Βελβεντό: Oι λόγοι που με ωθούν στο βίαιο τερματισμό της λειτουργίας της επιχείρησής μου και μάλιστα όχι από απόλυτα δική μου απόφαση (Γράφει η Οικ. Μανώλη Πουλιανα)

21 Φεβρουαρίου 2023
14:14
Αγαπητοί συντοπίτες μου ” Τέλος εποχής”,”Τίτλοι τέλους”, όπως θέλετε πείτε το,για το πιο παλιό κατάστημα του Βελβεντού,το PICADILLY , σήμα κατατεθέν του τόπου! Ανακοινώνω το κλείσιμο της επιχείρησης PICADILLY μέσα στο επόμενο δίμηνο (ίσως και νωρίτερα),με βαριά καρδιά και με αγωνία, για το ποιος θα αναλάβει το κατάστημα, γνωρίζοντας ότι φεύγω παρά τη θέληση μου! Αναγκάζομαι να φύγω καθότι οφείλω μισθώματα του ποσού των 20.000€. Παρότι αναγνωρίζω την οφειλή μου κι επιδιώκω να ρυθμιστεί, από τη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει περιθώριο ανανέωσης συμβολαίου, διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, δέχονται έντονες και συνεχόμενες πιέσεις από άλλους επαγγελματίες εστίασης του Βελβεντού, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να αναλάβουν το εν λόγω δημοτικό κατάστημα.
Έρχομαι να τονίσω εδώ μετά λύπης και πικρίας μου, ότι τα τόσα χρόνια που κατέχω το εν λόγω δημοτικό κατάστημα, πότε δεν στηρίχτηκα από τη Δημοτική Αρχή σε καμία εκδήλωση, φιλοξενία, ημερίδα ή κάποια άλλη κίνηση του Δήμου, όπως φρόντιζαν να στηρίζουν τα καταστήματα άλλων συναδέλφων στο Βελβεντό!
Δεν είμαι περήφανος για το χρέος μου (20.000 €)… ασφαλώς γίνανε και λάθη.Το χρέος μου όμως είναι κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με το χρέος άλλων μισθωτών δημοτικών ακινήτων που μίσθωναν ή μισθώνουν δημοτικά καταστήματα στο Δήμο Βελβεντού, αλλά και σε άλλους δήμους της Ελλάδας.Αυτο δυστυχώς δείχνει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες της εστίασης λόγω της οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης που περνάμε ! Σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο δημιούργησα αυτό το χρέος,στην προσπάθεια μου να συντηρήσω την οικογένεια μου, κρατώντας ζωντανή την επιχείρηση μου κι όχι επειδή είμαι αφαιρεγγυος, όπως επιμένουν να με παρουσιάζουν!
Έκανα λάθη, όχι όμως μεγαλύτερα απ’ αυτά που γίνονται σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειας μου!!! Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να λάβουν απόφαση για μένα και την οικογένειά μου, χωρίς να σέβονται την αρχή αμεροληψίας από τη θεσμική θέση την οποία κατέχουν και παραβιάζουν την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ( δείτε τη μαγνητοσκόπηση της 3ης και 4ης Συνεδρίασης του 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού). Δεν υπολογίζουν οτι μεγάλωσα σ αυτό το κατάστημα από το 1974 κι οτι εργάζομαι όλη τη μέχρι τώρα ζωή μου σε αυτό κι ότι από αυτό και μόνο από αυτό το κατάστημα βιοποριζεται η οικογένεια μου! Δεν δείχνουν, ούτε στο ελάχιστο,το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου που εκπροσωπούν! Αντιθέτως, επιθυμούν και μίλησαν για την άμεση βεβαίωση των οφειλών μου (20.000 €) και την έκδοση διαταγής πληρωμής, ωθώντας με σε μεγαλύτερη οικονομική και όχι μόνο καταστροφή μου, τώρα και μακροπρόθεσμα!!!!
Μετά απ’ όλα αυτά και μην αντέχοντας άλλο αυτόν τον επαγγελματικό και κατ επέκταση κοινωνικό αποκλεισμό μου και σεβόμενος την στήριξη και υποστήριξη πολλών συνδημοτών, ετεροδημοτών και ομογενών του Βελβεντού, προβαίνω σ’ αυτή την ανακοίνωση, προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους η πάσα αλήθεια, καθώς και οι λόγοι,που με ωθούν στο βίαιο τερματισμό της λειτουργίας της επιχείρησης μου και μάλιστα όχι από απόλυτα δική μου απόφαση!
Γνωρίζω ότι η επόμενη μέρα για μένα και την οικογένειά μου θα είναι δύσκολη, καθότι διανύουμε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης!!! Ωστόσο, παρά τον κόντρα άνεμο,η οικογένεια μας παραμένει ενωμένη όσο ποτέ!!! Ευχαριστούμε ξανά και ξανά από καρδιάς όλους εσάς που μας στηρίξατε με αγάπη και μας βοηθήσατε να διορθώσουμε λάθη μας! Ευχαριστούμε τους ομογενείς για την αγάπη τους και τη στήριξη τους !!! Ευχαριστούμε όλους εσάς που όσο μακριά κι αν είστε πότε δεν ξεχνάτε το PICADILLY , έτσι όπως το θυμάστε από τον πατέρα μου , Θωμά Πουλιανα, μέχρι και σήμερα . Ευχαριστούμε όλους, όσοι έχετε να εξιστορήσετε και να μοιραστείτε με χαμόγελο μια ωραία ανάμνηση πολλών ωραίων στιγμών,που ζήσατε στο PICADILLY !!!
Δυστυχώς,σε δύο μήνες ( ίσως και λιγότερο ) το κατάστημα PICADILLY στο Βελβεντό θα αποτελεί παρελθόν, κάτι που πραγματικά πότε έως τώρα δεν επιθύμησα να συμβεί!!!
Με εκτίμηση προς όλους σας
Οικ. Μανωλη Πουλιανα

