Επίσκεψη υποκρισίας και ανευθυνότητας (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

8 Φεβρουαρίου 2023
18:06

Τελικά, μετά από πολλές αναβολές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στην Κοζάνη, όχι γιατί μας αγαπάει αλλά γιατί διαπιστώνει μεγάλη πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. Έρχεται να «εγκαινιάσει» τη λιγνιτική μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V, που θέλει να κλείσει και όλες τις λιγνιτικές μονάδες με το έτσι θέλω. Έρχεται να εγκαινιάσει την Πανεπιστημιούπολη που πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει σχετική μεθόδευση για συρρίκνωση του. Έρχεται σε μια περιφέρεια που έχει φύγει ο μισός νέος πληθυσμός για άλλους τόπους, και παρόλα αυτά η ανεργία παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της γηραιάς Ηπείρου και ειδικά σε επίπεδα Ευρωζώνης. Έρχεται σε μια Περιφέρεια χωρίς ένα οργανωμένο νοσοκομείο, χωρίς καμία βιομηχανική παραγωγή και αγροτική παραγωγή που δεν έχει κανένα μέλλον.

Σκεφτόσασταν κύριε Μητσοτάκη, ότι όταν κλείνατε τις λιγνιτικές μονάδες στο βήμα του ΟΗΕ πως θα συνεχίζει να ζει αυτή η περιφέρεια; Σκεφτήκατε ότι η Γερμανία δεν τις έκλεισε και ούτε τόλμησε ακόμη να σκεφτεί απόλυτη μετάβαση; Όταν βάζετε ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και ειδικά στο Πετρελαίο, σκέφτεστε ότι στη Δυτική Μακεδονία έχουμε 8 μήνες κρύο; Όταν υποβαθμίζετε το ΕΣΥ στην περιοχή σκέφτεστε ότι είναι επιβαρυμένη υγειονομικά και ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθουν οι ελάχιστοι γιατροί που βρίσκονται εδώ;

Μόνο οι ΑΠΕ γνωρίζουν άνθηση μετατρέποντας την Περιφέρεια μας σε ένα τεράστιο Γερμανικό καθρεφτάκι, χωρίς καμία ουσία. Τέλος, καταφθάνετε στην Περιφέρεια που χάνει τις περισσότερες Βουλευτικές έδρες. Μια έδρα χάνεται στην Κοζάνη, μια έδρα στην Καστοριά και παραλίγο γλιτώσαμε τη Φλώρινα. Η επόμενη καταμέτρηση το 2031 θα είναι εκ των πραγμάτων οδυνηρή. Σε καμία άλλη τετραετία της μεταπολίτευσης δεν έχουν χαθεί τόσα πολλά πράγματα, δεν έχει φύγει τόσος πληθυσμός.

Και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στην Κοζάνη ως ο «επιτυχημένος» πρωθυπουργός που θα δώσει λύσεις στον τόπο. Δεν ξέρω τελικά αν ισχύσει το επίδομα της μεταλιγνιτικής αποκατάστασης στις επιχειρήσεις από 1000 ευρώ μέχρι 3000 ευρώ αλλά φοβάμαι θα είναι όπως το πρόγραμμα COVID της Περιφέρειας. Μια μεγάλη αποτυχία. Πολύ πιθανόν ο προϋπολογισμός να μη σηκώνει τα ποσά, ή να φοβούνται τις αντιδράσεις από άλλες περιοχές που βρίσκονται στο χορό της ανέχειας.

