Το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και ο ρόλος του Δήμου Κοζάνης στην πρόοδό του (Γράφει ο Κατσίρης Νικόλαος Ακτινολόγος,εκπρόσωπος ιατρών στο Δ.Σ του Νοσ. Κοζάνης)

10 Μαρτίου 2023
12:17

 

Οι ιατροί του Νος. Κοζάνης έκαναν το παν για να τεθεί σε λειτουργία η ΜΕΘ ,<<θα φάμε από τις σάρκες μας >> ανακοίνωσε ο τότε διοικητής κ. Γκανάτσιος αρχές Δεκεμβρίου του 2020.

Το πετύχαμε καθώς μόνο θετική κρίνεται η υπόσταση της όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας της!!

Είναι η ώρα να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, με σταθερό προσωπικό ,ώστε να λυθεί επιτέλους ένα  αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και 15 χρόνια και σημείο ατελείωτων συζητήσεων!!!

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ έχει επισημάνει τα προβλήματα της κλινικής του και στα θεσμικά όργανα και στα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα, η Διοίκηση έθεσε το ζήτημα και διεκδίκησε θέσεις από το Υπουργείο,το οποίο κατανόησε και ανταποκρίθηκε προκηρύσσοντας δύο θέσεις ιατρών!!

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν  χθες, χωρίς επιπλέον κίνητρα κινδυνεύουν να βγούνε άγονες!!

Εδώ είναι ο κομβικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Κοζάνης πού έχει το πλεονέκτημα να είναι ο μοναδικός Δήμος πανελληνίως που έχει εκπρόσωπο του σε Δ.Σ Νοσοκομείου ,καθώς το ίδρυμα αποτελεί δωρεά,γεγονός που του δίνει το δικαίωμα μεγαλύτερης εμπλοκής στα θέματα υγείας , να κινητοποιηθεί άμεσα !!

Επιδοτώντας με όποιο τρόπο κρίνει και μπορεί τουλάχιστον κάποιες <<άγονες θέσεις>>,τώρα..περιθώριο 10 ημερών !!

Μόνο έτσι υπάρχει μια πιθανότητα να καλυφθούν!!

Άγονη ήταν και η θέση παθολόγου σε προγενέστερη προκήρυξη, μιας κλινικής που σήκωσε στις πλάτες της με επιτυχία όλο το Νος τα χρόνια της πανδημίας και συνεχίζει με ακατάπαυστο ρυθμό να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο περιστατικών!!

Παρένθεση,το Νος Κοζάνης είναι δυσκολότερο σε σύγκριση με τα όμορα Νος. γιατί δέχεται πολλαπλάσιο αριθμό περιστατικών ,κάνοντας το έτσι δεύτερη και τρίτη επιλογή για νέους ιατρούς  !!

Οφείλουμε να επενδύσουμε πάνω στο ανθρώπινο δυναμικό ,στους επιστήμονες ,είναι η μόνη μας ελπίδα,και η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεισφέρει κάνοντας τη διαφορά και καθιστώντας  ελκυστικότερο τον τόπο μας!!

Κρινόμαστε όλοι μας από τις πράξεις μας, όχι μόνο από τα λόγιας μας!!

Και αυτές τις μέρες ..αλλά και γενικά στη χρονιά θα κριθούν από ότι φαίνεται πολλοί!!!

Κατσίρης Νικόλαος

Ακτινολόγος, μέλος του Δ.Σ Νοσοκομείου Κοζάνης.

10 σχόλια

  • ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΡΤΊΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΈΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Η ΧΘΕΣΙΝΉ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΊΝΗΤΡΑ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΒΑΙΑ.

  • O ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 350 Ε ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ 300 Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ.ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ.ΚΙΝΗΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Η ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.

