kozan.gr: Που στηρίχθηκε η Δημοτική Αρχή κι ο “αδιάβαστος” Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης κι επαναφέρει – δια περιφοράς – το θέμα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων, σημειώνοντας ότι δε λήφθηκε απόφαση στην προηγούμενη συνεδρίαση – Δεν είναι βέβαιο αν θα υπάρξει απαρτία στη δια περιφοράς συνεδρίαση

22 Φεβρουαρίου 2023
20:13

 

Ο “αδιάβαστος”, εκ των γεγονότων, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Μ. Φλώρος ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση προειδοποιούσε, ζητώντας και συγνώμη, από τους καταστηματάρχες με τα τραπεζοκαθίσματα στο “φρύδι” της πλατείας επί της οδού Παύλου Μελά, όταν και δεν “πέρασε” ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων , ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες (για καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου), εννοώντας ότι πλέον δε μπορούν να βρίσκονται εκεί τα τραπεζοκαθίσματα, επαναφέρει το θέμα,  με εκ νέου σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, σημειώνοντας πως στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν λήφθηκε απόφαση. Έστω κι εκ των υστέρων ο Πρόεδρος στηριζόμενος, προφανώς, στο άρθρο 79 του ΝΟΜΟΥ 3463/2006, στο οποίο αναφέρεται ότι για τη λήψη κανονιστικής απόφασης (κανονιστική νοείται κι ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων), συνειδητοποίησε, προφανώς, πως αυτό που ανέφερε στη λήξη της προηγούμενης συνεδρίασης δεν ίσχυε κι ότι απαιτείται απόφαση η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του συμβουλίου. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία ερμηνεύει ότι απόφαση δεν πάρθηκε Απο ‘κει και πέρα το θέμα του κατεπείγοντος κι ο λόγος που επικαλείται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς δεν προκύπτει από πουθενά πόσο μάλλον όταν από 15 Ιανουαρίου το θέμα είναι στον αέρα κι η Δημοτική Αρχή τότε δεν έδειχνε αυτή την αγωνία του κατεπείγοντος. Αυτά τα μπρος – πίσω της Δημοτικής Αρχής κι οι λανθασμένοι χειρισμοί έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σχεδόν σε όλες τις παρατάξεις αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα στην αυριανή δια περιφοράς συνεδρίαση να μην είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει απαρτία (καθώς υπάρχει μια τάση για μη συμμετοχή στη συνεδρίαση). Για να είναι νόμιμη η δια περιφοράς συνεδρίαση και να ληφθούν έγκυρες αποφάσεις, προϋπόθεση είναι η συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) των μελών του συμβουλίου.

12 σχόλια

  • Μη δσμμεευτε τον επόμενο! είστε τελειωμένοι περιφερόμενοι γραφικοί! Πόσο ΜΠΑΜ κάνει οτι εξυπηρετείτε συμφέροντα. Αϊντε φτανει πια

  • Έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν τα 2/3(!) και δεν θα μπορέσουν αύριο? Ο δήμος δηλαδή για αυτούς και η διοίκηση είναι δεύτερο ζήτημα?

  • Το ιστορικό της αυτοδιοικητικής ομάδας Μαλούτα-Φλώρου-Μιχαηλίδη είναι γνωστή στους κατοίκους της Κοζάνης και των τοπικών διαμερισμάτων. Διακρίνεται από εγωιστικό και ιδιοτελές πείσμα για εκλογικούς λόγους στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. Το σίγουρο είναι ότι οι αυτοδιοικητικοί συνέταιροι Μαλούτας-Μιχαηλίδης και τα ορφανά του Σημανδράκου πλέουν τα λοίσθια.

  • Τόσο πολύ σας καίει το ζήτημα? Ασχοληθείτε λίγο με τις μιζερες ζωές σας και τα προβλήματά σας! Σε λίγο δεν θα εχουμε να φάμε! Άλλωστε ο κόσμος μίλησε! Γεμάτα τα τραπεζοκαθισματα πρωί-βράδυ! Ξυδάκι!

    • Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί αυτά που λες γιατί και από εκεί πρέπει να φύγουν οι καρέκλες, όμως το Μικέλ (αφού λέμε ονόματα) έχει άλλα τρία καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα έξω και το αμορινο και δεύτερο στην λαϊκή. Ας πάνε και εκεί να κάτσουν. Η πλατεία πρέπει να είναι προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλους.

  • Αφού ο νόμος λέει ότι η απόσυρση έπρεπε να γίνει μέχρι την 15 Ιανουαρίου και κανείς δεν έκανε τίποτα γράφοντας τον νόμο ξέρουν που

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.