Την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων υπέβαλλε ο Κώστας Καραμανλής μετά την τραγωδία στα Τέμπη

1 Μαρτίου 2023
16:21

Την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων υπέβαλλε ο Κώστας Καραμανλής μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει στην δήλωση παραίτησής του, ο Κώστας Καραμανλής, όλο αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους και εκείνον προσωπικά. Λέει ακόμα ότι «Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη».

Όλη η δήλωση παραίτησης

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

66 σχόλια

   • Δεν νιώθει την υποχρέωση, στην μνήμη των 40+ νεκρών να ακολουθήσει τον προϊστάμενο του;. Η καρέκλα πάνω από όλα;.Υφυπουργός στο αρμόδιο υπουργείο είναι ο κύριος αυτός!!

   • Αυτές είναι οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλου. Το ΦΕΚ
    23 Σεπτεμβρίου, 2021

    Εκτύπωση άρθρου
    Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

    Στον υφυπουργό Μεταφορών, η κυβέρνηση ανέθεσε:

    α) την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων όλων των οργανικών μονάδων και των συλλογικών οργάνων που υπάγονται σε αυτή,

    β) την εποπτεία και ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων των κάτωθι φορέων:

    βα) Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. («Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.»),

    ββ) Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. («Ο.Σ.Υ. Α.Ε.»),

    βγ) Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. («ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.»),

    βδ) Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. («Ο.Σ.Ε. Α.Ε.»),

    βε) Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης («Ο.Α.Σ.Θ.») και

    βστ) Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε. («Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.»).

    Στις κατά το άρθρο 1 αρμοδιότητες περιλαμβάνονται:

    α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

    β) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,

    γ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,

    δ) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς, Υφυπουργούς και άλλα συναρμόδια όργανα,

    ε) η υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,

    στ) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς,

    ζ) ο διορισμός των μελών της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 2366/1995 (Α’ 256) και

    η) ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση και η λύση της υπαλληλικής σχέσης των μελών του Ιδιαίτερου Γραφείου του, όπως και κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Ιδιαίτερου Γραφείου του.

    Εξαιρούνται από τις αρμοδιότητες του Υφυπουργού και παραμένουν στον Υπουργό: α) Η νομοθετική πρωτοβουλία, β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γ) ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων.

    • βδ) Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. («Ο.Σ.Ε. Α.Ε.»),
     Άρα είναι 100% συνυπεύθυνος ο Μιχαλάκης αλλά δεν έχει κοτσια να παραιτηθεί! Ας πάει σε μερικές πίτες και ας κάνει ακόμη κανένα ρουσφέτι. Άλλωστε και ο σταθμάρχης-φονιας από ρουσφέτι βρέθηκε σε αυτή τη θέση αντί να φορτώνει βαλίτσες! Κρίμα στις ψυχές και στις μάνες που θρηνούν.

   • Τι εννοείς ρε τσιράκι του Μιχαλάκη ότι δεν είναι αρμοδιότητα του οι υποδομές….
    Δες λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο άρθρο ποιος είναι υφυπουργός υποδομών μάθε να ξεχωρίζεις σε αρχικό βήμα τα υπουργεία
    https://www.ggde.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=6661&Itemid=356

 • Το δικό μας το μπουμπούκι που τρέχει από πίτα σε πίτα ,απο καφετέρια σε καφετέρια,από φανό σε φανό και είναι τα τριπλάσια χρόνια από αυτόν στο υπουργείο ποτε έχει σκοπό να κάνει ηρωική έξοδο ένα μήνα πριν τις εκλογές και να το παίξει ευαίσθητος; Ε όπου ναναι

 • Συγχαρητήρια στον Καραμανλή πολιτικό ήθος!!! Αλλά ο αρμόδιος συντοπίτης μας υφυπουργός υπεύθυνος για τον ΟΣΕ στρογγυλοκάθετε ακόμη στην καρέκλα του….Ντροπή…

 • Ο Καραμανλής έπραξε όπως κάθε άνθρωπος με συνείδηση…
  Ο Μιχαλάκης πού είναι στα εύκολα ξέρει να βγάζει φωτογραφίες στο υπουργείο τώρα…

 • Η θέση του κ. Παπαδοπουλου έχει μάλλον περισσότερο αξία από τον θάνατο τόσων ανθρώπων. Πολιτική ευθιξία έχει καθόλου?

 • Ολοκληρη η ηγεσία του υπουργείου μεταφορών δήλωσε παραίτηση. Ολοι εκτός από έναν. Φαινεται δεν συνήλθε ακόμη από τα μπρε μπρε Ο κύριος Μιχάλης μας.

