Παράπονο αναγνώστη στο kozan.gr για την έλλειψη επαρκών θέσεων στάθμευσης στην Κοζάνη

11 Φεβρουαρίου 2023
12:42

Αγαπητό μου kozan  τόσο καιρό δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Δεν διανοείτε σήμερων ημέρα να είναι κάποιος μόνιμος κάτοικος της πόλης, να ΠΛΗΡΩΝΕΙ κάθε μήνα πάρκινκ στάθεσης στον ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ) και να κάνει 1 ώρα για βρει να παρκάρει κάπου κοντά (στο σπίτι του (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΒΕΒΑΙΑ)  την ώρα που πολλοί παρκάρουν ή βρίσκονται ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητά τους γιααρκετή ώρα και να μην πληρώνουν το ανάλογο αντίκτυπο (χαρτάκι)! 2 λεπτά και θα φύγω η γνωστή ατάκα!! Υπάρχουν στην δνση (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ)  δίκυκλα όπου παρκάρουν τα μηχανάκια τους ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 1 ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ χάνοντας ουσιαστικά 1 ακόμη και 2 θέσης στάθμευσης. Είναι ντροπή και αίσχος  αυτό το πράγμα διότι μειώνει και την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ σαν έργο της  πόλης καλλά και σαν πολίτες (ΑΝΘΡΩΠΟΙ). Για το ότι έχουν σακατέψει τα αυτοκίνητα παρκάροντας και ξεπαρκάροντας δεν θα το σχολιάσω.. μπρος πίσω μέχρι να το βολέψει…

Κάτι σαν (ουδέτεροη πόλη) λύκος να σας φάει.

39 σχόλια

  • Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παρκομετρα σε μια τόσο μικρή πόλη και με τόσο μεγάλο πρόβλημα στο παρκάρισμα. Μετά να σου πω ότι 40 χρόνια είχα το ίδιο πρόβλημα γιατι έμενα στην Παύλου Μελά, οι κάτοικοι του κέντρου πάντα και πριν τα παρκομετρα είχαμε πρόβλημα, δεν γίνεται να παρκάρεις κάτω από το σπίτι σου όμως, αφού λες ότι πληρώνεις παρκομετρο ως μόνιμος κάτοικος γιατί δεν κοιτάς να βρεις ένα κοντινό ιδιωτικό πάρκινγκ να κάνεις μια καλή συμφωνία να τελειώνεις; Έχει ένα κόστος παραπάνω αλλά αν σκεφτείς ότι εγώ έκανα συνήθως 15 λεπτά να παρκάρω σε ώρες αιχμής τότε με το κόστος της βενζίνης και την ψυχική σου ηρεμία θα έχεις κέρδος. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολοι οι καιροί αλλά το κέντρο σε όλες τις πόλεις έτσι είναι. Εγώ έφυγα και πήγα περιφερειακά και ησύχασα.

    • Φίλε πάλι καλά που υπάρχει και το παρκομετρο και βρίσκουμε να παρκάρουμε…. Πολλοί το σκέφτονται σαν κόστος και δεν το παρκάρουν στο κέντρο ή το παρκάρουν για λίγο λόγου φόβου για πρόστιμο… (Σαν μόνιμος κάτοικος πληρώνεις 9€/μήνα και όχι 60-70 που ζητάνε τα ιδιωτικά αυτό σχετικά με την απορία σου γιατί δεν πάει σε ιδιώτη)

      • Δεν υπήρχε καμία απορία είχα πάντα καρτα γιατί όπως είπα ζούσα 40 χρόνια στο κέντρο, απλά του είπα ότι αν θέλει πάρκινγκ και ψυχική ηρεμία στο κέντρο αυτό θα το βρει μόνο αν μπορεί να πληρώσει στα ιδιωτικά.

        • Είστε ανίκανοι να καταλάβετε τα αυτονόητα και μάλλον δεν είστε Κοζανίτες.. το κέντρο θα έπρεπε να έχει αποκλειστικά δεσμευμένες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους.. Όλα τα άλλα ημίμετρα.. οι ανόητοι δεν έχουν καταλάβει ότι να παρκάρουν οι σερβιτόροι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο απλά περιορίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής..

          • Μάθε να μιλάς χωρίς να βρίζεις μάθε να ακούς διαφορετικές γνώμες, κανένας δεν σου μίλησε άσχημα. Αναζητάς ποιότητα ζωής την στιγμή που δεν έχεις ποιότητα σαν άνθρωπος.

          • Δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, είναι χαζοί; Πάω χρόνια στα παιδιά μου που σπουδάζουν και στο κέντρο που μένουνε, δεν υπήρχε περίπτωση να παρκάρω, ενώ έβρισκα πολλές κενές θέσεις. Εκεί σέβονται τους μόνιμους κατοίκους και εφαρμόζουν σωστή πολιτική (ειδικό αυτοκόλλητο μόν. κατοίκου, οριοθετημένες θέσεις κλπ). Αλλά τι να λέμε όταν ο γείτονας (που μοιραζόμαστε το ίδιο πρόβλημα), πιάνει δυό θέσεις στο παρκάρισμα;;;

          • Οι μόνιμοι κάτοικοι οφείλουν να έχουν γκαράζ η πάρκινγκ στην πυλωτή..αλλιώς πάρε μηχανάκι η ταξί…διάλεξε

      • Δεν έχετε καταλάβει ότι πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς όλοι. Εάν νομίζετε ότι το κέντρο δεν έχει την δυνατότητα και την υποστήριξη για ομαλή ποιότητα ζωής τότε ο σημερινός δήμαρχος έχει τελειώσει.. πάμε για τον επόμενο που σέβεται….

