Γ. Καραβασίλης: “Γεμίσαμε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα που καταστρέφουν δάση και παραγωγική γη”

1 Φεβρουαρίου 2023
18:07
Ορισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές, (συγκεκριμένοι είναι) έχουν τρελαθεί να κόβουν Πίτες, δεν αφήνουν χορό για χορό,απορώ ποτέ βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα του τόπου μας που εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο. Το καταλάβαμε έρχονται σε δύο μήνες εκλογές.
Εάν με τον ίδιο ζήλο πάσχιζαν για τα προβλήματα που έφερε η βίαιη και αναίτια Απολιγνιτοποιηση, στο ΑΕΠ της περιοχής, στην ανεργία με την μετανάστευση και φυγή των Νέων και την οικονομία της περιοχής.
Τότε ίσως κάτι θα είχαμε περισώσει και όχι εδώ και 3,5 και πλέον χρόνια να ακούμε υποσχέσεις και κούφια λόγια, περιμένοντας, ποτέ και αν έρθουν επενδύσεις.
Γεμίσαμε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα που καταστρέφουν δάση και παραγωγική γη οι Άνθρωποι του μόχθου στον πρωτογενή τομέα Αγρότες Κτηνοτρόφοι υποφέρουν από την ακρίβεια που πλήττει τους πάντες και εσείς στους χορούς και τις πίτες.
Αγαπητοί κύριοι το 1,6 δις επενδύσεις που επαίρεστε ότι θα έρθουν και ακόμα δεν τίς βλέπουμε εδώ και 3,5 χρόνια, είναι ελάχιστες μπροστά στο ετήσιο ΑΕΠ 2,6 δις που είχαμε στην Οικονομία της περιοχής από τις δραστηριότητες των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να εργαστούν . Φτάνει έλεος.

19 σχόλια

    • Βαλτα κατω και κανε τις συγκρισεις μην πιανεσαι κοροιδο…
      το ενα 60+ χρονια σε εκανε ανθρωπο τουτεστιν ρευμα νερο ζεστη κλπ.. το αλλο το προμοταρουν μονο κατι ιδιωτες λεφταδες για να γινει η τσεπουλα τους πιο πλουσια , με κανενα σοβαρο σχεδιο και καμια προοπτικη για να μπορεσουν να αντικαταστησουν τον λιγνιτη. Απλα μαθηματικα δημοτικου.

  • Μάλλον δεν γνωρίζει ότι το 2022 η παραγωγή από ΑΠΕ μαζί με τα νερά ξεκερασε το 50% της συνολικής παραγωγής της Ελλάδας

  • Τα ορυχεία δεν κατέστρεψαν και καταστρέφουν παραγωγική γη, αμάν και τούτο. Δεν κατέστρεψαν τον υδροφόρο ορίζοντα. Η καταστροφή του λεκανοπεδίου είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται και από το διάστημα.

    https://earth.google.com/web/@40.4113994,21.92274551,769.72499333a,64208.80634587d,35y,0h,0t,0r

  • Ενω με τον λιγνιτη καθαριζαν τα πνευμονια μας,στην ευρωπη που χρησιμοποιουν τις ΑΠΕ εδω και δεκαετιες μαλλον ειναι ανοητοι!!!! Σε λιγο θα μας πουν οτι ο λιγνιτης βελτιωνει την υγεια των πνευμονων σε μεγιστο βαθμο!!!!

  • ολοι εσείς που ευαρεστείστε με τα τζάμια που γέμισε η περιοχή, αναρωτηθήκατε πόσες νέες θέσεις έφεραν; πόσες έκοψαν από τον πρωτογενή, τον τουρισμό, ποιοι κερδίζουν από όλο αυτό;;

    Είπαμε πράσινη ανάπτυξη αλλά να κρατήσουμε τη νεολαία! πως; με αναπτυξιακά έργα! με πράσινα εργοστάσια, παραγωγικές μονάδες μεταποίησης! μετά λέμε πράσινη ανάπτυξη αλλά οι νέοι μας στη γερμανια και στη Θεσσαλονίκη!

  • Κ.Καραβασιλη,μπορεις να μας αναφερεις τι πτυχιο εχεις,για να δουμε αν αυτα που γραφεις τα γραφεις εχοντας γνωσεις η εκφραζεις απλως γνωμη.

  • Υπαρχουν ακομα χρησιμα ανοητα δεξιοτρολ βολεμενα που πιστευουν οτι τα φωτοβολταικα θα αντικαταστησουν τοσο καλα τον λιγνιτη που δεν θα υπαρχει θεμα? αχαχαχαχαχα αντε καλα και ο Αη Βασιλης υπαρχει τοτε!

  • Τοπικά χωροταξικά σχέδια και εάν διαφωνείτε τι ενέργειες κάνατε ως Δημοτική αρχή
    Όλα χρειάζονται και ΑΠΕ και λιγνιτικές φιλικές στο περιβάλλον αλλά με σχέδιο
    Όταν ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε υψηλής παραγωγικότητας αγροτεμάχια άραγε εκεί στον Δήμο αετό πετάτε
    Και όσο για τα αιολικά εάν διαφωνείτε τι ενέργειες κάνατε καμία προσφυγή έγινε η ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα και όποιον πάρει ο χάρος
    Συμβούλιο Επικράτειας πριν τις οριστικές αποφάσεις

  • Για πειτε μας εσεις που ειστε γνωστες ???? που ειναι η δουλειες ?ποσα νεα παιδια εφυγαν στο εξωτερικο και σε αλλες πολης για δουλεια ??? ποσα μαγαζια εκλεισαν???.Οταν θα θα θα εχουν δουλειες θα θα ερθουν ??? αντε καλα σαραντα τρολλλλλ

    • Ποια μαγαζια κλεινουν,αντιθετα ανοιγουν κιολας,βγαλτε τις συριζαιοικες παρωπιδες και δειτε την πραγματικοτητα!!! Ο τσιπρας παλια μας ελεγε ζητω οι ΑΠΕ και οταν ερχεται στον νομο κοζανης λεει ζητω ο λιγνιτης,ο γνωστος κολοτουμπας!!! Μετα τις εκλογες θα πεσει πολυ γελιο!!!

      • Που ζεις ρε φίλε η δυτική Μακεδονία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα όσον αφορά τους ανθρώπους που την κάνανε για άλλες παραλίες !!! Ποιον οφελουν πέρα απ’ τους ιδιώτες οι “ΑΠΕ” ;;; Κανέναν απολύτως!!!

        • μη του βαζεις δυσκολα να σκεφτει το παιδι διακατεχεται και ταιζεται απο το αντι-συριζα μετωπο αυτα που του λες ειναι εξισωσεις πανεπιστημιου για καποιον που αναπαραγει διαρκως ενα βολικο αφηγημα τυπου δεν φταιμε εμεις ο Συριζα φταιει για ολα.
          Μπορει την βραδια των εκλογων που θα κατρακυλησουν ξανα στην αντιπολιτευση (και πολυ τους ειναι) να καταλαβει ορισμενα απλα πραγματακια , ακομα ονειρευεται ας μη του χαλασουμε το ονειρο λιγο εμεινε ακομα!

  • Κ.Καραβασίλη εσύ αυτά τα 3,5 χρόνια ποια προσπάθεια έκανες μέσα από τον Δήμο Εορδαίας για την ανάπτυξη της περιοχής.
    Καμία αλλά στην υποβάθμισή της όμως συνέβαλες με την ανοχή σου και την σιωπή σου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι