Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/3, στην κεντρική πλατεία, στη 1 το μεσημέρι 

5 Μαρτίου 2023
21:28
Κανένα σχόλιο

 

Εκφράζουμε  τη θλίψη μας  για το τραγικό σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη και  τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί σε όλους εμάς το πολύνεκρο δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη. Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι.

Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι ένα ακόμη δυστύχημα, αλλά ένα ακόμη έγκλημα, έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις, που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της πολιτικής που τις λογαριάζει ως  κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, δεν φταίει η κακιά στιγμή, για όσα είδαμε όλες αυτές τις μέρες ξέρουμε καλά ότι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που στήριξαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Πρόκειται για αποφάσεις που ενισχύουν τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής του λαού. Είναι στη γραμμή υπεράσπισης των κερδών των πολυεθνικών, των επενδυτών και όσων λυμαίνονται υποδομές που έχει ακριβοπληρώσει ο λαός. Είναι στη γραμμή διατήρησης και χειροτέρευσης των όρων δουλειάς των εργαζομένων που πληρώνουν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας με την ίδια τους τη ζωή.

Ο λαός  της χώρας μέσα από την οργάνωση στους συλλόγους και  στα σωματεία μπορεί και θα παρέμβει καθοριστικά, ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για να μην σακατεύεται κανείς και χάνει τη ζωή του στον 21ο αιώνα για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων, που αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία του λαού.

  • Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

Καλούμε όλους τους φορείς και τη νεολαία της περιοχής

να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Τρίτη 7/3/2023

στην κεντρική πελατεία της Πτολεμαΐδας στη 1 το μεσημέρι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.