kozan.gr: Σε ποιες βασικές τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων προς τρίτους, ΕΦΚΑ, ΔΟΥ και λοιπούς φορείς προχώρησε το 2022 το Δ.Σ. της ΕΠΤΑΚ (Εταιρείας Πολιτισμού Τουρισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κοζάνης)

15 Μαρτίου 2023
00:44

Σε ποιες βασικές τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων προς τρίτους, ΕΦΚΑ, ΔΟΥ και λοιπούς φορείς προχώρησε το 2022 το Δ.Σ. της ΕΠΤΑΚ (Εταιρείας Πολιτισμού Τουρισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κοζάνης)

1. Υποχρεώσεις προς ΔΟΥ
• Σύνταξη και υποβολή δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων για τα έτη 2015 έως 2019 από τις οποίες προέκυψε οφειλή της εταιρείας προς τη ΔΟΥ συνολικής αξίας 128.880,37 ευρώ.
• Ρύθμιση των ανωτέρω οφειλών του Ν.4646/19, στο δικαστικό τμήμα της Δ.Ο.Υ Κοζάνης , σε 24  μηνιαίες δόσεις , αξίας 5.370,02 ευρώ εκάστη, καθώς και έγιναν όλες οι ενέργειες για την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank.
• Κατά τον  έλεγχο της ΔΟΥ, προέκυψαν επιπλέον οφειλές για το χρονικό διάστημα 2014-2019 από παρακράτηση φόρου εισοδήματος εργοληπτών συνολικής αξίας 201,42 ευρώ , φόρου αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα συνολικής αξίας 8.589,82 ευρώ , καθώς και προστίμων από εκπρόθεσμες υποβολές παρακρατούμενων φόρων και δηλώσεων μητρώου στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης , συνολικής αξίας 4.268,67 ευρώ, οι οποίες οφειλές βεβαιώθηκαν κατά τον έλεγχο της Δ.Ο.Υ. Συνολικά οι επιπλέον οφειλές μετά τον έλεγχο από τη ΔΟΥ είναι 13.059,91  ευρώ, οι οποίες και ρυθμίστηκαν.

2. Υποχρεώσεις προς προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες
• Έγινε έλεγχος καρτελών Προμηθευτών για τα υπόλοιπα που εμφανίζονται στα Λογιστικά Βιβλία. Εστάλησαν 116 επιστολές σε ισάριθμους προμηθευτές και ανταποκρίθηκαν 60 . Έπειτα από διασταύρωση των στοιχείων που απέστειλαν οι προμηθευτές με τα βιβλία της εταιρείας, ζητήθηκε από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται η ΕΠΤΑΚ να δοθεί λίστα με τα τιμολόγια παρελθόντων ετών τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να εξοφληθούν. Ο λογιστής απέστειλε
λίστα με 37 τιμολόγια τα οποία είναι σε θέση να πληρωθούν βάσει της συμφωνίας τους με τα βιβλία της εταιρείας, συμβουλεύοντας παράλληλα να ζητηθεί νομική συμβουλή για όσες περιπτώσεις έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά.

3. Υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ

• Έγινε ρύθμιση οφειλών του Ν.4152/13 Παρ.ΙΑ.ΙΑ1 , σε 12 μηνιαίες δόσεις του χρεωστικού υπολοίπου που εμφανιζόταν στο σύστημα του ΕΦΚΑ συνολικού ποσού 27.029,84 ευρώ καταβαλλόμενη σε 12 μηνιαίες δόσεις αξίας 2252,49 ευρώ εκάστη .

4. Υποχρεώσεις προς ΓΕΜΗ
• Ολοκληρώθηκε η εγγραφή της Εταιρίας και απόδοση αριθμού μητρώου στην υπηρεσία του ΓΕΜΗ , η οποία δεν είχε γίνει όλα τα προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα την μη υποβολή και δημοσίευση των Οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.