Στο δρόμο για τις εκλογές (της Γιάννας Γκουτζιαμάνη)

28 Φεβρουαρίου 2023
13:01

 

Άλλο κι ετούτο, χάσαμε το δρόμο για τις εκλογές; Είναι σαν να τις έβαλαν μέσα σε ένα μεγάλο μπαλόνι και το πετάνε όπου και όπως θέλουν.

Οι εκλογές είναι η κορυφαία λειτουργία της δημοκρατίας Οι πολίτες ασκούν το ύψιστο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο λόγος, η σκέψη, οι ιδέες, η κριτική, οι προτάσεις, ο έλεγχος, η λογοδοσία, η ιδεολογία προέχουν, για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Οι πολίτες ακούνε, κρίνουν και συγκρίνουν τους λόγους και τα έργα με νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό, προκειμένου να έχουν καλή κρίση.

Δεν μπορεί να είναι οι εκλογές παιχνίδι στα χέρια κανενός. Στις μέρες μας όλα δουλεύουν για το αντίθετο. Η ατμόσφαιρα θόλωσε από φωνές δυνατές, ψέματα, κατηγορίες, απειλές και τρομοκρατία. Το κράτος δεν ακούει τις μουσικές και τα συνθήματα του αόρατου θιάσου των καλλιτεχνών, που ξεχύθηκε στους δρόμους  δυο μήνες τώρα και, φωτίζει, τον κόσμο Ο πολιτικός κόσμος χορεύει στο σκοπό του προεξάρχοντος. Όλο πλησιάζουμε τις εκλογές και όλο εκείνες απομακρύνονται. και πάλι από την αρχή. Εν τω μεταξύ η εξουσία παίζει σκληρά παιχνίδια και συσκοτίζει περισσότερο το τοπίο.

Οι πολίτες σκυφτοί μαζεύουν τα παςς,  για να πάνε στο σούπερ μάρκετ, ενώ επάνω χορεύουν τα εκατομμύρια και αλλάζουν χέρια προκλητικά,  ξεδιάντροπα. και ατιμώρητα.

Κι εμείς θεατές μιας κακόγουστης παράστασης, που στήθηκε εκ του πονηρού. Στο χέρι μας είναι να βγούμε από την πνιγηρή αίθουσα έξω στο δρόμο, στο φως που δείχνουν όσοι αγωνίζονται για τα δημόσια αγαθά: δουλειά, παιδεία, υγεία και πολιτισμό.

Τότε θα φύγει από πάνω μας η σκόνη που κόλλησε στ’ αυτιά μας, θα ακούσουμε καθαρά τη φωνή της συνείδησής μας και  θα πάμε στις εκλογές με οδηγό το στίχο του Α. Κάλβου: « Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» ..

Κοζάνη 28-2-2023

Γκουτζιαμάνη Γιάννα

3 σχόλια

  • Μα γιατί απομακρύνονται οι εκλογές ; Αφού κατά το Σύνταγμα αυτές γίνονται στο τέλος της τετραετίας και έτσι θα γίνουν. Όποιος έχει άλλες προσδοκίες φαίνεται πως ή έμεινε πίσω ή έχει άλλες αντιπολιτευτικές σκέψεις και τις εκφράζεις κρυμμένες.

  • Οι “καλλιτεχνες”μ`αυτο που ζητουν ειναι να καταργηθει στην ουσια το αρθρο 16 του Συνταγματος και ν`αναγνωριζονται τα πτυχια τους απο τα Κεντρα Ελευθερων Σπουδων(τελος παντων)ως ΤΕΙ και ΑΕΙ και να μπαινουν στο δημοσιο ως Π.Ε κι οχι ως Δ.Ε.,που ειναι το δικαιο και το σωστο.Ας μην πεταμε λασπη στον ανεμιστηρα,ενω γνωριζουμε την ουσια ως “καλλιτεχνες”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.