Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Προκηρύξεις ΑΣΕΠ. Οι καιροί είναι πονηροί!»

2 Φεβρουαρίου 2023
22:17

Ένα από τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 ήταν ότι η ΝΔ κι ο Μητσοτάκης είναι κατά της μονιμότητας και γι’ αυτό θα είχαμε χιλιάδες απολύσεις.

Όμως, η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν απέλυσε αλλά έκανε δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις. Κι έτσι, πολλοί νέοι, που μέχρι πρότινος δεν είχαν βάσιμη προσδοκία διορισμού, βρήκαν τελικά μια θέση στο Δημόσιο και πολλές υπηρεσίες στελεχώθηκαν με το αναγκαίο προσωπικό.

Και κακά τα ψέματα, ήταν η καλή πορεία της χώρας που επέτρεψε την προκήρυξη χιλιάδων μονίμων θέσεων εργασίας και τη διενέργεια τόσων διαγωνισμών, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για το σκοπό αυτό, με το νόμο 4675 που ψηφίσαμε τον Ιανουάριο του 2021, τέθηκαν σε πραγματική βάση ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων, η ενοποίηση προκηρύξεων και η διενέργεια γραπτών διαγωνισμών, προβλέψεις που ήδη υλοποιούνται, προκειμένου να αναβαθμιστούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Ο νόμος 4675/2021 είχε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς, αφού με νομοτεχνική βελτίωση που προσωπικά εισηγήθηκα, και την οποία έκανε δεκτή ο Υπουργός κ. Βορίδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ των ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ της ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, γεγονός που δίνει στους συμπολίτες μας σχεδόν απόλυτο πλεονέκτημα στις προκηρύξεις θέσεων στην περιοχή μας. Είναι εκείνο το πεδίο στους διαγωνισμούς που γράφει ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ!

Εξάλλου, με τις νέες διατάξεις θωρακίστηκε ακόμα περισσότερο η αξιοκρατία στις διαδικασίες πρόσληψης του ΑΣΕΠ.

Κι ενώ όλα τα παραπάνω έγιναν πράξη, κι ενώ στη συνείδηση της πλειονότητας των πολιτών ο ΑΣΕΠ αποτελεί κατάκτηση που διασφαλίζει την αξιοπιστία του συστήματος προσλήψεων, κάποιοι δυσπιστούν για το πόσο στεγανές και αδιάβλητες είναι οι σχετικές διαδικασίες. Κι από συζητήσεις μαζί τους αντιλαμβάνομαι ότι δεν δυσπιστούν γενικά και αυθαίρετα, γιατί «έλα μωρέ, εδώ Ελλάδα είναι», αλλά επειδή κάποιοι επιτήδειοι τους βάζουν την ιδέα ότι «υπάρχει κι άλλος τρόπος».

Κι αυτό που επίσης καταλαβαίνω είναι ότι η «παπάτζα» δεν οφείλεται μόνο σε φλυαρία, αλλά ότι ενέχει και ποικίλες σκοπιμότητες. Να πιστέψει ο ενδιαφερόμενος ότι αν πάει «εδώ κι εκεί» αυξάνονται οι πιθανότητές του ή ότι αν τελικά δεν προσληφθεί, δεν είναι γιατί δεν είχε τα μόρια, αλλά επειδή «κάποιοι άλλοι βοηθήθηκαν». Το προεκλογικό κλίμα, δυστυχώς, επιτείνει την καχυποψία και τη νοσηρότητα.

Δε μένω στο παράνομο του πράγματος, και στις σοβαρότατες ποινικές κυρώσεις που μπορεί να επιφέρει κάθε τέτοια προτροπή ή ψευδής παράσταση. Είναι και το αίσθημα ανομίας και αδικίας που προκαλείται στην κοινωνία.

Το σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ έχει πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας και εγγυήσεις διαύγειας, που το καθιστούν εξαιρετικά αξιόπιστο. Εξάλλου, η ψηφιοποίηση μεγάλου μέρους της διαδικασίας ενισχύει το απροσπέλαστο και τη διαφάνεια του συστήματος. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θεσμικές κατακτήσεις της Πολιτείας μας. Είναι δεδομένο, έξαλλου, ότι η οποιαδήποτε υποψία παρέμβασης θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό.

Γι’ αυτό κλείστε τ’ αυτιά σας σε αυτούς που τα ξέρουν όλα, και στους κάθε λογής …προξενητές.

