Σπουδαία κίνηση από Πομάσκι και Τεντόγλου: Σε δημοπρασία τα περιβόητα παπούτσια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

17 Φεβρουαρίου 2023
00:24

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν πρόκειται να… εξαφανίσει τα παπούτσια που φορούσε στο άλμα που έκανε και το οποίο ακύρωσε, ακριβώς εξαιτίας αυτών των παπουτσιών, η παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά θα τα βγάλει σε δημοπρασία με τα έσοδα να διατίθενται στα παιδιά της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Σε μια συγκινητική κίνηση, η οποία επιβεβαιώνει και τον εκπληκτικό χαρακτήρα του, είναι έτοιμος να προχωρήσει ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, αποδεικνύοντας πως όντως… ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Ο Τεντόγλου είδε την παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού να του ακυρώνει το άλμα στα 8,40μ. που έκανε πριν μία εβδομάδα και το οποίο ήταν το καλύτερο στον κόσμο για φέτος, με τον ίδιο να δηλώνει σήμερα κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ότι «αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο και προσβολή».

Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα παπούτσια τελικά θα το κάνουν το καλό, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής θα τα βγάλει σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά στην Τουρκία, η οποία ζει ένα ασύλληπτο δράμα λόγω του φονικού σεισμού.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του Τεντόγλου.

Μόλις λίγες ώρες μετά την ακύρωση της προηγούμενης επίδοσης, που προκάλεσε σάλο στον παγκόσμιο στίβο, ο Μίλτος Τεντόγλου “απάντησε” με… εκκωφαντικό τρόπο στο γήπεδο και επέστρεψε ως… ήρωας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αποθεώθηκε στην άφιξή του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ο ίδιος επισήμανε για μία ακόμη φορά, ότι ήταν απαράδεκτη η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που του ακύρωσε το προηγούμενο καλύτερο άλμα εξαιτίας του παπουτσιού του.

Οι δηλώσεις του Τεντόγλου

“Τα εξήγησα όλα σε αυτό που ανέβασα. Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο και προσβολή για μένα και για όλους τους αθλητές και γι’αυτό και πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Γέλασα πολύ με όλα αυτά τα αστεία που έγραφαν για το θέμα. Δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ. Προφανώς κι ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή και αυτό το ξέρουν όλοι οι αθλητές. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να τους εξηγήσω, αλλά δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Δεν ήξεραν πιο παπούτσι είναι ok και “τσακωνόντουσαν” μεταξύ τους και με την Αθήνα και τελικά το απαγόρευσαν.

Εγώ το θεώρησα αδικία και γι’αυτό ανέβασα και αυτό το ποστ. Είμαι σε καλή κατάσταση και μπορώ να κάνω αυτό το άλμα και γι’αυτό το είπα από πριν. Και παραπάνω μπορούσα να κάνω. Δεν έχω κάποια συναίσθημα αυτή τη στιγμή για το άλμα μου, εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Έγινε το κακό αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Δεν ξέρω ποιος έχει πάρει αυτή την απόφαση και έχουν πάρει και άλλες αντίστοιχες τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε ότι η σόλα από το παπούτσι βοηθά τον αθλητή. Πραγματικά τα καλύτερα παπούτσια είναι αυτά χωρίς καθόλου σόλα, αλλά δεν τα φοράω για μένα εγώ.

Για το χαμό στα σχόλια του twitter και την αγάπη των Ελλήνων: Δεν ξέρω γιατί με αγαπάνε τόσο πολύ. Τους ευχαριστώ πολύ γιατί γέλασα πολύ με τα σχόλια και διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα. Ευχαριστώ και τα κανάλια και όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά να μην έχουμε θυμό. Πάει πέρασε αυτό. Έχουμε μπροστά μας το πανελλήνιο πρωτάθλημα, το δείχνει και η ΕΡΤ και ελπίζω να το δείτε όλοι.

Για το αν μπορεί και ξυπόλυτος: Δεν ξέρω, μπορεί, θα πρέπει να το δοκιμάσω.

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.