 • Ο Μητσοτάκης για το θέμα Πολάκη δήλωσε:Όπως στρώνεις,κοιμάσαι.Εδώ στην περίπτωση του δυστυχήματος πρέπει να δηλώσει:Στην Ελλάδα όπως ταξιδεύεις,θα σκοτωθείς.

  • Η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με τις πολλές δεκάδες νεκρών και τραυματιών θα είναι για τη ΝΔ ό,τι ήταν το Μάτι για το ΣΥΡΙΖΑ αν και εκεί επρόκειτο και για φυσικό φαινόμενο, εκτός από την αδυναμία του κράτους να παρέμβει έγκαιρα. Δυστυχώς αυτή είναι η χώρα μας με τους ..άριστους που μας κυβερνούν σήμερα, τρομάρα μας!!!

 • Σάς πειράζει εσάς εκεί στον Σταθίκα.
  Ο Παπαδόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τα τρένα.
  Αν είχε έστω και 1 αρμοδιότητα θα είχε ήδη παραιτηθεί πρίν τον κ. Καραμανλή.
  Απλά εσείς εκεί στο γραφείο δεν μπορείτε να έχετε τις ευαισθησίες του Μιχάλη.
  Συλλυπητήρια στις οικογένειες των Αδικοχαμένων.

  • Σαν δεν ντρέπεσαι που χρησιμοποιείς το ζήτημα για να στραφείς σε άλλους ….
   Ας αρκεστούμε στα συλλυπητήρια και άσε τα προσωπικά σου στην άκρη έλεος πια

  • Δεν ξέρω αν είναι αρμοδιότητα του αλλα ένα ξέρω ότι είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο.
   Στα καλά μαζί στά κακά φταίει μόνο ο υπουργός

  • Δηλαδή είναι αρμόδιοτητα του υπουργού και δεν είναι τού υφυπουργόυ είστε σοβαροί ρε!!!
   Γνωρίζουμε το άγχος σας για την μη εκλογή του αφεντικού σας στης επερχόμενες εκλογές!!!

 • Τον Μιχάλη τον προσέχει κανείς μην και τυχόν κάνει καμμία τρέλα? Να παραιτηθεί ας πούμε. Μάλλον προβαρει υπουργικό κοστούμι αυτός…

 • Οπα και ευαισθησιες ο Υφυπουργός , καλά πόσο γλαροσουπα νομίζετε ότι τρώμε??? Όποιες και να είναι οι αρμοδιότητες του ΣΤΟ ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΊΝΑΙ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΆΛΑΒΕ????

 • Οι αρμοδιότητες είναι του υποδομών και όχι του μεταφορών δεν φέρει πολιτική ευθύνη ο Παπαδόπουλος καθώς είναι εκτός αρμοδιοτήτων του

 • Ο Μιχάλης μέχρι να σηκωθεί από τη θέση του και να πάει να συντάξει δήλωση παραίτησης θα έχουν γίνει εκλογές. Αν και ο Μιχάλης δεν έκανε κάποιο λάθος, απλούστατα γιατί δεν έκανε τίποτα…

 • Αν μετα απο τετοιες τραγωδιες, εμεις σα λαος, ψαχνουμε να ριξουμε ευθυνες στους μεν ή στους δε, ενω ειναι ολοι συνυπευθυνοι κ οι 300 κ οι απερχομενοι κ οι νυν, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, αλλα δε φταινε σε τιποτα οι νεοι μας, μη μας κακοφαινετσι που φευγουν, να κανουν τι εδω, ζουμε χαριν της θειας προνοιας μονο….

 • Η παραίτηση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και όχι μόνο του υπουργού (δηλαδή των υφυπουργών Παπαδόπουλου και Καραγιάννη και των γενικών γραμματέων Ξιφαρά και Γεράρδη) αποτελεί την ελάχιστη υπηρεσία την οποία μπορούν να προσφέρουν τη στιγμή αυτή στον ελληνικό λαό. Όσο παραμένουν στις θέσεις τους βυθίζονται όλο και πιο βαθιά στην ύβρη και απαξιώνονται όχι απλά ως πολιτικοί αλλά πρωτίστως ως άνθρωποι.

  • Η παραίτηση, η ατομική και η συλλογική ευθύνη όλων μας αποτελούν έννοιες που πρέπει κάποτε να αναλογιστούμε. Ας σκεφτούμε για 1′ ποιους εκλέγουμε και τι αποτελέσματα έχουμε. Άνθρωποι του κομματικού σωλήνα που καταστρέφουν τη χώρα.