Μελετήστε τις προκηρύξεις και συμπληρώστε με προσοχή τα προσόντα σας, κι αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια, απευθυνθείτε σε υπεύθυνους επαγγελματίες. Και να ξέρετε, αν πετύχετε στον διαγωνισμό, το χρωστάτε μόνο στον εαυτό σας!

Με τιμή

Ευστάθιος  Κωνσταντινίδης,

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

28 σχόλια

  • Αυτά σου είπαν να πεις στο τελευταιο ταξιδάκι αναψυχης μετά την σέλφι που έβγαλες? Στην κοσμαρα σου οπως παντα…
    για ποια περιοχη και χωρα ομιλειτε κυριε εμ εμ εμ…πως σας ειπαμε? Σταθικα? α ναι! Για ποια? Για το Μπαγλαντες?
    Επι των ημερων σας γιναμε η μιση Ελλαδα γραφτηκε στον ΟΑΕΔ και η αλλη μιση τρωει απο τους καδους.
    Εσεις κυριε ποσα παιρνετε το μηνα για την υπεροχη προπαγανδα που κανετε υπερ του ωτοασκουστη σας? 8-9 χιλιαρικα?
    Συγχαρητηρια…παρτε τα λιγα τελευταια που απομενουν γιατι μετα το Πασχα δεν θα ειστε στη θεση που ειστε το μονο βεβαιο!

    • Απο του Αμανατιδη το γραφείο ήρθατε παλι να προσβαλετε τον συναδελφο βουλευτη αλλα δεν ανηκετε στο ιδιο κόμμα ο δικος σας ειναι του Πασοκ.Ο Κωνσταντινιδης τουλάχιστον πρωτη φορα ασχοληθηκε με την πολιτικη σκηνη σε πρωταγωνιστικο ρολο και βγηκε πρωτος ο δικος σας ασχολειται 30 χρονια και ευθυνεται για τα χαλια μας και βγηκε τελευταιος κ καταιδρωμενος λογω συγκυριων

      • Οποιος εχει την μυγα.. λέει ο σοφος λαος. Ειναι αστειο να βλεπεις σε καθε σχόλιο να υπαρχει ενας που να ενοχλειτε απο τον αμανατιδη και μαλιστα να τον σαμποταρει ακομη και εδω

        • Ακόμα πιο αστείο τα αντανακλαστικά σας όμως σας έχει λούσει κρύος ιδρώτας…προσπαθήστε να μην ασχοληθείτε για λίγο με τον Κωνσταντινίδη και τους άλλους μπας και ηρεμήσετε. Καλημέρα !

      • πως είναι δυνατό άτομο από το γραφειο του κωνσταντινιδη έναν βουλευτή ανοιχτά που είστε στον ίδιο χώρο με αιτία ένα ανώνυμο σχόλιο. Είναι ντροπη αυτό για το γραφειο σταθη.

        • μάλλον πρόκειται για επικοινωνιακή προβοκάτσια. Ο ίδιος άνθρωπος που κράζει υποδύεται μετά αυτόν που έκραζε πριν με αιχμές στους άλλους κτλ κτλ κτλ ώστε να αφήνει εντυπώσεις. Γνωστές πρακτικές καλό το αφήγημα αλλά δεν έχει δράκο.

      • Το σχόλιο είναι από το γραφείο σου Σταθη.
        Το κείμενο είναι γραμμενο σε πληθυντικό αριθμό και δεν προκύπτει από πουθενα αυτό που γραφετε και στοχεύεις ανοιχτα αλλο βουλευτη.

  • Στάθη τι μας λες τώρα. Είσαι σε άλλη διάσταση…
    Από Θεσσαλονίκη ήρθες εδώ να λύσεις τα προβλήματα ενός τόπου που δεν ζεις.

    • Λεει κάποιες αλήθειες που αφορούν και τον τόπο μας, δεν σπυ αρεσε μάλλον εσένα αυτο με την εντοπιότητα η δεν σου αρεσει ο Κωνσταντινιδης. Δεν πειραζει ξυδάκι

  • Κωνσταντινιδη δεν ξεχνάμε αυτο για την εντοπιότητα , αυτοι που γνωρίζουν και εχουν την διαύγεια σκεψης να το κάνουν σου το πιστώνουν.

    Παρεπιπτόντως πολυ δυνατός και σαν ομιλητής στην Βουλή αλλα και στον γραπτό λόγο!

