Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, τιμώντας την ημέρα της γυναίκας, παρουσίασε την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην Εναλλακτική Σκηνή, για μία ΜΟΝΟ παράσταση, το έργο του Τζων Μιχάλη «ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ».

Το έργο σε μερικές γραμμές

Μια γυναίκα τηλεφωνεί στην αστυνομία για να παραδοθεί, έχοντας στο διπλανό δωμάτιο  τα ακίνητα σώματα του συζύγου και της ερρωμένης του που τυγχάνει και η καλύτερη της φίλη.

Κι αμέσως μετά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της αλήθειας, καθώς όλοι ψάχνουν στα τηλέφωνα το ζευγάρι των εραστών αλλά μόνο αυτή η γυναίκα είναι εκεί για να απαντήσει. Κι όσο περνάει η ώρα, τόσο κι ο καθένας εισπράττει το τίμημα του νήματος  που του αναλογεί. Κι εκείνη, αιωρούμενη  μεταξύ  πραγματικού  και φανταστικού, φανερώνει την δική της αλήθεια, μέσα στη δίνη  επίγνωσης της λεηλασίας μιας ζωής.

Κι όταν κάποια στιγμή φθάνει η αστυνομία, η μεγαλύτερη απ’ όλες,  η ξεκάθαρη εικόνα ξεπροβάλει, σαν μια τιμωρία αλλά  ίσως και λύτρωση μαζί…

Δυό λόγια για την παράσταση από τον Σταύρο Παρχαρίδη

Σε μια εποχή που η υποκρισία , το προσωπικό συμφέρον και η κοινωνική ανευθυνότητα κάθε μορφής εξουσίας, τείνουν να γίνουν κανόνας, κόντρα στην λογική και την επιθυμία του μέσου πολίτη, ό Τζων Μιχάλης με το θεατρικό μονόλογό του ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ έρχεται και επισημαίνει το πιο πάνω πρόβλημα. Μέσα από μια ιστορία που θα μπορούσε κανείς με ευκολία να χαρακτηρίσει «προσωπικό δράμα» διεισδύει στην ανίερη λογική όλων όσων θεωρούν δεδομένη την δική τους ισχύ. Μέσα από την χρήση των μέσων επικοινωνίας «εισβάλει» σε αξίες που χάνονται, όπως η εμπιστοσύνη, η «τσίπα» το «καθαρό μέτωπο» όπως συνήθιζαν να λένε παλιά. Τέλος η ωμή βία εναντίων γυναικών και δυστυχώς πολλές φορές η απώλεια της ζωής τους. Απέναντι στην ψυχρή λογική του συμφέροντος ο άνθρωπος η ίδια η ζωή στο πρόσωπο μιας γυναίκας που αποφασίζει να πάρεi την ζωή και την τύχη της στα χέρια της. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα μπορούσε  να βιώνεται  καθημερινά απ’ τον καθένα μας. Ωστόσο το σαρκαστικό χιούμορ  διάσπαρτο μέχρι το μεγάλο φινάλε, κυριαρχεί και προβληματίζει. Ένα φαινομενικά συνηθισμένο ταξίδι σε ένα ασυνήθιστο κόσμο κάθε ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ.

Συντελεστές παράστασης

Παίζει: η Βάσω Δήμογλου.

Κείμενο: Τζων Μιχάλης / Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης / Σκηνικά κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου

Μουσική: Νίκος Πανδής / Φωτισμοί: Θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ / Φωτογραφίες: Σταύρος Παρχαρίδης