kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Η ηχηρή απουσία του Δημάρχου Κοζάνης…

13 Μαρτίου 2023
07:40

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης που δεν είχε αφήσει, όλο το προηγούμενο διάστημα, πίτα για πίτα, απουσίαζε από την χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ανέργων & Περιβάλλοντος Ακρινής (δείτε σχετικά εδώ), γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο απ’ όλους τους παρευρισκόμενους θεσμικούς παράγοντες καθώς και τους κατοίκους του εν λόγω οικισμού. Εκτός από εκείνον (που  πιθανότατα θα βρει μια δικαιολογία),  7 από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης βρέθηκαν εκεί, εκ των οποίων, μόλις ένα ανήκει σε μία εκ των παρατάξεων που διοικούν το Δήμο Κοζάνης και μάλιστα χωρίς να διαθέτει κάποια θεσμική ιδιότητα Αντιδημάρχου ή Πρόεδρου. Έτσι υποτίθεται, ο Δήμαρχος Κοζάνης, στηρίζει και σέβεται, όπως αρέσκεται να δηλώνει υποκριτικά κι όπως αποδεικνύεται, τη βούληση των κατοίκων της Ακρινής; Aσφαλώς κι όχι. Καμία ουσιαστική στήριξη και καμία πραγματική βούληση δεν υπάρχει από μέρος του να σταθεί στο πλευρό τους. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι – και δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτοδιοικητικούς – που  ενδεχομένως να χάρηκαν για την επιχειρούμενη ενέργεια της κυβέρνησης να καταργήσει το Νόμο για τη μετεγκατάσταση αφού το μόνο που από την αρχή τους ενδιέφερε ήταν να επιβεβαιωθούν οι απόψεις τους, ασχέτως αν  “έτριβαν τα μάτια τους” και δεν ήξεραν που να κρυφτούν όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τους κατοίκους .  Βέβαια, ακόμη και τότε, αυτοί οι πονηροί, που είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους κυβερνώντες κι ήξεραν τι θα ακολουθήσει, προανήγγειλαν τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται σήμερα συνεχίζοντας να υποστηρίζουν την άποψή τους: “πάρτε ότι σας δίνουν με το εναλλακτικό σχέδιο, διότι, στο τέλος, θα χάσετε κι αυτά”.  Σε άλλα ζητήματα είναι οι πρώτοι – κι ορθώς – που επικαλούνται τη νομοθεσία κι ότι πρέπει να εφαρμόζεται, τώρα όμως που η κυβέρνηση με μια διάταξη σε ένα Νομοσχέδιο, που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί αντισυνταγματική, επιχειρεί να καταργήσει τη μετεγκατάσταση, όχι μόνο κάνουν τους ανήξερους αλλά “κλείνουν το μάτι” στην κυβέρνηση αντί να την κατακεραυνώσουν. Εν κατακλείδι, είτε συμφωνεί κάποιος με τη μετεγκατάσταση είτε όχι, αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση με την κατάργηση, μέσω Νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ, του άρθρου 28, τουΝ.3937/2011 για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής, παρά την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι μια αθλιότητα κι όσοι τη στηρίζουν ευθέως ή πλαγίως  είναι άθλιοι. Διότι άλλο να έχεις μια άποψη υπέρ ή κατά της μετεγκατάστασης, να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις σε αυτήν, που είναι απολύτως σεβαστό κι άλλο να στηρίζεις ευθέως ή πλαγίως και να μη αντιδράς σε κάτι  που η δικαιοσύνη, μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας , ο θεμέλιος λίθος ενός κράτος δικαίου (αν  είμαστε τέτοιο), έχει αποφανθεί για την εφαρμογή της.

Η Χύτρα

 

6 σχόλια

  • Σκέφτομσι πως θα αντίκρισαν τους δημότες της Κοζάνης όταν θα έρθουν να μας που τους λόγους όπου με την ψήφο μας θα πρέπει να τους στηρίξουμε! Σκέφτομαι πως όλοι όσοι θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για το δήμο είχαν και έχουν ίσως περάσει από θέσεις ευθύνης.Αποτέλεσμα…θα ντρεπόμουν να είμαι πολιτικός.Μπορείτε να βγάλετε το συμπέρασμα είμαστε κοντά στους δημότες και εμείς το βιώνουμε αν δε το βιώνουμε για τι τους υποστηρίζουμε με την ψήφο μας;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.