Δήμος Γρεβενών: Αλλαγές στη χορήγηση και τα δικαιολογητικά περί μη οφειλής ΤΑΠ  

14 Μαρτίου 2023
13:49
Κανένα σχόλιο

 

 

Με το άρθρο 42 τροποποιείται η περ. α΄ της παρ. 18 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 (Α΄ 62) και επέρχονται αλλαγές στη χορήγηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση Βεβαίωσης περί µη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ως εξής:

 

-προβλέπεται η χορήγηση της βεβαίωσης περί μη οφειλής Τ.Α.Π. και κατόπιν αίτησης του ιδιοκτήτη, πέραν της αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τον συμβολαιογράφο ή της προσκόμισης από τον μεταβιβάζοντα

 

-προβλέπεται η διάρκειά της να εκτείνεται μέχρι το τέλος του έτους έκδοσής της αντί για 1 έτος από την έκδοσή της

 

-προβλέπεται η υποβολή των εξής δικαιολογητικών στο δήμο για τη χορήγηση της βεβαίωσης

α) για την περίπτωση ηλεκτροδοτούµενου ακινήτου, φωτοτυπία τελευταίου λογαριασµού ρεύµατος µαζί µε το αποδεικτικό εξόφλησής του και Πιστοποιητικό Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρηµένης Ιδιοκτησίας, και

β) για την περίπτωση µη ηλεκτροδοτούµενου ακινήτου, βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανοµής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), µε ηµεροµηνία διακοπής, Πιστοποιητικό Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρηµένης Ιδιοκτησίας και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για τη µη χρήση του ακινήτου.

-ορίζεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται για τα τετραγωνικά µέτρα που αναφέρονται στο Πιστοποιητικό Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρηµένης Ιδιοκτησίας.

Ο Δήμος Γρεβενών παραλαμβάνει και ηλεκτρονικά αιτήματα πολιτών για έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ στο email: [email protected].

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.