Τα ίδια και τα ίδια λόγια (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

13 Φεβρουαρίου 2023
20:37

Πέρασαν τόσα χρόνια που ακούω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα άκουσα στην πόλη της Κοζάνης και πάλι τα ίδια. Όλα θα πάνε τέλεια, θα γίνουν και άλλα έργα, τα λεφτά έχουν πιστωθεί για κόμβους, για τη γούνα, για τα έργα, για το αρδευτικό της Βόρειας ζώνης, όλα γενικά θα πάνε κατ’ευχήν και να μην ανησυχούμε για τον μέλλον μας. Τα έχει πει και στο παρελθόν και φτάσαμε πριν λίγο τις εκλογές, τα ξαναλέει και μετά τις εκλογές θα τα ξεχάσει αν βγει. Συγγνώμη, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν είμαστε ιθαγενείς.

Θα προτιμούσα να είσαι ειλικρινής και ντόμπρος χωρίς μεγάλες κουβέντες και φανφάρες. Εδώ και 2 χρόνια ακούω για τη δίκαιη μετάβαση. Λόγια, λόγια, λόγια και καμία συνέπεια. Σήμερα άκουσα για 4 δις στην Περιφέρεια μας. Δεν σου ήρθαν μηνύματα για τη διαχείριση προγραμμάτων από τους δημόσιους φορείς. Δεν σου ήρθαν παράπονα από τους πολίτες; Δεν άκουσες τίποτα από αυτά που έγιναν;

Αναφέρθηκες στην διαχείριση της πανδημίας. Ενημερώθηκες για τα έκτροπα των ειδικών; Ενημερώθηκες για τις θυσίες των γιατρών; Ενημερώθηκες για την κατάσταση των Νοσοκομείων. Νομίζω πως ναι, αλλά δυστυχώς αναφέρθηκες μόνο σ’ αυτά που ήθελες. Αναφέρθηκες στον πρωτογενή τομέα. Ή στα είπανε όλα τέλεια, ωραιοποιώντας την κατάσταση ή εθελοτυφλείς. Δεν μπορείς να λες ότι πάνε όλα τέλεια, όταν οι μονάδες κλείνουν και όχι μόνο εδώ αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Οι πολίτες γνωρίζουν. Οι μόνοι που δεν αντιδρούν είναι αυτοί που έχουν συμφέροντα. Και καλά κάνουν και σε υπερασπίζονται, αλλά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Γιατί θα τα βρούνε μπροστά τους στο μέλλον. Δεν αναφέρθηκες καθόλου στους γείτονες Σκοπιανούς. Γιατί δεν υπάρχουν πλέον, ή νιώθεις τύψεις; Εγώ δεν θέλω να αναφερθώ επιγραμματικά στις αντιφάσεις σου. Αυτές τις ξέρει ο κόσμος και θα τις κρίνει. Πάντως, πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν άσκησες υπεύθυνο πατριωτισμό.

Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι ο Τσίπρας κρίθηκε το 2019 και πήγε σπίτι του. Τώρα θα κριθείς εσύ, και οι πολίτες ξέρουν τι θα κάνουν. Τα παχιά λόγια τέλος. Κρατάμε ούτως ή άλλως άδειο καλάθι και δεν περιμένουμε τίποτα. Να σταματήσεις τις ωραιοποιήσεις και να πεις την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι σκληρή για τη Δυτική Μακεδονία.

27 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.