυτος αλλα 4 χρονια να συνεχισει να καταστρεφει τον νομο μας.. ελεος που ζειτε ρε ραγιαδες? Ξυπνηστε! Τοσοι νεοι ανθρωποι υπαρχουν γυρω μας με ορεξη και διαθεση να ασχοληθουν με τα κοινα.

  • Η αλήθεια είναι οτι δεν το βλέπει οτι θα χάσει,οι κοντινοί του δεν τον ενημερώσουν για την κατάσταση και θεωρεί οτι όλα βαίνουν καλώς.
    Καλό ξημέρωμα.

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΗΘΟΣ ,ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ Ο Κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ.

  • Οι αριθμοί ευημερούν και η πραγματικότητα στενάζει. Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στην Περιφέρεια μας. Αυτά για τον κύριο Περιφερειάρχη.
    Που είσαι Δακή να δεις με ποιον θα σε συγκρίνει κάποτε η ιστορία!!!!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.