kozan.gr: Κοζάνη: Αρκετός κόσμος στην εκδήλωση «Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ελλάδα 2.0» που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 1/2, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού – Mέσα στο Φεβρουάριο ξεκινά η αστική ανάπλαση στην Κοζάνη με τη δημοπράτηση της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, σε έκταση συνολικής επιφάνειας 14.287,86 τ.μ., που θα ενοποιήσει δύο μεγάλα τμήματα της πόλης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, καθώς θα καλύψει το υφιστάμενο όρυγμα (Bίντεο 10′ & 36 Φωτογραφίες)

1 Φεβρουαρίου 2023
17:13

Εκδήλωση με τίτλο «Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ελλάδα 2.0», διοργάνωσαν, το μεσημέρι της Τετάρτης 1/2, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, στην Κοζάνη, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης. Στην εκδήλωση,  μίλησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δημήτρης Κοεμτζόπουλος. Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός μέσα στο Φεβρουάριο ξεκινά η αστική ανάπλαση στην Κοζάνη με τη δημοπράτηση της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, σε έκταση συνολικής επιφάνειας 14.287,86 τ.μ., που θα ενοποιήσει δύο μεγάλα τμήματα της πόλης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, καθώς θα καλύψει το υφιστάμενο όρυγμα.

 

 

27 σχόλια

  • Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό για την νότια Κοζάνη.
    Επιτέλους θα “φύγει” η τεράστια τρύπα που και κινδύνους εγκυμονεί και αποκόπτει την περιοχή στα δύο.
    Μπράβο σε όσους συνέβαλαν

  • Πάλι προεκλογική φιέστα και εκθέσεις ιδεών; Δεν τραβάει η νουδούλα με τη δίκαιη μετάβαση…

  • Στην ουσία σκεπάζει την παλιά σιδηροδρομική γραμμή;
    Αρα δεν θα γίνει ποτέ σιδηροδρομική γραμμή που θα περνάει από Κοζάνη,το νούμερο ένα κομμάτι που θα έφερνε επενδύσεις (το τρένο το εμπορικό).

    • Κάνεις λάθος. Είναι στην λογική σήραγγας. Η τρύπα διατηρεί την δυνατότητα διέλευσης τρένου αλλά το πάνω τμήμα δεν θα είναι κενό αλλά καλυμμένο

  • Αναζητείται υγιής επιχειρηματικότητα στη χώρα όπου τα επιμελητήρια αντί να προασπίζονται τα συμφέροντα της αγοράς, αποτελούν τον προθάλαμο του κομματικού σωλήνα!

  • Λοαθάλασσα πήγε μας σώσανε οι συγκεκριμένοι κύριοι.Οι μισοί δεν μένουν καν στην περιοχή και είναι εκπροσωποί μας.Μεγαλύτερη καταστροφή απο το να έχουμε αυτή την κυβέρνηση δεν έχει ξαναυπάρξει.Ξαναβγάλτε τους να τρώνε με χρύσα κουτάλια.

  • με τη δημοπράτηση της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, σε έκταση συνολικής επιφάνειας 14.287,86 τ.μ…… Πία γραμμή αυτή που ανακαινίστηκε από το 2003 – 2007 οπότε και έκλεισες στα πλαίσια της εξυγίανσης της Τραινοσέ, με το πρόσχημα ότι κρίθηκε ζημιογόνα;

  • Μαζεύτηκαν οι κομματαρχες του Μητσοτάκη γισ να μοιράσουν προεκλογικό σανο σε όσους ιθαγενείς τους πιστεύουν ακόμη.

  • Η ενωση της πολης γινεται μονο αν γινει ο δρομος αναμεσα απο τον ΟΣΕ.Ετσι θα επικοινωνησουν τα Πλατανια με την πολη.Σε διαφορετικη περιπτωση θα γινει μονο για τους εργολαβους κι οχι για τους κατοικους της περιοχης.Εμεις θελουμε να πηγαινουμε στα σπιτια μας απο μεσα απο τον ΟΣΕ κι οχι να περναμε ολη τη Γκερτσου και τη Μακρυγιαννη και την Καρυδιτσας.

  • Εσύ φίλε ζεις απ’την άλλη πλευρά του σταθμού και για αυτό δεν μπορείς να δεις την χρησιμότητα και την επικινδυνότητα που έχει η κατάσταση στην πλευρά Πλατανιά Πανόραμα.
    Και φυσικά θα πρέπει να γίνει και η διάνοιξη που λες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διορθωθεί μια κατάσταση στα όρια του επικίνδυνου με 20 Μ. χάσμα.

  • Κασαπίδης και Μαλουτας άφωνοι.!!!
    Πως δέχονται τέτοια υποτίμηση όταν αυτοί είναι οι οικοδεσπότες και άρχοντες ο ενασ της περιφερειασ Δυτικής Μακεδονίας και ο αλλοσ της πρωτεύουσας δλδ του Δήμου Κοζανης..!!!
    Κι οι άλλοι οι τοπικοί διοργανωτές και οι πρωτευουσιάνοι δεν ντρέπονται λίγο..!
    Αλλά πως να ντραπούν αφού τους αφήνουμε να μας λένε τα ανέξοδα παραμύθια τους. .!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.