Αγαπητοί συντοπίτες μου ” Τέλος εποχής”,”Τίτλοι τέλους”, όπως θέλετε πείτε το,για το πιο παλιό κατάστημα του Βελβεντού,το PICADILLY , σήμα κατατεθέν του τόπου! Ανακοινώνω το κλείσιμο της επιχείρησης PICADILLY μέσα στο επόμενο δίμηνο (ίσως και νωρίτερα),με βαριά καρδιά και με αγωνία, για το ποιος θα αναλάβει το κατάστημα, γνωρίζοντας ότι φεύγω παρά τη θέληση μου! Αναγκάζομαι να φύγω καθότι οφείλω μισθώματα του ποσού των 20.000€. Παρότι αναγνωρίζω την οφειλή μου κι επιδιώκω να ρυθμιστεί, από τη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει περιθώριο ανανέωσης συμβολαίου, διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, δέχονται έντονες και συνεχόμενες πιέσεις από άλλους επαγγελματίες εστίασης του Βελβεντού, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να αναλάβουν το εν λόγω δημοτικό κατάστημα.
Έρχομαι να τονίσω εδώ μετά λύπης και πικρίας μου, ότι τα τόσα χρόνια που κατέχω το εν λόγω δημοτικό κατάστημα, πότε δεν στηρίχτηκα από τη Δημοτική Αρχή σε καμία εκδήλωση, φιλοξενία, ημερίδα ή κάποια άλλη κίνηση του Δήμου, όπως φρόντιζαν να στηρίζουν τα καταστήματα άλλων συναδέλφων στο Βελβεντό!
Δεν είμαι περήφανος για το χρέος μου (20.000 €)… ασφαλώς γίνανε και λάθη.Το χρέος μου όμως είναι κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με το χρέος άλλων μισθωτών δημοτικών ακινήτων που μίσθωναν ή μισθώνουν δημοτικά καταστήματα στο Δήμο Βελβεντού, αλλά και σε άλλους δήμους της Ελλάδας.Αυτο δυστυχώς δείχνει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες της εστίασης λόγω της οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης που περνάμε ! Σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο δημιούργησα αυτό το χρέος,στην προσπάθεια μου να συντηρήσω την οικογένεια μου, κρατώντας ζωντανή την επιχείρηση μου κι όχι επειδή είμαι αφαιρεγγυος, όπως επιμένουν να με παρουσιάζουν!
Έκανα λάθη, όχι όμως μεγαλύτερα απ’ αυτά που γίνονται σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειας μου!!! Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να λάβουν απόφαση για μένα και την οικογένειά μου, χωρίς να σέβονται την αρχή αμεροληψίας από τη θεσμική θέση την οποία κατέχουν και παραβιάζουν την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ( δείτε τη μαγνητοσκόπηση της 3ης και 4ης Συνεδρίασης του 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού). Δεν υπολογίζουν οτι μεγάλωσα σ αυτό το κατάστημα από το 1974 κι οτι εργάζομαι όλη τη μέχρι τώρα ζωή μου σε αυτό κι ότι από αυτό και μόνο από αυτό το κατάστημα βιοποριζεται η οικογένεια μου! Δεν δείχνουν, ούτε στο ελάχιστο,το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου που εκπροσωπούν! Αντιθέτως, επιθυμούν και μίλησαν για την άμεση βεβαίωση των οφειλών μου (20.000 €) και την έκδοση διαταγής πληρωμής, ωθώντας με σε μεγαλύτερη οικονομική και όχι μόνο καταστροφή μου, τώρα και μακροπρόθεσμα!!!!
Μετά απ’ όλα αυτά και μην αντέχοντας άλλο αυτόν τον επαγγελματικό και κατ επέκταση κοινωνικό αποκλεισμό μου και σεβόμενος την στήριξη και υποστήριξη πολλών συνδημοτών, ετεροδημοτών και ομογενών του Βελβεντού, προβαίνω σ’ αυτή την ανακοίνωση, προκειμένου να γίνει γνωστό σε όλους η πάσα αλήθεια, καθώς και οι λόγοι,που με ωθούν στο βίαιο τερματισμό της λειτουργίας της επιχείρησης μου και μάλιστα όχι από απόλυτα δική μου απόφαση!
Γνωρίζω ότι η επόμενη μέρα για μένα και την οικογένειά μου θα είναι δύσκολη, καθότι διανύουμε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης!!! Ωστόσο, παρά τον κόντρα άνεμο,η οικογένεια μας παραμένει ενωμένη όσο ποτέ!!! Ευχαριστούμε ξανά και ξανά από καρδιάς όλους εσάς που μας στηρίξατε με αγάπη και μας βοηθήσατε να διορθώσουμε λάθη μας! Ευχαριστούμε τους ομογενείς για την αγάπη τους και τη στήριξη τους !!! Ευχαριστούμε όλους εσάς που όσο μακριά κι αν είστε πότε δεν ξεχνάτε το PICADILLY , έτσι όπως το θυμάστε από τον πατέρα μου , Θωμά Πουλιανα, μέχρι και σήμερα . Ευχαριστούμε όλους, όσοι έχετε να εξιστορήσετε και να μοιραστείτε με χαμόγελο μια ωραία ανάμνηση πολλών ωραίων στιγμών,που ζήσατε στο PICADILLY !!!
Δυστυχώς,σε δύο μήνες ( ίσως και λιγότερο ) το κατάστημα PICADILLY στο Βελβεντό θα αποτελεί παρελθόν, κάτι που πραγματικά πότε έως τώρα δεν επιθύμησα να συμβεί!!!
Με εκτίμηση προς όλους σας
Οικ. Μανωλη Πουλιανα