Η λιτή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες)

5 Φεβρουαρίου 2023
20:29
Κανένα σχόλιο

Σε κλειστό κύκλο , λόγω της ταυτόχρονης έκρηξης Κορωνοϊού και γρίπης αλλά και της επικείμενης “ανοιχτής” εκδήλωσης για την Ορκωμοσία των νέων Εθελοντών , σε μία οικογενειακή και άκρως Ερυθροσταυρική ατμόσφαιρα το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 5 το απόγευμα στη φιλόξενη αίθουσα του καφέ “Αίγλη” της Πόλης.

Υποδεχόμενη τις εθελόντριες ,την πρώην Πρόεδρο Ιωάννα Μοσχίδου – Ευαγγέλου και νέα μέλη , η Πρόεδρος Κούλα Πουλασιχίδου παρουσία και των μελών του ΔΣ , αφού τους ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκρισή τους πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες , ζήτησε την τήρηση ” ενός λεπτού σιγής” για την προσφάτως εκλειπούσα Ερυθροσταυρίτισα Ελισάβετ Καζαντζή , ενώ αναφέρθηκε και στις εθελόντριες που δεν υπάρχουν πια στη ζωή και προσέφεραν με ανιδιοτέλεια στο Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ερυθροσταυρίτισα Νατάσα Ασιανού – Μωυσιάδου ,της οποίας η προσφορά συνεχίστηκε και μετά το θάνατό της , καθώς με τη δωρεά των οργάνων της συνέχισαν να ζουν κάποιοι συνάνθρωποί μας. Η Πρόεδρος συνεχάρη τις παλιές Εθελόντριες για το ανθρωπιστικό τους έργο , αλλά και τις νέες Εθελόντριες Νοσηλευτικής για την ολοκλήρωση της πρακτικής εκπαίδευσή τους στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας υπό την επίβλεψη της Εκπαιδεύτριας – Νοσηλεύτριας Αγνής Γρατσία .

Πραγματοποιώντας την “ανασκόπηση” του μισού 2022 ,από την ανάληψη των καθηκόντων της θητείας της νέας Διοίκησης, η κ. Πουλασιχίδου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που τέθηκαν και που είχαν να κάνουν με τη λειτουργική αναβάθμιση του Γραφείου του Τοπικού Τμήματος, με την ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών , με την προαγωγή και την πρόληψη της υγείας συμπολιτών μας , με τη βοήθεια συνανθρώπων μας που χρήζουν νοσηλευτικής φροντίδας , με τη συμμετοχή σε δράσεις εθελοντικού και επετειακού χαρακτήρα , αλλά και με την εξωστρέφεια του τοπικού τμήματος .

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα του Τοπικού Τμήματος , το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για τη συνεχή Αρωγή του , την Κοινότητα Πτολεμαΐδας , τους φορείς και την τοπική κοινωνία που βρίσκονται δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό της Πτολεμαΐδας , ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας το έργο του.

Τέλος η Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης του εθελοντικού ρεύματος στην περιοχή και ανάκτησης της αίγλης του παρελθόντος στην τοπική κοινωνία , τονίζοντας ότι ο εθελοντισμός είναι το θεμελιώδες οικοδόμημα της κοινωνίας καθώς αναδεικνύει τον ανθρωπισμό και φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους , αλλάζοντας και τη στάση της ζωής τους.

Κόβοντας την πίτα η κ. Πουλασιχίδου ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία σε όλους, ευχαριστώντας το Ζαχαροπλαστείο “Ρωξάνη” για την προσφορά της προσεγμένης Βασιλόπιτας ,καθώς και το Βιβλιοπωλείο ” Ασιανού” για τη δωρεά του υπέροχου βιβλίου, που αντιστοιχούσε στο νόμισμα , ενώ τυχερή ήταν η Ερυθροσταυρίτισα Σοφία Ταταρίδου .

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.