Mετά από 3 χρόνια αναμονής και ταλαιπωρίας των οδηγών, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη (του Χάρη Κάτανα)

13 Μαρτίου 2023
12:28

Η πρόληψη σώζει ζωές.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων , με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας (υψηλή γέφυρα των Σερβίων) και η μεταφορά της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων από την πόλη της Κοζάνης προς Κήπο και προς τη γέφυρα Ρυμνίου , ελλοχεύει πολλούς κινδύνους , καθώς τα βαρέα οχήματα θα διέρχονται μέσα από κατοικημένους οικισμούς.

Επειδή η πρόληψη σώζει ζωές κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνω την άμεση τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών πριν την είσοδο και την έξοδο των οικισμών όπου θα διέρχονται τα βαρέα οχήματα. Όπου είναι εφικτό επιβάλλεται η παράκαμψη εκτός οικισμών και η άμεση ασφαλτόστρωση μικρών τμημάτων χωματόδρομων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιτακτική πλέον ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 1,5 χλμ πριν από τον Κήπο Κοζάνης, όπου θα οδηγήσει τα χιλιάδες βαρέα οχήματα εκτός οικισμού προς τη γέφυρα του Ρυμνίου.

Οι κάτοικοι των εν λόγω οικισμών άρχισαν ήδη να ανησυχούν και η Πολιτεία οφείλει να προνοήσει άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, στην αντιμετώπιση του προβλήματος πριν βρεθούμε όλοι μας αντιμέτωποι με ακόμη ένα τραγικό συμβάν.

Ο δρόμος μετά τη γέφυρα του Ρυμνίου προς Τριγωνικό έχει υποστεί εδώ και καιρό καθίζηση κι είναι αδύνατη η διέλευση φορτηγών από το συγκεκριμένο σημείο κι επιπλέον η ανάβαση για οχήματα με μεγάλο φορτίο είναι πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου.

Έπρεπε να είχε προβλεφθεί εγκαίρως η ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου Κοζάνη- Ρύμνιο- Τριγωνικό ώστε να εξυπηρετήσει την κυκλοφορία των οχημάτων λόγω εκτέλεσης εργασιών στη γέφυρα των Σερβίων.

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο που φοβόμασταν. Μετά από 3 χρόνια αναμονής και ταλαιπωρίας των οδηγών, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη και πλέον οδηγούμαστε ως περιοχή σε λύσεις που θεωρούνται αναγκαίες αλλά είναι ακόμη πιο επικίνδυνες.

31 σχόλια

 • Εάν δεν γίνει ατυχημα η δεν κλείσει εικοσαετία μην περιμένετε τίποτα.
  Υ.Γ.δεν υπάρχει πινακίδα προειδοποίησης στο ρυμνιο για την καθίζηση και όταν φτάσεις στη διασταύρωση τρανοβαλτου τότε καταλαβαίνεις ότι την πάτησες και πρέπει να κάνεις παράκαμψη από προσηλιο.

  • Τώρα θα σου έλεγα κάτι για τους κοντούς αλλά θα μας κόψει το κοζαν φίλε . Μα είσαι καλά ketsap και θα σου περάσει μετά τον Οκτώβριο.

  • Ωπα ρε Φασούλα. Γίγαντα της πολιτικής του καναπέως.Είδαμε και τους ψηλούς πολιτικά που μας καταντήσανε.Άντε κοιμήσου τώρα.

 • Τι περιμένει ο περιφεριαχης να γίνει κάποιο ατύχημα όπως στα τέμπο για να προχωρήσει ;; Ας απολαύσει την καρέκλα του για λίγο καιρό ακόμη ψήφο δεν θα πάρει !

 • Χάρη ποσό σωστός είσαι ρε φίλε και μπράβο σου. Ευτυχώς δεν τσιμπάς το τυράκι της φαρδύτατα που εσκεμμένα πάει να προβάλει ο Κασαπίδης και προτείνεις λύσεις για την έκτακτη κατάσταση. Προχωράμε!!

