Τρία οχήματα συλλογής βιοαποβλήτων παρέλαβε ο Δήμος Εορδαίας

6 Μαρτίου 2023
12:32

 

Τρία νέα οχήματα ανακύκλωσης, τα οποία προορίζονται για τη συλλογή βιοαποβλήτων, απόκτησε ο Δήμος Εορδαίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Εορδαίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαου Φουρκιώτη και του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Χρήστου Κεσκερίδη, παρέλαβε :

Δύο (2) καινούρια οχήματα χωρητικότητας 8 κ.μ. 4Χ2 και ένα (1) καινούριο όχημα
χωρητικότητας 12 κ.μ. 4Χ2,
τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Το κόστος της προμήθειας των παραπάνω οχημάτων ανέρχεται στο ποσό των 451.608,00 ευρώ,

ενώ η προμήθεια τους αποτελεί υποέργο του έργου με τίτλο «Δράσεις βιοαποβλήτων Δήμου Εορδαίας», το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.

Να σημειωθεί ότι με την προμήθεια των οχημάτων ανακύκλωσης βιοαποβλήτων ολοκληρώνεται το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν συνολικού κόστους 594.095,20 ευρώ, καθώς έχουν ολοκληρωθεί ήδη τα υπόλοιπα τρία υποέργα τα οποία περιελάμβαναν προμήθεια κάδων συλλογής βιοαποβλήτων και πλαστικών οικιακών κάδων κομποστοποίησης καθώς και δημοσιότητα του προγράμματος διαχείρισης βιοαποβλήτων του Δήμου Εορδαίας.

Επισημαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας, τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων με την παράλληλη έναρξη του προγράμματος συλλογής βιοαποβλήτων στην πηγή, για την προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης.

Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο έργο η δημοτική αρχή Εορδαίας τηρεί ακόμα μία δέσμευσή της στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, επιλύοντας ταυτόχρονα ένα χρόνιο αίτημα κυρίως των επιχειρήσεων εστίασης.

 

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.