    • μας κάνει κάτι ναι, αναφέρεται στο κυβερνητικό έργο καταρρίπτει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζεται πολιτικά και ανθρώπινα. Ο κύριος Κωνσταντινίδης δεν ήταν ποτέ μικροπρεπής, λειτουργεί ανθρώπινα και με γνωμονα το κοινό καλό. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν αρέσει σε εσένα ή σε ανθρώπους του χώρου σου έτσι είναι η πολιτική και οι πολιτικοί. Αυτός πάντως είναι συνεπής με τον πολιτικό του χώρο και την κοινωνία.

  • Σωστά υπερασπίζεσαι το νομο που ψήφισε η κυβέρνηση , ειναι προς την σωστή κατεύθυνση !

    Γενικά ο Κωνσταντινιδης παρατηρείται οτι εχει καθαρή στάση στα πραγματα, προσπαθεί να μεταφέρει θετικά μηνύματα για το κυβερνητικό εργο (που έγινε σε αντίθεση με αυτά που λενε πολλοί μηδενιστές) και ειναι ειλικρινής.

    Απο την αλλη δε βλέπουμε άλλους να χαϊδεύουν αυτια τοπικά και να καταθέτουν διαπιστευτήρια υπακοής στο κέντρο … τι να πει κανεις σχεδόν είδαμε σε φασεισ κυβερνητικούς βουλευτές που θα μπορούσε να πει κανεις οτι άγονταν και φέρονταν σαν αντιπολίτευση (μονο εδω τοπικά )

  • Διαβάζω ένα κείμενο που μόνο αλήθεια κρύβει.
    Οπότε η αξία του είναι διαχρονική.
    Με το θάρρος του πολιτικού ανδρός που σας διακρίνει απομακρύνεται όλους όσους θέλουν να σας διαβάλουν !!!

  • Κε Κωνσταντινίδη η θέσπιση γραπτου διαγωνισμου ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στο δημόσιο είναι ένα τεράστιο βήμα προς την αξιοκρατία. Δυστυχώς, όμως, δεν περιλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς, παρά τη ρητή προεκλογική δέσμευση της ΝΔ από το 19. Είναι ντροπή που μετά από 4 χρόνια η κ Κεραμέως δεν τόλμησε να το υλοποιήσει.

  • βρε σταθη αγορι μου εσεις κανατε κουρελοχαρτο το συνταγμα το ιδιο με τις παρακολουθησεις και ο αρχηγος σας δεν ειχε την τσιπα να παραιτηθει ,για το ΑΣΕΠ μας μιλαςπου το εχετε κανει παραμαγαζο της δεξιας;ελεος

  • Οι καιροί είναι πονηροί!

    Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του. Οδυσσέας Ελύτης

    Η Ν.Δ. αποτελεί απειλή για το ελληνικό έθνος.

  • Καλή συμπόρευση με τον Καρατζαφύρερ και άσε τα μαθήματα περί ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας. Άντε γιατί τις δημοκρατικές αξίες τις ξεφτιλίσατε και έχετε και τα μούτρα να κουνάτε και το δάκτυλο.

  • Πολύ σωστά η εντοπιότητα λύνει το πρόβλημα απασχόλησης σε έναν τόπο που ερημώνει..αυτοί θα μείνουν να δουλεύουν στα γραφεία τους όταν όλοι οι άλλοι θα φύγουν αλλού να βρουν δουλειά…βέβαια αυτοί θα έχουν τα προσόντα που κρίνει ο ΑΣΕΠ…εσύ Σταθίκα πού είσαι και που θα είσαι..Στη Θεσσαλονίκη από εκεί θα μας λύσεις τα προβλήματα;

  • Όταν λέμε όλα στο φως σημάνει όλα στο σκότος
    Διαφάνεια παντού ΑΣΕΠ παντού αλλά και στην διαύγεια συμβάσεις έργου σε υπηρεσίες που το δημόσιο κατέχει έστω και 1/100
    Ακόμη και οι ειδικοί συνεργάτες Υπουργών Βουλευτών Περιφεριαρχών Δημάρχων
    Γιατί κανείς δεν σας πιστεύει
    Αλήθεια συντάξεις άγαμων θυγατέρων υπάρχουν ακόμη και για ποιους ισχύει προφανώς για τους προνομιούχους
    Τα Γκόλντεν Μπόις αυτοί σίγουροι ψηφοφόροι της ΝΔ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.