  • Απόλυτο δίκιο έχει ο κ.Κατσίρης.
    Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο που σηκώνει στην πλάτη του ( ή κυριολεκτικα στην πλάτη 10 ατόμων ) την περισσότερη κίνηση της περιοχής, χρειάζεται να ενισχυθεί.
    Τώρα πρέπει να φανεί έμπρακτα η διάθεση των τοπικών παραγόντων, Δήμου και Περιφέρειας να βοηθήσουν ώστε να συνεχίσει την λειτουργία του.
    Το Νοσοκομείο το χρειαζόμαστε όλοι!!!
    Ομως το πως λειτουργεί δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν.
    Τώρα, ο καθενας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δήμος , Περιφέρεια και τοπικοί παράγοντες πρέπει να στηρίξουν και οχι να υποσκάπτουν την λειτουργία του, γιατί και αυτό γίνεται.
    Η μεγαλύτερη Πόλη της Δυτικής Μακεδονίας δικαιούται να έχει ένα λειτουργικό Νοσοκομείο με ολες τις βασικές Κλινικές να λειτουργούν.
    Χρειάζεται την ΜΕΘ , τα Εξωτερικά Ιατρεία , την Παθολογική Κλινική με 30 και οχι με 50-60 ασθενείς, την Πνευμονολογική Κλινική να λειτουργεί , και οχι μονο στα χαρτιά ,την Παιδιατρική Κλινική , Χειρουργική και Ορθοπεδική Κλινική καθως και Νευρολογική Κλινική που δεν υπάρχει.
    Κάποιος πρεπει να ενσκήψει σε αυτά τα προβλήματα και οχι μονο να πετροβολούν το Νοσοκομείο.
    Και επειδή θεωρώ παράδοξο να θεωρείται άγονο!! ενα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί πλεον των 100.000 ανθρώπων, θα πρεπει ολοι να σκεφτούν τι συμβαίνει! Ειδικά ο Δήμος και η Περιφέρεια να δώσουν ο,τι κίνητρα χρειάζεται ωστε να προσελκύσουν γιατρούς.
    Δεν υπάρχει άλλος δρόμος .
    Το χρωστάμε αυτο στον τοπο μας!

    • Δυστυχως πεσαμε σε αρχοντες που τα θελουν ολα απο το κρατος.Ας παρουν παραδειγμα απο αλλους δημους.Ο δημος της νησου Κω δινει στους γιατρους του νοσοκομειου της Κω 350 ευρω το μηνα και οι επαγγελματιες 300 ευρω για να προσελκυσουν γιατρους.Εδω που ο δημος μας ειναι πολλαπλασια μεγαλυτερος και πλουσιοτερος γιατι δεν κανει το ιδιο;Ξυπνα επιτελους λαε.

  • Γιατρε γιατι να μην αυξήσει το Υπουργειο τις αμοιβές των γιατρών σαν ουσιαστικό κίνητρο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προτείνεις την επαιτεια ΑΠΟ το Δήμο;Λες και δεν ξέρεις ότι η παρουσία του Δημου στο ΔΣ ειναι διακοσμητικη!!!!

    • Συμφωνώ ,Βασίλη.
      Το βασικό κίνητρο είναι να αυξηθούν οι αμοιβές των Γιατρών, από το Υπουργείο – και όχι με 100 ευρώ !!! όπως έγινε πρόσφατα .
      Όταν όμως αυτό δεν γίνεται , εμείς πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα , για τον τόπο μας.
      Και αυτό δεν είναι επαιτεία προς Δήμο και την Περιφέρεια . Είναι απαίτηση.
      Οι τοπικοί φορείς μπορούν και πρέπει να πιέσουν την Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο για να αντιληφτούν ότι υπάρχει ένα Νοσοκομείο στην Πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας που δουλεύει ακατάπαυστα επι πολλά χρόνια , χωρίς λόγια και πολλές φανφάρες και γι΄αυτό ίσως παραμένει στην αφάνεια.

      Σωτηρία Λαπαρίδου

  • Εξυπναδες!Πως θα το κανει το υπουργειο αυτο?Δεν μπορει να δωσει εξτρα αμοιβες στους γιατρους μονο της κοζανης!Εκτος και αν λες να το κανει για ολους τους αγονους νομους κτλ!Αυτο δεν γινεται!Παλιοτερα ειχε δωθει συνηπηρετηση με συζηγο, δωρεαν διαμονη και δικαιωμα σε δημο να δινει λεφτα!Και δινοντουσαν!Μιλαμε για ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ δημο που το μονο που ξερει ειναι να παραγγελνει μελετες για καινουριο νοσοκομειο!Μαλουτα εσυ εισαι το προβλημα!

  • Ο Δήμος ΚΟΖΑΝΗΣ και η περιφέρεια μια ζωη σφύριζαν αδιάφορα στην Υποστελέχωση του Μαματσείου .. εδώ δεν συγκινήθηκαν στην Πανδημία με τόσος νεκρούς από covid .. θα συγκινηθούν τώρα ;
    Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν κτήρια για να τα εξοπλίζουν με υλικά … τους ενδιαφέρει ο κατασκευαστικός κλάδος και τα υλικά αγαθά .. γιατί άραγε; Αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό και την σωστή εφαρμογή της σωστής επιστήμης .. άκρα του τάφου σιωπή … λες και συτοι δεν ζουν στην περιοχή και νομίζουν ότι αμα πάθουν κάτι θα τους σωσουν τα κενά κτήρια που ονειρεύονται ή τα μεγάλα νοσοκομεία της θεσσαλονικης ή οι στενές επαφές τρίτου τύπου με συγκεκριμένους υποδιεύθυνση τύπους !! Ντροπή σας άρχοντες …

  • Ας δωσουν κατι στους γιατρους απο το τοπικο πορο,ετσι ωστε να μην επιβαρυνθουν οι δημοι και οι πολιτες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.