Τι έρχεται να μας πει; Ότι θα εφαρμόσει το σχέδιο δίκαιης μετάβασης; Ότι θα μας δώσει τον τοπικό πόρο που μας χρωστάει τόσα χρόνια; Ότι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση εδαφών που τελικά από την υποχρέωση του, θα τα παραχωρήσει στη Γερμανική εταιρεία που τα έχει τάξει; Θα προχωρήσει κύριε Κασαπίδη στην διευθέτηση του θέματος της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου που επί ημερών σας θα έπρεπε να λάβει ήδη σάρκα και οστά; Με τη Γέφυρα Σερβίων θα ληφθεί κάποια σοβαρή απόφαση από την κυβέρνηση που έχει καταντήσει Γεφύρι της Άρτας και απότελεί και μέρος του Εθνικού δικτύου; Με τη δικαστική απόφαση της Ακρινής, τι θα γίνει; Οφείλετε να την εφαρμόσετε. Τα εργοστάσια που θα ερχόταν τι έγιναν; Πήγαν στην Αθήνα; Τι άλλο να πρωτοπώ;

Η Δυτική Μακεδονία έχει τρομακτικά τεράστιες πληγές. Με την επίσκεψη του ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα μας δώσει λίγο κουτόχορτο, και θα πετύχει και πάλι το σκοπό του. Ό,τι και να αποφασίσει ο κόσμος να ξέρετε ότι έχετε παρατήσει στο έλεος την περιοχή και η συγκρισή σας με τον Τσίπρα δεν σας απαλλάσσει από τις βαριές ευθύνες σας.

39 σχόλια

  • ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΈΛΕΓΕΣ κ. ΑΓΡΑΦΙΏΤΗ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΎΡΑ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΚΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ; ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΎΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ. ΝΑ ΑΦΉΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

    • ποιοι βουλευτές; ότι θέλει η (πρώην-πασόκο)κλίκα του Μαξίμου γίνεται! αυτοί οι 156 είναι μόνο για να λένε ναι σε όλα στη βουλή! οι δεξιοί ψηφοφόροι ακόμα τρέχουν να φύγουν από αυτό το έκτρωμα-δημιούργημα Μητσοτάκη!

    • Όχι μαύρα, Ροζ τα βλέπει…… Αφού δεν τον επέλεξαν για υποψήφιο βουλευτή το 19 Από την ΝΔ, Το γύρισε στο καλαματιανό…… Κριτική φουλ, να βγει το μεροκάματο….. Αντε τώρα στο Δήμο με τον καμπουριδη….. Από δήμαρχος κλητήρας……

    • Πάντως ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα κόμματα
      είναι δέκα φορές χειρότεροι από τον Μητσοτάκη και
      την Ν.Δ.

      Οχι μόνο χειρότεροι αλλά και επικίνδυνοι !!

  • Η ανεργία στο φουλ.Θελουν επενδύσεις μόνο επενδύσεις για να τους αρμεγουν για να τα ξοδευουν τα πανεπιστήμια με τις έρευνες. Δεν υπάρχει λογική κύριε. Ανακύκλωση των ιδεών. Για την ταμπακιέρα ουδέν σχόλιο.

    • ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ??

      Στις οικοδομές δεν βρίσκουν εργατοτεχνίτες.
      Σε πολλές ειδικότητες επίσης δεν βρίσκουν χέρια να εργασθούν.

      Στην εμπορική ναυτιλία με πολύ καλούς μισθούς δεν βρίσκουν Έλληνες να προσλάβουν.

      Όλοι θέλουν δουλειά γραφείου , εύκολη , και με ένα κονδυλοφόρο στον χέρι.

      Οι δουλειές θα πολλαπλασιαστούν , ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ
      ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ .

  • Μεροληπτικό άρθρο με ΨΕΎΤΙΚΑ επιχειρήματα όπου για όλα φταίει η κυβέρνηση πχ:

    -Για την “μείωση πληθυσμού” όταν σε όλη την Ελλάδα έχουμε μείωση !!

    -Κ”λείσιμο μονάδων” την στιγμή που έκλεισαν στην θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης μετά από άπειρες παρατάσεις και εξαντλώντας τον χρόνο ζωής τους !!

    -“Απαξίωσης” του πανεπιστημίου όταν έχει δύο πανεπιστημιουπόλεις μια πόλη των 50000 κατοίκων !!

    -“‘Έβαλε φόρο κατανάλωσης καυσίμων” όταν είναι γνωστό ότι ο φόρος προϋπήρχε και αυξήθηκε με τον Γιωργάκη !!

