Τετραμελής ομάδα του Συντονιστικού Οργάνου της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Πτολεμαΐδας – Εορδαίας» συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κόμματος «ΕΝΩΝΩ» Νίκο Μαυραγάνη

9 Μαρτίου 2023
08:25

Την 01-03-2023 τετραμελής ομάδα του Συντονιστικού Οργάνου της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ», συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κόμματος «ΕΝΩΝΩ» κύριο Νίκο Μαυραγάνη στην Πτολεμαΐδα στην καφετέρια Splendor και μετά από αναλυτική παρουσίαση της πρότασης Β. Σωτηρόπουλου (η οποία και αποτελεί και την επίσημη θέση του Δήμου Εορδαίας που με την 113/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, ΑΠΟΤΕΛΕΙ πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνων από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ).

Ο κύριος Μαυραγάνης παρ’ ότι ενωρίτερα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας, δεν έλαβε γνώση για την πρόταση μας, είτε από αβλεψία του Δημάρχου είτε από ενημέρωση του Δημάρχου για την υφιστάμενη (και μη ενεργή, παλαιά σιδηροδρομική γραμμή προς Θεσσαλονίκη).

Από την ενδελεχή και ουσιαστική ενημέρωση μας προς τον κ. Μαυραγάνη (που να σημειωθεί εδώ υπήρξε Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παραιτήθηκε όταν υπογράφτηκε η συμφωνία των Πρεσπών), κατανόησε πλήρως το δίκαιο και την ορθότητα της πρότασης μας την οποία όπως μας ανέφερε δεν γνώριζε, μάλιστα μας ευχαρίστησε θερμά για αυτή την ενημέρωση, και έδειξε και τον θαυμασμό του που υπάρχουν «ενεργοί πολίτες που αγωνίζονται για αυτονόητα πράγματα, κάτι που έπρεπε να τα κάνει η πολιτεία».

Εκτός των άλλων αναφερθήκαμε και στο πολυσυζητημένο θέμα του ΒΙΟΠΑ και τι προσδοκά η Δημοτική Αρχή για σύνδεση του με Θεσσαλονίκη ώστε να έρθουν επενδύσεις. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Μαυραγάνης, για να έλθει κάποιος επενδυτής δεν αρκεί μόνο η γη και το φορολογικό, αλλά η άμεση πρόσβαση σε λιμάνι ή αεροδρόμιο μέσω σύγχρονου σιδηροδρομικού, και οδικού δικτύου. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ.

Μετά το τέλος της σύντομης ομιλίας του κ. Μαυραγάνη, του παραδώσαμε φάκελο με την πρόταση μας συνοδευόμενο με επιστολή την οποία δεν δημοσιοποιούμε για ευνόητους λόγους αλλά και για λόγους τακτικής μας.

Σημειώνουμε: πως τηρήσαμε το τριήμερο πένθος, όπως οφείλαμε, ως ελάχιστο δείγμα τιμής για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και δεν βγάλαμε αμέσως Δελτίο Τύπου, το οποίο και κάνουμε σήμερα μετά και την μεγάλη πορεία στην Πτολεμαΐδα προς τιμή των θυμάτων.

Σε επόμενο Δελτίο Τύπου θα ανακοινώσουμε και νέα μέλη και στο Διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο αλλά και σαν απλά μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ».

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας :

[email protected]

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.