  • Προτεινόμενες λύσεις:

    Απαγόρευση στάθμευσης πλην κατοίκων
    Απαγόρευση κυκλοφορίας πλην κατοίκων
    Υποχρεωτική πεζή κυκλοφορία
    Αγορά ή ενοικίαση parking

    Ποια λύση σου είναι προσφορότερη, γιατί αν είναι ελεύθερο, τότε ο καθένας θα αράζει για μήνες και δε θα βρίσκεις απολύτως καμία θέση.

  • Όσο για τα μηχανάκια που ανέφερες, από την στιγμή που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας έχουν δικαίωμα να παρκάρουν στους χώρους στάθμευσης.

  • Μήπως kozan υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα που δεν τίθενται; Μήπως τα τοπικά ΜΜΕ πρέπει να προτείνουν σημαντικά θέματα για συζήτηση και προβληματισμό; Μήπως υπάρχουν “μέσα” με “πάγια αντιμισθια” που δεν αναδεικνύουν σκοπίμως τα φλέγοντα προβλήματα της περιοχής;

        • Αυτά που γράφετε έχουν αναδειχθεί όχι μόνο μια φορά αλλά πάρα πολλές φορές, με εξαίρεση το δημογραφικό για το οποίο σίγουρα χρειάζονται πολύ περισσότερες αναρτήσεις απ’ αυτές που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα

          • Έχουν αναδειχθεί αποσπασματικά. Όπως για παράδειγμα: ερώτηση προς τον δήμαρχο για το χρέος της ΔΕΥΑΚ, τη διάρθρωσή του, το λειτουργικό κόστος και το μέλλον τής επιχείρησης.Απο αυτό προκύπτει η τιμή της θερμικής Mwh 48,5€ ενώ στην Πτολεμαΐδα 30€.

          • Με την απόδειξη στο παρκάρισμα τι γίνεται ;
            Το POS; Γιατί αναγκάσανε όλους τους επιχειρηματίες για υποχρεωτικό POS και αποδείξεις με QRcode και ονλινε διασυνδέσεις με την εφορία, αλλά ο Δήμος κόβει ακόμα χαρτάκια παρκιγκ ;

          • γράφω ότι είστε ορισμένοι ανόητοι και ο καθώς πρέπει γράφει να μην βρίζω (τρικυμία έντονη), ο άλλος γράφει ότι οφείλουμε να έχουμε γκαράζ η πάρκινγκ στην πυλωτή ενώ τα περισσότερα σπίτια στο κέντρο είναι από 40 έως 100 ετών κτίσματα. μιλάμε για σωρευμένη ανοησία.

  • Τώρα έρχεται αποκριά… Πάρκινγκ θα έχει μόνο εκτός Κοζάνης. Τουλάχιστον φέτος ελπίζω να βάλουν στους φανούς χημικές τουαλέτες γιατί κάθε χρόνο γίνεται χαμός σε πιλοτές τον οικοδομών.

  • κάρτα άδεια πάρκινγκ για τους κατοίκους του κέντρου. Οι υπόλοιποι με τα πόδια. Σιγά τη τρανή τη πόλη που θέλετε και αμάξι. Δεν βλέπετε που έχετε γίνει χοντρή σα γουρούνια…άντε να χάσετε και κάνα κιλό!

    • Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι χοντροί κύριε ρατσιστή αλλά υπάρχουν και ανάπηροι, ηλικιωμένοι που τους πάμε στον γιατρό και πολλά άλλα, δεν χρειαζόμαστε όλοι το κέντρο γιατί δεν έχουμε τι να κάνουμε και πίνουμε όλη μέρα καφέ.

  • Εσύ ανώνυμε/η 10:30/12-02-23, χαλάρωσε και τις εξυπνάδες σου αλλού. Εσύ επισκέπτεσαι το κέντρο, ΕΣΥ πάρε ταξί-αστικό-μηχανάκι-ποδήλατο-διαστημόπλοιο. Ακούς εκεί …οφείλω να έχω και πυλωτή ή γκαράζ εγώ σε οικοδομές του ΄60 και του ΄70, για να σουλατσάρεις και να καμπαρντίζεσαι εσύ στο κέντρο, με το αμαξάκι σου. Εσύ διάλεξε, στη γειτονιά σου ή στο χωριό σου. Ντου ου λύκους.

    • Εντάξει δικό σου είναι το κέντρο, ησύχασε τώρα θα πάθεις τίποτα, αλλά θα μου πεις τι χειρότερο να σε βρει. Παντός να πας κάπου να σε δουν, αυτα τα προβλήματα δεν είναι για να τα αφήνεις.

      • Το ίδιο αγενής και προκλητικός με το πρώτο σου σχόλιο. Άλλωστε, το ¨δις εξ αμαρτείν¨ σε χαρακτηρίζει πλέον. Κρίμα..

        • Δεν έχω έχω ξανά γράψει αλλά να μιλάς εσύ για αγένεια αποτελεί Θράσος, είδαμε όλοι τα σχόλια σου. Αντε γειά δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο.

  • Αφού δεν … θα μπορούσε ο δήμος να κάνει ένα τεράστιο πολυόροφο πάργκιν κάτω από την πλατεία, αλλά τον επόμενο αιώνα αυτά, εδώ είναι ακόμα 1800.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.