Πτολεμαΐδα: 12 μαθητές Γενικών Λυκείων ετοιμάζονται για το ταξίδι της ιστορικής μνήμης

1 Φεβρουαρίου 2023
14:11
Κανένα σχόλιο

Άσβεστη τη φλόγα της μνήμης  αλλά και της γνώσης για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν,  κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, σε μαρτυρικούς οικισμούς της Εορδαίας,  διατηρεί το πρόγραμμα μαθητικών ανταλλαγών «Πολιτισμός μνήμης: Μεσόβουνο- Πύργοι- Ερμακιά», που ύστερα από τρία χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, επαναλειτουργεί.

Πρόκειται για μία δράση με πρωταγωνιστές Έλληνες και Γερμανούς μαθητές, οι οποίοι με επισκέψεις σε τόπους μαρτυρίων στις δύο χώρες, κατά την περίοδο 1941-1944, μαθαίνουν για την ιστορία και διδάσκονται ώστε, ως πολίτες του αύριο να μην επιτρέψουν την αναβίωση εφιαλτικών καταστάσεων, που αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα, περιφρουρώντας συγχρόνως  το δικαίωμα των λαών για λευτεριά και  κοινωνική αξιοπρέπεια.

Ήδη δώδεκα μαθητές των τριών Γενικών Λυκείων της Πτολεμαΐδας και τρείς καθηγητές ετοιμάζουν τις αποσκευές  τους για να μεταβούν στις 9 Μαρτίου στην περιοχή Delmerhost, πενήντα χιλιόμετρα μακριά  από τη Βρέμη, όπου θα τους υποδεχθεί αντιπροσωπεία από το Γερμανικό Σχολείο με το οποίο και έχουν αδελφοποιηθεί ενώ στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται στην Εορδαία ισάριθμη αποστολή των Γερμανών συνομηλίκων τους . Φέτος την ευθύνη υλοποίησης του
προγράμματος έχει το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.