36 σχόλια

 • μπράβο σε σας ΚΟΖΑΝ.GR για την αντικειμενικότητά σας γιατί κάποιες φυλλάδες διανέμουν ανυπόστατες ειδήσεις κατά παραγγελία

 • Πόσο λυπούμαστε για αυτήν την είδηση.
  μακάρι να επέλθει κάποια συμφωνία και να εξακολουθησει να υπάρχει το Piccadilly…αποτελεί σήμα κατεθεν του Βελβεντού. Και σίγουρα ο ιδιοκτήτης χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των δημοτών αλλά και των αρχών. Μπορούμε…

   • πραγματικά εκεί στο δημοτικό συμβούλιο κανείς δεν βλέπει και δεν ακούει . Ο κόσμος ξέρει αλλά φοβάται αυτήν την εξουσία σας και τον λαοπλάνο δήμαρχο. Να δούμε με αυτά που κάνετε ο κόσμος θα σας ψηφίσει!!(απευθείας αναθέσεις, διατάζει και “αποφασίζετε”, εξωτερικούς συνεργάτες, κόβετε (δέντρα) και ράβετε στα μέτρα σας, ενα party γενικά.

 • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΧΡΕΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΤΗ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

  • μαλλον δεν ξερεις να διαβασεις. ο ανθρωπος δεν ειπε δεν πληρώνω. ο ανθρωπος ειπε να ρυθμίσω και να συνεχίσω την εργασία μου. δεν ζητησε να του χαριστει τιποτα.

