Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση έργου: «Δομική Ενίσχυση και Αποκατάσταση Ακραίων Σπονδύλων Μ6.2 Υψηλής Γέφυρας Σερβίων»

10 Φεβρουαρίου 2023
15:05

 

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Δομική Ενίσχυση και Αποκατάσταση Ακραίων Σπονδύλων Μ6.2 Υψηλής Γέφυρας Σερβίων», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Δ.Μ κ. Κωνσταντίνος Αναγνώστου και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 152.022,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και περιλαμβάνει επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ρηγματώσεων και προσθηκών – ενισχύσεων, με εξωτερικές προεντάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. που είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν τα κατάλληλα μετρά για την ενίσχυση της γέφυρας.

Τέλος, βάση των χρονοδιαγραμμάτων, οι φωτεινοί σηματοδότες θα απομακρυνθούν σε 2 μήνες.

10 σχόλια

  • Μια μικροσυντήρηση που έπρεπε να την κάνεις γρήγορα και αθόρυβα χωρίς να τρομάξεις κανέναν την έκανες μέγα θέμα για να πουλήσεις το παραμύθι ότι πέφτει η γέφυρα. Ανίκανος, φαφλατάς και επικίνδυνος…

      • Αν σε πειράζει η αλήθεια πρόβλημα σου. Πάντως ένα μερεμέτι στον ακραίο σπόνδυλο αφορά η εργολαβία! Η στατικότητα δεν έχει προβλημα άρα παπαρες έλεγε ο δικός σου. Υγ δεν σου ζήτησε κάνεις να χαρακτηρίσεις κάτι. Πες την άποψη σου και τελείωνε. Που θα μας πεις και τι είναι λογικό και τι όχι … τρισείμιση χρόνια ταλαιπωρούμαστε και θα μας την πεις κιόλας παπαγαλάκι καλοπληρωμένο

        • Ανώνυμε της 09.08 /12-2-2023 .
          Είδες την μελέτη ?? Μπορείς να μας περιγράψεις τι ακριβώς μερεμέτι έιναι ??

          Μήπως είναι 2 εξωτερικές ειδικές μεγάλες
          στηρίξεις-πλάκες εκατέρωθεν της γέφυρας με ισχυρές και μετρούμενες προεντάσεις χαλύβδινων τενόντων με δύναμη 90 τόννων ??

          Μικρομερεμέτι είναι αυτό ?

          Αυτό περιληπτικά λέει η μελέτη και πολλά άλλα .

          Να μην προσβάλλετε τους Μηχανικούς με την άγνοια σας.

          ΚΡΙΜΑ

    • Λυπάμαι πολύ που κάποιος λέει οτι βλακεία θέλει γιά “μικροσηντήρηση “!! κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του.

      Το έργο έιναι δύσκολο .
      Απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις που ελάχιστοι έχουν.
      Το έργο της επισκευής προέκυψε μετά από μελέτες
      ειδικών περί την γεφυροποία Καθηγητών του Πολυτεχνείου και Προισταμένων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

      • Αν είσαι μηχανικός πες μας αν το έργο έχει να κάνει με την στατικότητα της γέφυρας. Οι καθηγητές που αναφέρεις και όντως ήταν σοβαροί είπαν ότι η γέφυρα δεν κινδυνεύει στατικά! Θέλει απλά συντήρηση και επιτόπιες παρεμβάσεις για μια τοπική φθορά .

        • ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ 100 ΜΕΤΡΩΝ .

          Δεν είναι μερεμέτι στο μπετουδάκι του στηθαίου του μπαλκονιού σου .Πρώτα να ρωτάτε να μαθαίνετε και μετά να κατηγορείτε .

          Να διαβάζετε με προσοχή τι ακριβώς είπαν οι Καθηγητές .Αυτοί έκαναν την μελέτη τοπικής ενίσχυσης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.