Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης -6- διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και -2- περιπτώσεις απόπειρας κλοπών από οικίες, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Κοζάνης και σε περιοχές της Μαγνησίας – Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ αναζητείται και τρίτο άγνωστο άτομο  – Οι ανωτέρω είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, λύρες, και διάφορα τιμαλφή αξίας περίπου -57.210- ευρώ

5 Φεβρουαρίου 2023
15:51
Κανένα σχόλιο

 Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων έξι (6) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, και δύο (2) απόπειρες κλοπών, από οικίες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 11-08-2022 έως 30-09-2022 στην πόλη της Κοζάνης και σε περιοχές της Μαγνησίας.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 20 και 27 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας (συμμορία) και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητείται και τρίτο άγνωστο άτομο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, που διεξήχθη από προαναφερόμενους αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο του έτους 2022, οργανώθηκαν και συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από οικίες.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) των ανωτέρω εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις κύριες εισόδους ή παράθυρα οικιών εισέρχονταν στο εσωτερικό τους,  αφαιρώντας από αυτές κοσμήματα, λύρες, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι προαναφερόμενοι αφού επέλεγαν τις οικίες που θα διέπρατταν τις κλοπές, στη συνέχεια τις παραβίαζαν, αφαιρώντας από τις έξι (6), εκ των οποίων τέσσερις (4) στην πόλη της Κοζάνης και δύο (2) σε περιοχές της Μαγνησίας, διάφορα τιμαλφή, λίρες, χρυσαφικά και χρηματικό ποσό, ενώ από τις δύο (2) οικίες στην πόλη της Κοζάνης δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν κάτι.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες οικίες (σε Κοζάνη και Μαγνησία) είναι  περίπου -57.210- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης για την ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου ατόμου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.