   • Γιατί δεν την ρύθμιζει τόσα χρόνια να μας πει. Επειδή δεν πήγε ι Δήμος να κάνει 1-2 εκδηλώσεις δηλαδή; Σαν έβλεπε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά θα μπορούσε να το κλείσει

    • Ανώνυμε 19:17, αυτό που λες εσύ μια-δυο εκδηλώσεις να ξέρεις είναι αυτό που έχε κάνει κάποιους πλούσιους και τους συντηρεί. Είναι αυτό που στην περιοχή μας γλύτωσε μεγάλα ξενοδοχεία του νομού από το κλείσιμο και οι ιδιοκτήτες τους τώρα μας το παίζουν και ιστορία και παράγοντες του τόπου. Μην το ξεπερνάς τόσο απλά λοιπόν.

   • ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΤΣΙ! ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΑΚΑΝΩΝΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ! ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ? ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΤΛ

 • Εσύ πρόεδρε του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού συμφωνείς; Ακούσαμε στο συμβούλιο για πολλά χρόνια χρέος και πριν τον κορονοιο και πολυ πριν την κρίση. Τι μας λέει ο κύριος Πουλιάνας; Όλοι ξέρουμε τι έκανε τα χρόνια αυτά. Πρόεδρε του Εμπορικού έτσι μας προστατεύεις όλους εμάς που είμαστε επαγγελματίες; Να το πάρουμε και μεις αν είναι έτσι.

 • Τραγικό!!! Να αναγκάζεται σε διωγμό ο κάθε ντόπιος επαγγελματίας τόσων χρόνων…;;;;;
  Είμαστε μετρημένοι…όλοι πολύ λίγοι ως αριθμός,πληθυσμού, στο Βελβεντό…για να είμαστε μοιρασμενοι σε στρατόπεδα και να πολεμάμε να φάμε ο ένας τον άλλον…!!!
  Είναι Τραγικό το ότι χάθηκε η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση, η καλοσύνη, η αλληλοβοηθεια ,από αυτόν τον μικρό τόπο!!!Δυστυχώς επαληθεύετε το εξής: Στο Βελβεντό οι άνθρωποι, είναι τόσο ενωμένοι…που ο καθένας παρακαλάει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα….!!!! Ή δεν το έχετε ακούσει συγχωριανοι μου…;;; Γιατί στις γειτονικές πόλεις το φωνάζουν ανοιχτά, όταν ακούνε ότι είσαι Βελβεντινος…!!!! Το 2023 να συμβαίνει και τούτο….ακόμα…!!! Για ποια ανάπτυξη να μιλήσουμε του τόπου μας και για ποια πρόοδο;;;;

 • νοικιαζε ο δημος καταστημα χωρις να ειναι καταστημα, χωρις δηλαδη κουζινα και τουαλέτα, χωρις συμβολαιο και θα βεβαιωσουν και οφειλή. μπραβο πολυ μπροστα το δημοτικο συμβουλιο.

 • ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΘΕΙΤΕ. ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ,ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΑΝΕΙΣ

 • Αγαπητοί Βελβεντινοι, έχω επισκεφτεί και θαυμάσει το χωριό σας 2 φορές, η τελευταία ήταν το φθινόπωρο με την οικογένεια μου. Απολαυσα την φιλοξενία της εν λόγω επιχείρησης, είδα τους νέους χαρούμενους, ήρεμους και όμορφους ώστε να με κάνουν να φανταστώ τη ζωή μου ως μέλος της καθημερινότητας τους. Οποιος δουλεύει κάνει λάθη, δώστε ευκαιρία πρώτα σε εσάς και έπειτα στον ιδιοκτήτη γιατί πρώτα σε εσάς θα λείψει η ομορφιά που έχετε δημιουργήσει.

 • Να τον κάνουμε ένα έρανο. Όλοι ξέρουμε και όλοι κάνουμε τους καλούς. Πόσοι τον δανείσατε χρήματα για να τα ακουμπίσει τον ΟΠΑΠ; Τώρα σας βγαίνει η καλοσύνη υποκριτές.

  • ε ναι καλός δεν είσαι,κάνεις τον καλό.(εσύ το ειπες). όμως εν αντιθέσει με τη βλακεία, η υποκρισία δεν έχει αθώες μορφές και αυτό είναι το κακο στην περίπτωσή σου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.