Γ. Θεοφύλακτος: “Είναι φανερό ότι πίσω από τα funds κρύβονται συγκεκριμένα ΠΡΟΣΩΠΑ και συγκεκριμένα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;”

13 Φεβρουαρίου 2023
06:22
Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:
1. Οι τράπεζες πούλησαν στα funds όλα τα κόκκινα δάνεια. Μαζί και πολλά ‘πράσινα’ δάνεια.
2. Συνεπώς, οι τράπεζες ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ από τα δάνεια αυτά που πλέον δεν τις ανήκουν, δεν τις αφορούν.
3. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι καταθέσεις ούτε ‘οι μισθοί και οι συντάξεις’ (όπως κάπου είπαν…)
4. Τα funds αγόρασαν τα στεγαστικά δάνεια στο 10% της αξίας τους (τα καταναλωτικά στο 3%). Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε τώρα το 100% του δανείου, προσαυξημένο μάλιστα με τόκους να φτάνει πολλές φορές το 200% ή και 300%!! Και δεν είναι δυνατόν να εκπλειστηριάζουν την α΄ λαϊκή κατοικία για τα δάνεια αυτά, ζητώντας το 300%, ενώ έχουν πληρώσει το 10%.
5. Επιπλέον, τα funds φοροαποφεύγουν! Επέλεξαν για τον σκοπό αυτόν, το νόμο του 2003 και όχι του 2015. Και η ΟλΑΠ τους έδωσε αυτή την δυνατότητα, να μην πληρώνουν φόρους! Και άραγε πλήρωσαν για την αγορά των κόκκινων δανείων; ή μήπως -όπως ο Πάτσης- δανείστηκαν το ποσό την αγοράς από τις ίδιες τις τράπεζες; (άκουσον – άκουσον).
6. Είναι φανερό ότι πίσω από τα funds κρύβονται συγκεκριμένα ΠΡΟΣΩΠΑ και συγκεκριμένα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε όλοι ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS , εφόσον ουσιαστικά έχουν αγοράσει τις υποθήκες σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες Ελλήνων. Ένας τέτοιος ήταν ο ΠΑΤΣΗΣ, μέσα από τους κόλπους της Ν.Δ. (προφανώς δεν ενεργούσε μόνος του). Και σήμερα μαθαίνουμε ότι ο γιος του Εισαγγελέα του ΑΠ (συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών), κάνει κατασχέσεις ως δικηγόρος εκ μέρους των funds…
Μετά τα παραπάνω καθίσταται επιτακτική η ανάγκη προστασίας της α΄ κατοικίας με συγκεκριμένα κριτήρια, ιδίως όταν είναι πλέον φανερό ότι τα funds κινούνται επιθετικά και με καταπλεονεκτικό τρόπο.
Για τον επιπρόσθετο λόγο ότι πρόκειται για δανειολήπτες των οποίων το εισόδημα μειώθηκε δραστικά βιαίως, χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό.

13 σχόλια

  • Αν θυμάμαι καλά το κόμμα σου ψήφισε το νόμο 4354/15 που νομιμοποιούσε τα funds ως διάδικους σε πλειστηριασμούς.
    Επίσης, θυμάμαι το σύντροφο Λαφαζάνη να φωνάζει επί κυβερνήσεως σας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπαζίτη” και να τον συλλαμβάνουν γι’ αυτό.
    Νισάφι πια με την υποκρισία σας!

  • Ο νόμος για την πώληση κόκκινων δανείων σε funds ψηφίστηκε το 2015. Για την πώληση πράσινων δανείων το 2016. Επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή (αν δεν κάνω λάθος ΚΑΙ με ψήφο του κ. Θεοφύλακτου). Λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει !!!!!!

  • κ. Θεοφύλακτε σας υπενθυμίζω ότι κουράσατε. Καλόπιστα σας το λέω. Και μόνο το ότι οι πολίτες της Κοζάνης δεν σας έχει εκλέξει για δεύτερη φορά -παρά το ήσασταν βουλευτής- αυτό δεν σας λέει κάτι;
    Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτευόσαστε, αυτά που λέτε ή που γράφετε θυμίζει την παροιμία που λέει: “Το δέντρο που χει τον καρπό, αυτό πετροβολούνε”
    Καλημέρα σε όλους τους Έλληνες και στις Ελληνίδες.

  • Επί ΣΥΡΙΖΑ,ούτε μια,πρώτη, κατοικία βγήκε σε πλειστηριασμο!
    Ούτε μια.
    Ούτε ρεύμα κόπηκε ποτέ,ποτέ,ούτε νερό κόπηκε ποτέ,ποτέ.
    Ο Λαφαζανης,ο φουκαράς,πήγαινε έξω από δικαστήρια που πλειστηριάζονταν,εξοχικά και βίλες μπαταχτσηδων!
    Ούτε μια κατοικία,πρώτη κατοικία,από 2015 μέχρι 2019,δεν βγήκε σε πλειστηριασμο !

  • Όλοι εσείς που παριστάνετε τους νομικούς και επικαλείστε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσετε σε νομικό (κ. Θεοφύλακτο), κάντε τον κόπο να δείτε να δείτε με ποιον νόμο ενεργοποιούνται τα Funds. Του 2003. Μην κομματικοποιείτε την λογική…

  • 07:27, 07:31, 07:52, τα δεξιά τρολάκια νωρίς σήμερα… εμ, βέβαια, έρχεται και ο γκαντέμης, πρωινό ξύπνημα σήμερα. Αυτά που λέτε δεν ισχύουν, μόνο το σκάι τα λέει, ούτε ένα σπίτι λαϊκό δεν βγήκε σε πλειστηριασμό επί σύριζα, ενώ τώρα 1000άδες

  • επειδή έχουν επιλεκτική μνήμη οι παραπάνω σχολιαστές, θα πρέπει να ενημερωθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο για πλειστηριασμούς και funds αλλά ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ δεν πέρασε σε χέρια τραπεζίτη, όσοι είχαν εξοχικά εδώ και εκεί και ήταν κακοκπληρωτές αυτοί αντιμετώπιζαν τον νόμο και την κατάσχεση….να το ξαναπούμε λοιπον …..ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ….εκτός από βίλες εξοχικά μπαταχτσήδων όπως συμβαίνει με πλειστηριασμούς μεγάλων πανάκριβων εξοχικών σε νησιά και ακριβές περιοχές ανά την χώρα…..ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ…..ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

  • Να δεις ποιοι ψηφισαν τον νομο για τα funds
    ποιοι τον ψηφισαν α ναι αυτοι που σημερα κουνουν το δαχτυλο,εκεινοι που θα σχιζαν τα μνημονια βρε παιδια!!! Παντως εκει στον τσιριζα εχετε κανει την υποκρισια και την κολοτουμπα δευτερη φυση σας,για αυτο και ο λαος θα σας ξαναμαυρισει στις καλπες οπως και το 2019!!!!

  • Τα funds ενεργοποιούνται με νόμο του 2003. Έως το 2019 η 1η κατοικία προστατεύονταν απ’ το νόμο Κατσέλη. Αυτό που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούσε την πρώτη κατοικία.Αυτη είναι η αλήθεια,σταματήστε να λέτε ψέματα στον κόσμο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.