Καλλιόπη Βέττα:«Γιατί καθυστερεί η παραχώρηση του κτιρίου του πρώην αστυνομικού τμήματος Εράτυρας στον Δήμο Βοϊου και στην Κοινότητα Εράτυρας;» – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

22 Φεβρουαρίου 2023
11:00
Κανένα σχόλιο

 

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την κωλυσιεργία που παρατηρείται εκ μέρους της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην αστυνομικού τμήματος Εράτυρας στον Δήμο Βοϊου.

Όπως επεσήμανε η Βουλευτής, τα τελευταία δυόμισι χρόνια η τοπική κοινότητα Εράτυρας του Δήμου Βοϊου έχει αιτηθεί στην ΕΤΑΔ την παραχώρηση του εν λόγω κτιρίου για 25 χρόνια, προκειμένου να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό και συγκεκριμένα για να στεγάσει πολιτιστικές χρήσεις. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα αναλάβει την πλήρη συντήρηση, αποκατάσταση και λειτουργία του κτιρίου, που πλέον έχει καταστεί ερείπιο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εδώ και τριάντα (30) χρόνια δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς άλλος για την αξιοποίησή του, η διαδικασία έχει “παγώσει”, ενώ μετά από δυόμισι χρόνια διαβουλεύσεων οι όροι που τίθενται εκ μέρους της ΕΤΑΔ (μόνο για 15 χρόνια έναντι 18.000 ευρώ) είναι τουλάχιστον επαχθείς για μία μικρή κοινότητα, ιδίως εφόσον η τελευταία θα αναλάβει εξολοκλήρου την πλήρη αποκατάσταση και επισκευή του και ο Δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει τα πρώτα κονδύλια που θα απαιτηθούν.

Επειδή λοιπόν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει με ευνοϊκούς όρους στην ανάπτυξη και στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και να ενθαρρύνει, αντί να απαξιώνει, πρωτοβουλίες που συνδιαμορφώνουν και αποσκοπούν στην ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής τους, η Κ. Βέττα ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
1.    Υπάρχει τελικά πρόθεση να παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ το κτίριο του πρώην αστυνομικού τμήματος Εράτυρας στον Δήμο Βοϊου, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινότητα για πολιτιστικές χρήσεις; Και, αν ναι, υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις;

2.    Που οφείλονται οι καθυστερήσεις και δεν έχει γίνει ακόμη εφικτή η παραχώρηση του κτιρίου, παρόλο που έχουν δεσμευθεί ήδη πόροι από τον Δήμο για την αποκατάστασή του;

H Ερώτηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.