Το kozan.gr ήταν το ΜΜΕ που είχε αναδείξει και στηλιτεύσει την απρεπή συμπεριφορά τόσο της Μ. Σπυράκη όσο του Σ. Φάμμελου (κλικ εδώ) απέναντι στον Γ. Κασαπίδη, όταν στο πλαίσιο της 3ης μέρας του Συνεδρίου Ενέργειας, που διεξήχθη στα Κοίλα Κοζάνης, στο ξεκίνημα της Περιφερειακής Αρχής, τον Σεπτέμβριο του 2019, ειρωνευόντουσαν με γκριμάτσες και χαχανητά τ’ όραμα του Περιφερειάρχη για το υδρογόνο και το εγχείρημά του ώστε να αποτελέσει κύριο ενεργειακό στοιχείο της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή.  Από τότε κύλισαν τρεισήμισι χρόνια και δυστυχώς τ’ όραμα αυτό περιορίστηκε σε σχέδια επί σχεδίων που θα εγκρίνονταν αλλά πάνε παραπίσω, γεγονός που προκάλεσε και προκαλεί μια ανεξήγητη(;) αγωνία προσωπικά στον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του να δείξουν πως κάτι σημαντικό γίνεται, στον τομέα αυτό, πριν ολοκληρωθεί η τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία. Mε αφορμή, λοιπόν,  την παρουσία του υδρογονοκίνητου αυτοκινήτου της φωτογραφίας στην περιοχή μας (έξω από το κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης) και ότι αυτό θα βρίσκεται στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων, στο πλαίσιο της έκθεσης εβδομάδας καινοτομίας, που ξεκινά σήμερα Τρίτη 7/2,  τόσο ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης όσο κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας, Σ. Κιάνας. προχώρησαν σε πανηγυρικές αναρτήσεις στο facebook, σημειώνοντας, ο πρώτος, μεταξύ άλλων: Ο κύβος ερρίφθη, η Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία μπορούν να είναι πρωταγωνιστές στην τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου (Η2) στην Ευρώπη!” κι ο δεύτερος “Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ένα υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους και μάλιστα στην Κοζάνη, γεγονός που καθιστά την πόλη πρωτοπόρο”. Προσέξτε, όλα αυτά, με αφορμή της εμφάνισης ενός υδρογονοκίνητου αυτοκινήτου στην Κοζάνη.

Eιλικρινά, χωρίς ίχνος κακοπροαίρετης διάθεσης, με τέτοιες αστείες αναρτήσεις, που ξεπερνούν, κατά πολύ, τα όρια της υπερβολής, δεν καταλαβαίνουν ότι υποτιμούν τους εαυτούς τους αλλά και τη νοημοσύνη όλων των υπολοίπων, βάζοντάς μας σε σκέψεις και για όσα ακόμη θα ακούσουμε το επόμενο διάστημα; Επειδή δεν προχώρησε, στο χρόνο που επιθυμούσαν, το “White Dragon”, για το οποίο υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, απ’ όλους μας, για την περιοχή, εφευρίσκουν μεγάλα και συνταρακτικά – υποτίθεται – γεγονότα, που σηματοδοτούν κάτι. ΟΥΤΕ ερρίφθη κανένας κύβος με την παρουσία ενός τέτοιου αυτοκινήτου στην πόλη μας ΟΥΤΕ καθιστά την πόλη μας πρωτοπόρα. Να δούμε το αυτοκίνητο, να ενημερωθούμε για το πως λειτουργεί με τη χρήση υδρογόνου …και μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας αλλά και μια αγωνία να δείξουμε πως κάτι γίνεται ενώ δεν γίνεται, ουσιαστικά, τίποτα.

ΥΓ. Πριν λίγο καιρό έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της περιοχής ένα αυτοκίνητο Tesla. Ο κύβος ερρίφθη! Λέτε να δούμε και κανένα εργοστάσιο Tesla στην περιοχή;

Η Χύτρα