Γ. Μιχαηλίδης, για την παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ.ΚΕΝΤΡΟ.ΚΟΖΑΝΗΣ.» – Aνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό: Ο Νομός Κοζάνης η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που καταρρέει οικονομικά και πληθυσμιακά. Έως τώρα οι διακηρύξεις σας δεν δημιουργούν καμία ελπίδα ανάκαμψης”

13 Φεβρουαρίου 2023
10:45
Κανένα σχόλιο

Κύριε Πρωθυπουργέ,

   Επισκέπτεστε ένα νόμο μία περιοχή η οποία καταποντίζεται.

   Η απολιγνιτοποίηση επιταχύνει την οικονομική και πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής

  Οι έως τώρα εξαγγελίες της κυβέρνηση δεν δημιουργούν καμία ελπίδα ανακοπής της αρνητικής πορείας, τα παιδιά μας εγκαταλείπουν την περιοχή αφού η ανεργία διογκώνεται καθημερινά αναζητώντας σε άλλους τόπους την Ελπίδα για μία καλύτερη ζωή.

  • Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έως στα τώρα έχετε εξαγγείλει είναι ασπιρίνες και δεν αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια μας.
  • Χρεώνεται στην περιοχή την αποκατάσταση των εδαφών ενώ είναι υποχρέωσή της ΔΕΗ για να την εμφανίσετε κερδοφόρα (ΚΜΛΕ) και ορυχεία.
  • Κλείνετε πριν την ώρα τους όλες τις λιγνιτικές μονάδες ενώ η χώρα μας είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διεθνείς περιβαντολλογικές συνθήκες.
  • Η μονάδα 5 που επισκέπτεστε για την τιμή των όπλων προγραμματίζεται να την κλείσετε εννοώ ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια για την κατασκευή τους.
  • Βάζετε σε κίνδυνο την ασφαλή τροφοδοσία της χώρας αφού μεγαλώνετε την εξάρτηση από το φυσικό αέριο, με τις γνωστές συνέπειες.
  • Βάζετε σε κίνδυνο της τηλεθέρμανσης των πόλεων.
  • Στέλνετε στην ανεργία χιλιάδες κόσμου και όσες θέσεις εργασίας παραμένουν είναι κακά αμειβόμενος σε καθεστώς γαλέρας.
  • Τα χιλιάδες πάνελ που στήθηκαν αφορούν 5 μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και ελάχιστες ενεργειακές κοινότητες με μηδενική προστιθέμενη αξία για την περιοχή.
  • Η αγροτική οικονομία η οποία θα έδινε κάποια διέξοδο δεν υπάρχει σχέδιο να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο.
  • Οι συνταξιούχοι της περιοχής που αποτελούν και τη μοναδική σταθερή πηγή εισοδημάτων έμειναν χωρίς αυξήσεις σε ένα μεγάλο ποσοστό.
  • Στον τουρισμό όπου επίσης θα μπορούσε να δοθεί μία διέξοδος σε κάποιους νέους δεν υπάρχει κανένα σχέδιο παρά μόνο αρχές και διακηρύξεις.
  • Το πανεπιστήμιο που εγκαινιάζεται συρρικνώνετε.
  • Στις νέες τεχνολογίες και τις ταχύτητες του διαδικτύου που θα έπρεπε να κάνουμε γοργά βήματα έτσι ώστε να είναι πρώτη από όλους η περιοχή μας, βαδίζουμε με τους γνωστούς ρυθμούς χωρίς καμία ιδιαίτερη μεταχείριση.
  • Η μετεγκατάσταση των οικισμών έχει κολλήσει και σχεδόν έχουν ακυρωθεί από τις καθυστερήσεις των υποδομών, ο Κόμμανος εξαφανίστηκε, η Μαυροπηγή και ο Πτελεώνας έμειναν στα χαρτιά επίσης στην Ποντοκώμη ελάχιστοι κάτοικοι έχουν σκοπό να χτίσουν στο νέο οικισμό. Η μετεγκατάσταση της Ακρινής καρκινοβατεί παρά την Απόφαση του δικαστηρίου.

   Καταγράφουμε μία πραγματικότητα η οποία αποτελεί και τη γενική πεποίθηση του συνόλου των πολιτών.

  Παρακμή, απαισιοδοξία, έλλειψη Ελπίδας είναι διάχυτα παντού σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλους τους πολίτες.

      Με βάση τα παραπάνω οι θέσεις εργασίας από πουθενά δεν προκύπτουν.

   Βέβαια η εικόνα που θα φύγει σε όλη τη χώρα, εικόνα μιας περιοχής που περιμένει τον Πρωθυπουργό ανταλλάσσει χαιρετισμούς σε ένα ήρεμο κλίμα δεν προέρχεται από την αποδοχή των όποιων σχεδιασμών και εξαγγελιών αλλά από την παντελή έλλειψη ελπίδας ότι μπορεί η παρακμή της περιοχής να ανατραπεί.

   Όμως είναι βέβαιο ότι στις προσεχείς εκλογές θα εισπράξετε το τίμημα της πολιτικής σας για την περιφέρεια μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Κ.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

(ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.Κ.Κ.)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.