 • μιχαλη ολα καλα λιγο ευθιξια δεν βλαπτει περιμενω την παραιτηση γιατι στις επερχομενες εκλογες οχι υπουργειο αλλα ουτε βουλευτης δεν θα βγεις να το θυμασαι

 • Αν δεν σταματήσουμε να ψηφίζουμε επαγγελματίες πολιτικούς..αυτή η χώρα δεν θα έχει μέλλον… ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια για υποδομές..και υποδομές δεν υπάρχουν

 • Δεν χρειάζεται να παραιτηθεί θα τους παραιτήσει ο λαός. Μήπως στη Βουλή θα έπρεπε να υπάρχουν Πολακιδες καμία 30- 40 από όλα τα κόμματα μήπως επί τέλους και γίνουμε κράτος;

 • Παπαγαλάκια του Παπαδοπούλου σταματήστε να γράφετε ούτε το εθνικό πένθος δεν σας πτωει; Χάθηκαν ζωές Μανάδες χάσανε παιδιά . Ανήλικα έχασαν γονείς !! Εννοείτε πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους κ να παραιτηθούν κ φυσικά να δικαστούν !! Όποτε αφήστε τα άρθρα περί νόμου κ νομοθεσίες !

 • Δεν είναι ατύχημα, δεν είναι δυστύχημα, δεν είναι η ‘κακιά στιγμή’.

  Είναι Έγκλημα.

  Η Ελλάδα πενθεί.
  Δεν αρκεί ΑΠΛΆ μια παραίτηση….οι ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ πρέπει να τιμωρηθούν

 • Να ξέρετε ότι ο λαός μπορεί να συνεχίσει να ψηφίζει μη άξιους αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα ξαναψηφίσει κάποιον που δεν διαθέτει την παραμικρή τόλμη.. Γιατί και για να παραιτηθεί κάποιος τόλμη χρειάζεται..

 • KYΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ Π Α Ρ Α Ι Τ Η Θ Ε Ι Τ Ε δεν σας “τιμά” η παραμονή σας στην θέση – έχετε δεν έχετε αποκλειστικές αρμοδιότητες. Το Υπουργείο ειναι “παντρεμένο” και με τον ΟΣΕ………… Α Ρ Γ Η Σ Α Τ Ε και δεν σας τιμά……………….

 • Σιγά τις ευαισθησιεσ Που έχουν .! Καραμανλήδες , ΜΗΤΣΟΤΑΚΗδες τα σναφια και τα περιβάλλοντα τους μια ζωή τρώνε τον πλούτο της χώρας και τον κόπο μας. Γι αυτό δεν περισσεύει τίποτα για επενδύσεις εκσυγχρονισμού ΟΣΕ και γενικότερα .:.

 • Το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις Μιχαλάκη ,ήταν άμεσα να παραιτηθείς .Ούτως ή άλλως έργο δεν προσφέρεις μόνο σε καφέ της Πτολεμαΐδας κόβεις βόλτες με αλαζονικο υφος και κάνεις χειραψίες με το μυαλό σου να πάρεις καμιά ψήφο στις εκλογές .Όχι μόνο ψήφους δεν θα πάρεις αλλά αν δε πετύχουμε Πτολεμαΐδα θα φας κράξιμο και βρυσιμο.Αν ήσουν ευσυνείδητος χθες έπρεπε να παραιτηθείς.Αυτοι είστε : κουστούμι και τζάμπα καφεδες

 • Παραδειγμα προς μιμηση.Αυτος διδαξε πολιτικο ηθος.Μπραβο του!!!Στο ΜΑΤΙ τιποτα.Ο δικος μας ο Παπουτσας οταν πνιγηκαν στην Παρο τοσοι ανθρωποι,αυτος επινε καφε και πετουσε χαρταετο.Αν ψηφιζα στις ΣΕΡΡΕΣ θα τολμουσα να ψηφισω Καραμανλη ςαν και δεν ειμαι ΝΔ.

  • απεδείχθη ότι είναι εγκληματικά άχρηστος και ανίκανος και επειδή παραιτήθηκε με 70 νεκρούς στην πλάτη, πάμε να τον ψαναψηφισουμε….τόσο μυαλό έχετε και μας αξίζουν αυτά που μας βρισκουν

 • Δυστυχώς είναι λυπηρό αυτό που γίνεται χάθηκαν τόσες ζωές και βλέπω βρήκατε την ευκαιρία για κριτική…
  Απο εκεί και πέρα όλο το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ως ένδειξη στην μνήμη τον άνθρωπον έπρεπε να παραιτηθεί…

 • Ουτε ενα συλλυπητήριο μήνυμα δεν έβγαλε ο Μιχαλάκης τα ψέματα τελείωσαν έρχονται εκλογές ο λαός θα σας στείλει εκεί που πρέπει….

 • Επειδή μερικοί λένε ότι θέλουν το θέμα των σταθμών και του δικτύου είναι πάνω στο κομμάτι των υποδομών με υφυπουργό τον Καράγιαννη Γιώργο και υπουργό Καραμανλή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.