kozan.gr: Eισαγγελική παραγγελία, για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων – Στην παραγγελία, μεταξύ άλλων, τονίζεται η ανάγκη λήψεως ακόμα και μέτρων παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση διαπιστώσεως έστω και της παραμικρής πιθανότητας κινδύνου κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας

15 Μαρτίου 2023
11:48

 

Με παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί:

1. εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο,

2. εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και

3. ποιές ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020).

Στην ίδια παραγγελία τονίζεται η ανάγκη λήψεως ακόμα και μέτρων παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση διαπιστώσεως έστω και της παραμικρής πιθανότητας κινδύνου κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας, μέχρι εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

kozan.gr

16 σχόλια

  • Επιτέλους.
    Μετα από εθνικές τραγωδίες ξυπναμε;ή κοιμόμαστε πιο πολυ;
    Θα φανεί στο χειροκρότημα ή στο μούτζωμα.

  • Η εισαγγελική παραγγελία αποτελεί την τελευταία προσπάθεια να κάνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι (της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας). Αφού άφησαν να περάσουν 3,5 χρόνια χωρίς να κάνουν το παραμικρό, τώρα πρέπει να υποχρεωθούν ή να κλείσουν εντελώς τη γέφυρα ή να την αφήσουν ανοιχτή με κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

    Έτσι είναι Γιώργο μου: Πολιτική σημαίνει και πράξεις εκτός από χαιρετούρες και φρου-φρου. Θα μου πεις από την άλλη, αυτός είσαι, αυτά έκανες τόσα χρόνια και αυτά σε εξέλεγαν. Ωστόσο φτάνει κάποια φάση που η προσωπική ανικανότητα και η ανεπάρκεια φαίνονται… καλή σου τύχη.

  • Μόνο με ποδήλατο, σκέτο κι όχι ηλεκτρικό και
    με κολλημένα φτερά στην πλατη σαν τον Δαιδαλο.
    Στην Ελλάδα του 2023 που ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπροσωπος.
    Και ο Ικαρος;έπεσε στη θάλασσα κι έγινε πέλαγος, Ικάριο.

  • Να μας πούνε τελικά, η γέφυρα έχει πρόβλημα η όχι γιατί μερικοί μας λέγανε ότι δεν πρόβλημα η γέφυρα. Και μας λέγανε ότι έχουν επιβεβαιώσεις από επιστήμονες ότι η γέφυρα δεν έχει πρόβλημα. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται λένε. Μονο που αυτοί οι ψεύτες παίζανε με την ζωή όλων μας.

  • -Ο υφυπουργός;
    -παρηγορεί τον υπουργο.

    -Ρωτάς κι εσύ, κάτι πράγματα…
    Όμοιος ομοίω…

  • αν δεν απαντήσει ο περιφερειαρχης και στα 3 καυτά ερωτήματα να παραιτηθεί άμεσα!και φυσικά να τον ακολουθήσουν οι δήμαρχοι σερβιων και κοζανης και αμέσως μετά να παραιτηθούν και όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές του νομού!!!

  • Ελλάδα του” μπροστά πάει… το παμε κι όπου βγει… κι ακολουθεί
    μια και δυο και τρεις και χίλιες δεκατρείς συγνωμες”
    Ας δοκιμάσουμε -κάποτε -και την αντίθετη διαδρομή, πρώτα ζητάμε χίλιες συγνώμες για λαθη και τραγικές παραλείψεις παλιών πολιτικών και μετά μπαίνουμε στο χώρο της πολιτικής.

  • Οι επιτελικοι βουλευτες που ειναι;
    Κι εκεινος ο Μουσουρουλης που μιλουσε για αναπτυξη,ανάπτυξη,ανάπτυξη δίκαιη και άσπιλη;
    Και οι επενδυσεις;οι επενδυτες;
    Βρε αχρηστοι της επιτελικης αποτυχίας,ο κτηνοτροφος δεν μπορεί να περάσει απ τη Γέφυρα
    να πάει τροφή στο κοπάδι του ,δεν μπορούν οι μαθητές, να πάνε στο σχολείο τους,τρέμουν τα φυλλοκαρδια τους κι εσεις;
    Ανάπτυξη,ανάπτυξη,επενδύσεις,υδρογονα ,οξυγονα και προπανια.
    Ατ τα Τέμπη ως τη Γέφυρα,δρόμος πολιτικών εγκλημάτων.

  • Ποιος είναι αυτός που θα δώσει έγκριση ότι η γέφυρα είναι ασφαλής??? Πάτε καλά? Η γέφυρα θέλει ξηλωμα και πάλι από την αρχή. Διαφορετικά θα βάλουν καμία άθλια πινακίδα του τύπου διέρχεσαι με δική σου ευθύνη και θα τελειώσει εκεί το θέμα μέχρι να γίνουμε ΤΕΜΠΗ. Το ίδιο συμβαίνει 30 χρόνια με τον δρόμο που πάει από το ΡΥΜΙΟ προς Λάρισα και σήμερα οι κάτοικοι των Κήπων αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα βαρέα οχήματα που περνάνε από το χωριό. Άμα δεις δεξιά από το χωριό μέσα στην χαράδρα θα διακρίνεις τις υποδομές που είχαν ξεκινήσει για να γίνει δρόμος μέχρι την αρχή της γέφυρας του Ρυμνίου. Τόσα χρόνια τα γύρο χωριά γιατί δεν λένε κάτι για αυτό και τώρα σας ετσουξε!!! Θέλατε ο δρόμος να περνάει μέσα από τα χωριά για να μην ερημώσουν οι περιοχές!!! Ε τώρα κάντε υπομονή καμία 10ετια να γίνει η γέφυρα Σερβίων και βλέπουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.