Aγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου: “Ζητάμε να έχει δικαίωμα ο πρωτόγεννης τομέας, μέσο νομικών προσώπων στις επενδύσεις της δίκαιης μετάβασης”

10 Μαρτίου 2023
11:31

 

 

ΠΡΟΣ:

Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης

και Επενδύσεων , κ. Παπαθανάση Νικόλαο.                      

 ΚΟΙΝ:

1.Βουλευτή Φλώρινας, κ. Αντωνιάδη Ιωάννη,

2.Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη Γεώργιο,

3.Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Βόσδου Σωτήρη,

4.Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηζήση Λάμπρο.

Κύριε Υπουργέ,

 Τις προηγούμενες μέρες, δημοσιεύτηκε το αναπτυξιακό σχέδιο δίκαιης μετάβασης, για την απολιγνιτοποίηση. Φορείς επενδυτικών σχεδίων είναι όλοι, εκτός από τους Δήμους, και τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

Κύριε Υπουργέ,

 Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις, δεν είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου τομέα, είναι του ιδιωτικού τομέα, ασκούνε εμπορική δραστηριότητα, προς όφελος των μελών τους, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που δραστηριοποιούνται.

Κύριε Υπουργέ,

 Στην Δυτική Μακεδονία, παράγονται, πάνω από 200.000,00 τόνοι φρούτα, κυρίως βιομηχανικά ροδάκινα, μήλα, και σχεδόν απ όλα τα υπόλοιπα φρούτα που παράγονται στην χώρα μας. Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε να δημιουργηθεί μια μεταποιητική μονάδα, η , και περισσότερες , για να απορροφούν μέρος των προϊόντων αυτών, που παράγονται στην Δυτική Μακεδονία. Οι συνεταιρισμοί της περιοχής Αμυνταίου, αλλά και αγρότες της περιοχής Αμυνταίου , έχουν δημιουργήσει ένα νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταποίησης Οπωροκηπευτικών Αμυνταίου, με στόχο να δημιουργήσει μεταποιητική μονάδα, για τα οπωροκηπευτικά που παράγονται σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Κύριε Υπουργέ,

 Ζητάμε άμεσα, να αλλαχτεί το άρθρο 13 , στο Σχέδιο Προκήρυξης Καθεστώτος Ενισχύσεων «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», ώστε να μπορούν συνεταιρισμοί να είναι φορείς υλοποίησης τέτοιων έργων. Επίσης, ζητάμε, να υπάρξει δυνατότητα και στον πρωτογενή τομέα να υπάρξουν επενδύσεις. Είναι απαραίτητο σήμερα, στις περιοχές που έχει σταματήσει ο λιγνίτης να υπάρξουν επενδύσεις κυρίως στην ζωική παραγωγή (σταυλικές εγκαταστάσεις, με ρομποτική διαχείριση) , αλλά και σε φυτική παραγωγή, (θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις,  με αξιοποίηση των νέων μορφών ενέργειας). Οι επενδύσεις αυτές, είναι μεγάλες, και πολύ παραπάνω του ενός 1.000.000,00 που επιτρέπουν όλοι οι άλλοι επενδυτικοί νόμοι της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

 Ζητάμε από εσάς, να έχει δικαίωμα ο πρωτόγεννης τομέας, μέσο νομικών προσώπων στις επενδύσεις της δίκαιης μετάβασης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

 ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

2 σχόλια

  • Οι ίδιοι που ήταν υπεύθυνοι για τον ΟΣΕ, σχεδίασαν την δίκαιη μετάβαση (βίαιη απολιγνιτοποίηση), μη το ξεχνάμε αυτό.

  • Όλα αυτά καλά αλλά όταν γίνονται ελέγχονται για την προοπτική τους την βιωσιμότητα αλλά και για τον σκοπό που γίνονται
    Οι περισσότερες επενδύσεις καταλήγουν είτε να εκχωρούνται σε ιδιώτες αλλά και πολλές να μετατρέπονται σε κουφάρια και να μετατρέπονται σε χώρους ντροπής
    Κρατικοδίαιτοι συνεταιρισμοί δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί στην πατρίδα μας
    Η ατιμωρησία σε όλο το μεγαλείο τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε άπαντες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.