Επιστολή των Προέδρων του Δήμου Κοζάνης με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στην Κοζάνη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη Μαυρουδή (Μάκη): “Επαναφορά της ανεξάρτητης κάλπης για την ανάδειξη Προέδρων και Συμβουλίων Κοινότητας.”

4 Φεβρουαρίου 2023
03:44
Είναι γεγονός ότι οι Κοινότητες ως φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην εδραιώσει της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου επιβάλλεται να ενισχυθεί η αυτονομία τους.
Με τον εκλογικό αυτό νόμο  δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
Είναι παράλογο και αναχρονιστικό ταυτόχρονα να στερείται τη δυνατότητα συμμετοχής ανθρώπων στα κοινά μακριά από παραταξιακές και κομματικές λογικές.
Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης ζητούν:
1) Την επαναφορά της ανεξάρτητης κάλπης για την ανάδειξη Προέδρων και Συμβουλίων Κοινότητας.
 2) Επαναδιαμόρφωση του Νομοσχεδίου για την εκλογή Προέδρου Συμβουλίου Κοινότητας από τον πλειοψηφούντα  συνδυασμό στην κάθε Κοινότητα.
3) Αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα και πόρους για τις Κοινότητες.
4)  Τα έξοδα κίνησης των Προέδρων  να μην λογίζονται ως φορολογητέο εισόδημα.

12 σχόλια

  • Ειρωνεία μεγάλη ειρωνεία. Οι περισσότεροι είναι άφαντοι εδώ και 3 χρόνια αν εξαιρέσεις 3-4 χωριά που όντως κάνουν δουλειά.

    Το βασικό τους μέλημα είναι τα έξοδα κίνησης πιστεύω.

    • Είμαι πεπεισμένος ότι είσαι άεργος και το πιο σημαντικό που νιώθεις ότι κάνεις στη ζωή σου είναι να σολιάζεις τοξικά τα πάντα, εύχομαι αυτή την ενέργεια να τη βγάζεις και στην οικογένεια σου μπας και γίνεις χρήσιμος

  • Αντισυνταγματικός εκβιασμός η υποχρεότητα του προέδρου και των συμβούλων των κοινοτήτων να μπαίνουν σ υποψήφιοι κάτω από έναν συνδυασμό του Δημου.
    Παρ ότι αργήσατε να αντιδράσετε ποτέ δεν είναι αργά . Αποτέλεσμα ομως θα έχει αν αντιδράσετε άμεσα όλοι συλλογικά Πανελλαδικά.!!!
    Η Ν Δ έχει τη θεωρία ότι «οποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος» αλλά δεν αντιλήφθηκε ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ότι δεν είμαστε πρόβατα…!

  • Ο καθένας κρίνεται στην ώρα του
    Η Δημοκρατία επιτάσσει ξεχωριστή κάλπη
    Η ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι αδύναμοι να δείξουν το έργο τους μαζί με την Κυβέρνηση επιβάλουν στον λαό αντιδημοκρατικές λογικές
    Η Δημοκρατία θα νικήσει
    Η λαϊκή βούληση στραγγαλίζεται με την ρύθμιση ντροπή για την ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση που ψήφισαν δυστυχώς και πολλοί αυτοδιοικητικοί
    Μάλλον ξεχνούν εκεί στα γλυκά έδρανα

    • Μετα τις εκλογες που θα παει στα αζητητα το συνονθυλευμα του μακουλη του τσεκουρατου εκει να δεις ποσο χρονο θα εχει για μπασκετακι

  • Θα με συγχωρέστε Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν τα αιτήματα σας να ικανοποιηθουν αλλά στην θέση σας θα πήγαινα στον αμανάτιδη, φαίνεται να έχουν άριστες σχέσεις, γεγονός που επισκέπτεται την πόλη μας, και ο άνθρωπος ασχολείται. Άλλωστε είναι μια καλή ευκαιρία να απαντηθούν σήμερα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.