Πως τόφεραν η μοίρα και τα χρόνια Και γύρισαν καπάκι τη ζωή.! Τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα , από τη δεκαετία του 1950 , ήταν αυτά που εξυπηρετούσαν το σύστημα κλέβοντας ασύδοτα τον πλούτο της Ελλάδας και τον έλληνα με τον έναν η άλλο τρόπο.
Ήταν τα παραδοσιακά κόμματα της «ΔΕΞΙΑΣ» και του «ΚΕΝΤΡΟΥ» που , παρά τις σοβαρες διαφορές τους σε ζητήματα δημοκρατίας κυρίως , εναλλάσσονταν στην κυβερνητική εξουσία είτε με μονοκομματικές ως επι το πλείστον κυβερνήσεις , είτε συνεργασίας όπως αυτές της δεκαετίας του 2010 με συγκυβερνήσεις της Ν Δ – ΠΑΣΟΚ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ κ.α…
Αποτέλεσμα της ληστρικής πολιτικής αυτών των κυβερνήσεων της Ν Δ κυριως και των συγκυβερνήσεων που είχαν σαν κατάληξη τη πτώχευση της Ελλάδας , ήταν η πλήρης εφαρμογή ενός ανάλγητου προγράμματος των ξένων παραγοντων(ΗΠΑ-Δ.Ν.Τ -ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) με επιβολή το 2010 εξοντωτικών μνημονίων για την οικονομία της χώρας και για τα λαϊκά εισοδήματα (μειώσεις κατα 50% περίπου στα μεροκάματα ,μισθούς, συντάξεις που κι αυτό ακόμα προσπαθούν χωρις ντροπή κάποιοι να το φορτώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ.!)
Αντίθετα το ίδιο διάστημα όχι μόνο δεν θίχτηκαν αλλά αυξήθηκαν τα μεγάλα εισοδήματα , με πολιτικα-οικονομικά σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis με πρωταγωνιστές τους τότε υπουργούς υγειας Γεωργιάδη Λομβέρδο και άλλα…με συνεργούς συγκάλυψης όλα σχεδόν τα ΜΜΕ (τύπου και t v).
Όμως παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών και των σκανδάλων , οι Έλληνες πολίτες αντέδρασαν και το Γενάρη του 2015 ανέδειξαν για πρωτη φορά στην κυβέρνηση ένα δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς με πρωθυπουργό τον Αλ Τσίπρα, με τη στήριξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»ενός μετριοπαθούς-συντηρητικού κόμματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τα τεράστια βάρη , τις δυσκολίες και τα εμπόδια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , κατάφεραν το 2018 να βγάλουν μεν τη χώρα από τα μνημόνια , χωρίς ομως να προλάβουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα σύγχρονης δημοκρατικής ανάπτυξης με επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών και όχι των ολιγαρχών.
Άφησαν όμως στα δημόσια ταμεία ένα μεγάλο πλεόνασμα 37 δις € (το οποίο συνέβη για πρωτη φορά), για τη δεύτερη τετραετία που θα εφερνε τη χώρα σε μια ομαλή-Δημοκρατική πορεία ανάπτυξης χωρίς μνημόνια και με σοβαρό έλεγχο του παραγόμενου πλούτου της χώρας και των ολιγαρχών, θωρακίζοντας συγχρονως τη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση και το σταμάτημα επιτέλους των σκανδάλων.
Γι αυτό «φαγώθηκαν» η Ν Δ και το υπόλειμμα του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρωτη μέρα λέγοντας ότι δε θα κυβερνήσει ούτε 100 μερες..!
Και τι δεν έκανε η Ν Δ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πλέον για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερη τετραετία..!
Και τώρα ζητάει δεύτερη τετραετία(ενώ κυβερνάει μια ζωή αυτος και το σόι του)για να ολοκληρώσει το έργο του λέει , δλδ
την ολοκλήρωση της διάλυσης της χώρας.!
Θυμόμαστε όλοι την πατριδοκαπηλία του για να τον ψηφίσουν ακροδεξιοί και εθνικιστες για την ιστορική συμφωνία συμφιλίωσης με τη ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ για την ονομασία της γείτονας χώρας ως ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπως επεδίωκε ο πατέρας του το 1990-1993.
Όπως την αποδέχθηκε και την εφαρμόζει κι ο ίδιος από το 2019 μέχρι σήμερα , χωρίς να αποκλείεται να βγάλει πάλι τις εθνικιστικές κορώνες στις επικείμενες εκλογές ..!
Με τον χυδαίο υποκριτικό του πατριωτισμό , βλεποντας την αγανάκτηση του κόσμου απο την αβάσταχτη πλέον ακρίβεια κλπ , μπροστα στον πανικό του για να κερδίσει τις εκλογες φτάνει στο σημείο να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον Α Τσίπρα ότι υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα απέναντι στην Τουρκία.! Την ίδια ακριβώς τακτική που ακολουθεί προεκλογικά κι ο Ερντογάν , κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας..!!! ΡΕ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ σε τακτικές … κι ας κάνει τάχα πως δεν τον χωνεύει..
Μια χαρα τον βολεύει το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ η επικίνδυνη προκλητικότητα του Ερντογάν για να σηκώνει το λάβαρο της προεκλογικης συκοφαντικής πατριδοκαπηλίας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε με τη συνθήκη των ΠΡΕΣΠΩΝ. Επισης-προσπαθωντας να φέρει καπάκι τα παντα-Φέρνει στην προεκλογική του ατζέντα τα δήθεν σκάνδαλα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Novartis, το κανάλι του Καλογριτσα , τον προστατευόμενο μάρτυρα και τόσα άλλα κατασκευασμένα , για να τον εξομοιώσει αν μπορέσει με τα μουτρα του και των φίλων του, τύπου Λοβερδου (τον έβαλε συνήγορο του Καλογριτσα) και των ολιγαρχών , ώστε να αφαιρέσει το ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ξέρει ότι ο κοσμος τον θεωρεί ανήθικο και ψεύτη αφού κι ο ίδιος με το συνάφι του ανήκουν στους αδίστακτους ολιγάρχες . Διοτι είναι ανήθικο και γερή κοροϊδία και ψέμα όταν π.χ.επιτρέπει στους ολιγάρχες να ανεβάζουν στο κατακόρυφο την τιμή της ενέργειας και κατα συνέπεια την ακρίβεια από τη μια , κι από την άλλη να σου δίνει 300€ επιδότηση για τη θέρμανση ενώ προηγουμενως σου έκλεψε 3.000 €..!
Τέλος η ανασφάλεια που νοιώθει λίγο πριν από την επερχόμενη ήττα-κατάρρευση του , έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες ακόμα και των άμεσων συνεργατών-υπουργών του , του αρχηγού του ΓΕΣ , ακόμα δε και των άμεσων συγγενών του δηλαδή
της οικογένειας της Ντορας Μπακογιάννη.!!!
ΑΥΤΗ ΤΗ «ΦΛΟΓΕΡΑ» ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ και μας ζητά να τον ξαναψηφίσουμε για να ολοκληρώσει την καταστροφή στα μούτρα μας..!
Τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ τη δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αδιάφθορο εμπνευσμένο και έμπειρο πλέον ηγέτη ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ που παρά τα λάθη της πρώτης φοράς , έχει τη δυνατότητα και την τιμιότητα να βγάλει οριστικά την ΕΛΛΑΔΑ από τα τραγικά αδιέξοδα.!