 • Εδω η περιφέρεια άφησε την γέφυρα στο έλεος βάζοντας απλά φανάρια
  Πιστεύει κανείς ότι θα τους ενδιαφέρει αν θα γίνει κάποιο ατύχημα;

 • Γιώργο 14 χρόνια περνάς την γέφυρα και ασχολησε με τις κότες!!!!
  Μπράβο βρε Κάτανα εσύ είσαι ο Περιφερειάρχης!!!!

 • Η πρόληψη σώζει ζωές μόνο αν έχεις την διάθεση να σχοληθείς Χάρη! Και εδώ φαίνεται για ακόμα μια φορά η αδιαφορία των υπευθύνων!

 • Δεν πρόκειται να ψηφίσω κανένα τους αν και προέρχομαι από πολιτική οικογένεια.
  Το νου τους μην πάθουν τίποτα τα παιδιά που πηγαινοέρχονται Σερβία Κοζάνη και αντίστροφα.
  Και των άλλων χωριών φυσικά που αναγκάζονται να την περνάνε.
  Να βρεθεί λύση τώρα.

  • Μην ψηφίζεις εσυ και βγάλε από την αποχή σου πάλι τον χειρότερο περιφερειάρχη όλων των εποχών. Δυστυχώς πρέπει να μάθει η κοινωνία πως τονποκιτικο σύστημα ζητά την αποχή μας. Δε θα τους κάνουνε τη χάρη αυτή τη φορά! Κασαπίδης ποτέ ξανα!
   Μπράβο για την παρέμβαση κ. Κάτανα.

 • Συγχαρητήρια για τη σκέψη και την τοποθέτηση κ. Κάτανα. Ο μόνος που ασχολείται τόσο ενεργά αφήνοντας μάλιστα τις επιχειρήσεις του. Να τα λέμε και αυτά γιατί κάποιοι άλλοι άεργοι έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα.

 • Να είσαι καλά βρε κατανακο!! κάθε φορά περιμένουμε ένα άρθρο σου για να μας φτιάξει τη μέρα. Έκθεση ιδεών γυμνασίου.. τα τρολ σου εν τω μεταξύ φωτιά!! θυμιζουν το χλαπατσα στης Ελλάδος τα παιδιά, που με την καθε χαζομαρα του κακαλου φωναζε μπραβοοο!! τι να πεις.. θέλει λεφτά η προεκλογική.

 • Αν δεν αγμφηνε η Περιφερειακή αρχή την γέφυρα στο ελος του Θεού δεν θα φτάσαμε εδώ.
  Αλλα έστω και τώρα ας κάνουν ότι μπορούν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα.

 • Κατανα για τον δρόμο τριγωνικό φταίει ο Περιφέρειάρχης; υπηρεσίες υπάρχουν και αυτοί αποφασίζουν.

 • Χάρη ενοχλείς πια με τις μεστές τοποθετήσεις σου τον αόρατο Περιφερειάρχη. Συνέχισε. Ξεγύμνωσέ τους για τα καλά. Μαζί σου.

 • Όπως είπε ο πρωτοσάλτε πρέπει να γίνει μια θυσία τέτοιοι είμαστε πρέπει να θυσιάζουμε τον αθώο πολίτη για να καν υμνούμε ερφμγα τέτοιοι ειπναι. Εύγε κατανα έχουμε να δούμε πολλά έργα από σένα

 • Αφού δεν έχουν σκοπό να φτιάξουν τον δρόμο από Καρυδίτσας για Ρύμνιο, ας φτιάξουν τον χωματόδρομο πάνω από τον Κήπο, να μην μπαίνουν φορτηγά και λεωφορεία στον στενό δρόμο του χωριού.

 • Πόσες επιπολαιότητες να αντέξουμε ακόμα από τον πρώην!!!! Περιφερειάρχη;;; Το τονίζω το πρώην γιατί ο νέος είσαι εσύ Χάρη! Προχώρα και τα Γρεβενά όλα είναι με το μέρος σου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.