    – “Υποβάθμισε το ΕΣΥ” όταν η τοπική βλακεία δεν πιέζει να γίνει πανεπιστημιακό το ΜΠΟΔΟΣΆΚΕΙΟ ώστε να σταματήσει η αιμορραγία των γιατρών στα αστικά κέντρα !!

    • πες μας τώρα ότι μας εσωσε ο Μητσοτάκης. αλλά όταν έχεις τέτοιους πολίτες, τέτοιους βλακες θα έχεις κυβερνήτες. ΚΑΙ ΠΑΛΙ μπράβο αγραφιωτη

  • καλοπιστα παντα και μακρια απο κομματα,ο μητσοτακης αποδειχτηκε μακραν ο χειροτερος πρωθυπουργος οχι μονο για την δυτικη μακεδονια την οποια απαξιωσε τελειως και την αφησε γυμνη απο εργα αλλα και για ολη την χωρα αποδειχτηκε επικυνδυνος

  • Οι βουλευτες κοβουν βολτες ο κοσμος δεν μιλαει γιατι φοβαται μη χασει το φτωχο μεροκαματο ραντεβου μητσοτακη στις καλπες εαν τολμας και δεν τις πσς παραπισω να φυγει η νεα γενια στα νησια γιατι απο αυτους ψηφο δεν προκειτε να παρεις και το ξερετε ολοι οι χορτατοι της νουδουλας

  • ” Έρχεται σε μια Περιφέρεια χωρίς ένα οργανωμένο νοσοκομείο, χωρίς καμία βιομηχανική παραγωγή και αγροτική παραγωγή που δεν έχει κανένα μέλλον.”

    πραγματικά πως περιμένουμε να πάει μπροστά ο τόπος όταν αυτή την τετραετία είχαμε 4 κυβερνητικούς βουλευτές κ δεν έγινε ΑΠΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! μόνο καθρέφτες και ο πόρος σε υπηρεσίες και επιχηρήσεις χωρίς αντίκρυσμα (βλέπε γιατρούς και σουπερ μαρκετ)

  • Εγώ πάντως φίλε Μιχάλη, ακόμα πιστεύω πως δεν θα έρθε… Θα το αναβάλει. Αλλά αν έρθει θα πρέπει να δει την δυσαρέσκεια της κοινωνίας τόσο μπροστά στα μάτια του όσο και στις κάλπες

  • ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΑΚΟΜΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

  • Μένει ο κόσμος χωρίς δουλειά, φεύγει εξω, γονείς βλέπουν τα παιδιά τουε με skype και viber. και αυτοί καμπαρντίζουν με τους αυλικούς με 10 χιλιάρικα το μήνα και το παίζουν και μάγκες. και για τα εμβόλια δεν τα είπαμε ακόμη. Μας βάλατε και τα κάναμε και τώρα το παίζετε ότι δεν ξέρετε τιποτα. Να φύγετε να πάτε αλλού

  • Συγχαριτηρια Μιχάλη για την ολοκληρωμένη και ουσιαστικότατο κριτική της καταστροφικής συμπεριφοράς του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και την απαξία των τεσσάρων βουλευτών του για την περιοχή μας καθως και την υποτακτική στάση του Κασαπίδη και Μαλουτα απέναντι του.!

  • Μιχάλη αν δεν τον διώξουμε με κατεβασμένο το κεφάλι, με μαζικές συγκεντρωσεις με σοβαρό τρόπο που να το θυμάται μια ζωή κι αυτός και οι παρατρεχάμενοι , για να το καταλάβουν όλοι ότι δεν παίζουμε και να μη μας θεωρούν δεδομένους , θα είναι μια από τα ίδια και θα διαλαλούν πάλι την ανύπαρκτη πραμάτεια που μας πούλησαν..!

  • Έναν να δω να γράφει επώνυμα και υπεύθυνα και τι στον κόσμο. Μια χαρά κρύβεστε όλοι και όλες πίσω από την ανωνυμία… Δεν πάει έτσι μπροστά ένας τόπος. Επώνυμα, Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.