Για γέλια και για κλάματα (Γράφει ο Χαράλαμπος Πουτογλίδης, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής)

16 Μαρτίου 2023
10:58

Για γέλια και για κλάματα….. Η Ακρινή αποτέλεσε και αποτελεί δυστυχώς αντικείμενο συζήτησης με στόχο τν πολιτική κερδοσκοπία και τν πολιτική σκοπιμότητα. Ένα θέμα αυτό της μετεγκατάστασης το οποίο με τo διαχρονικό εμπαιγμό αποτέλεσε μοχλό για τν απαξίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τη φυγή των νέων και την απαξίωση του χωριού μας. Στν σκιά όλων αυτών παρουσιάζεται μια πρόταση η οποία θεωρώ πως θα δώσει μια διαφορετική διέξοδο ανάπτυξης.Αυτό το οποίο όμως ζούμε είναι μια έντονη αντιπαράθεση, ύβρεις και εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο. Όπως σε όλα έτσι και στν πολιτική πρέπει να υπάρχουν όρια.Ο λαϊκισμός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα είναι άνευ προηγουμένου. Φορείς, κόμματα τοποθετούνται επί του θέματος ξεχνώντας πως έχουν να κάνουν με μια κοινωνία η οποία έχει χάσει τους ρυθμούς της.Σε ανθρώπους που ο χρόνος έχει σταματήσει με όνειρα και ελπίδες να έχουν χαθεί.Και ποιος άραγε τους δίνει αυτό το δικαίωμα ; Κύριοι και κυρίες του δημοσίου λόγου κρατήστε τα δάκρυα σας και Μν μαίνεται από ιμάτια από τις πολλές σας θυσίες.Σε μια γρήγορη αναδρομή είναι ανεπίτρεπτο να ξεχάσουμε τν δέσμευση του σύνολου των εκτάσεων του κάμπου και τν αποδέσμευση του σε μια νύχτα από τν διοίκηση της ΔΕΗ,το κυνηγητό στον κάμπο της Ακρινής με τις υποτιθέμενες αυθαιρεσίες, η απαξίωση σε κάθε συνάντηση στν Αθήνα καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ απουσίαζε εσκεμμένα και ένας συνεχής εμπαιγμός χωρίς τέλος. Σ αυτό το σημείο επίσης πρέπει να επισημανθούν και τα εξής: 1)Απόρριψη στην επαναποδωση εδαφών από 3500 στρέμματα έως 5000 στρέμματα μετά τν πρόταση της ΔΕΗ. 2) Απόρριψη της ένταξης του οικισμού στν Α ζώνη με στόχο και σκοπό θέσεις εργασίας. 3)Απόρριψη σε έργα υποδομών καθώς θέμα χρόνου η μετεγκατάσταση του οικισμού. 4)Καμια ενέργεια για τις κοινωνικές μας ομάδες. 5) Απόρριψη του εναλλακτικού σχεδίου. 6) Υποσχέσεις τν ημέρα του δημοψηφίσματος πως το θέμα της Ακρινής έχει κλείσει και θέμα χρόνου είναι οι πληρωμές και η εγκατάσταση στν νέο οικισμό. Όλα αυτά πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις.Ο καθένας που τοποθετείται στν δημόσιο διάλογο πρέπει να αναλαμβάνει τν ευθύνη των όσων λέει και πράττει και να Μν διακατέχεται από πολιτική εγωπαθεια και εγωισμό. Κλείνοντας τά παντα γύρω μας αλλάζουν.Ρεαλισμος η λαϊκισμός;Οι εξελίξεις ή θα μας περάσουν ή θα μας κάνουν πρωταγωνιστές. Πουτογλιδης Χαράλαμπος Υ.Γ Στν λογικη μετεγκατάσταση ή τίποτα όλο αυτό το διάστημα το ενδεχόμενο είναι να τα χάσουμε όλα και να μείνουμε με το τίποτα.Ποιες θα είναι οι συνέπειες;Α υτοι που έχουν αυτή την άποψη θα αναλάβουν και την ευθύνη;

16 σχόλια

  • Κύριε Πουτογλίδη,
    Θα περίμενε κανείς ότι στην “τοποθέτηση σας” δεν θα παραλείπατε, προκλητικά να αναφερθείτε στο δημοψήφισμα και στο ξεκάθαρο αποτέλεσμα του,υπέρ της μετεγκατάστασης. Επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά στην απόφαση του ΣτΕ με την οποία δικαιώνεται το χωριό μας και υποχρεώνεται η πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο.
    Θα ήταν πολιτικά σωστό να μας πείτε αν πιστεύετε στην διάκριση των εξουσιών που διέπει όλα τα φιλελεύθερα κράτη της Ευρώπης και αν θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η απόφαση του δικαστηρίου.
    Αντί λοιπόν να επιστρέφετε σε σχέδια τα οποία έχουν κριθεί από το λαό της Ακρινής και από τα δικαστήρια, καλό θα ήταν να πιέσετε τους συνομιλητές σας,που δεν έχουν πάρει θέση ακόμα,να αποδεχθούν την απόφαση του ΣτΕ.
    Οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να είναι σεβαστές από όλους σε ένα κράτος δικαίου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

    • Κάνω και γω αύριο δημοψήφισμα στο χωριό μου και ζητάω αεροδρόμιο..Ψηφίζουν οι συγχωριανοί ναι 80%…Πρέπει το κράτος να ικανοποιήσει το αίτημα μου;

      • Εσύ πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος το δημοψήφισμα το έφερε η κυβέρνηση δεν το έκανε ο κόσμος από μόνος του αν δεν τούς άρεσε το αποτέλεσμα δικό τούς πρόβλημα

  • μπραβο!!!! ετσι απλα….
    Και μην ακουτε αυτους που εχουν φυγει απο την Ακρινη εδω και πολλα χρονια…. λαι τωρα ειναι υπερ της μετεγκαταστασης για να παρουν ζεστο χρημα!!!! Ετσι κι αλλιως δεν θα ξαμ\ναπατησουν στο χωριο. ειναι τα κροκοδειλια δακρυα που ανεφερες

    • Ανώνυμα σχόλια υποτιμητικά χωρίς λόγο είναι εύκολο να κάνεις. Σε αυτά που γράφω έχεις να πεις κάτι σοβαρό. Και το αν θα ξαναπατήσει στο χωριό και στο σπίτι του κάποιος είναι δικό του θέμα. Κάνεις δεν είναι πιο Ακρινιώτης από τον άλλο.

  • Το ΣΤΕ απλά δικαίωσε την απόφαση ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος! Από την στιγμή που θα ακυρωθεί ο νόμος δεν ισχύει καμία απόφαση δεν θέλει πανεπιστήμιο!

    • δεν είναι τόσο απλό

      δε μπορεί ένας νόμος να καταργήσει δικαστική απόφαση έτσι απλά

      πρέπει να υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, κι αν γίνεται

      ο δικηγορικός σύλλογος κοζάνης κάτι πήγε να μας εξηγήσει γράφοντας “ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου, ότι έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες λόγω της «απολιγνιτοποίησης», που δικαιολογούν την μη υλοποίηση της υποχρέωσής του για ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης του οικισμού της Ακρινής. Άλλωστε στην ίδια απόφαση γίνεται δεκτό, ότι η νομοθετική πρόβλεψη για την μετεγκατάσταση του συγκεκριμένου οικισμού δικαιολογείται από λόγους αναγόμενους στην «προστασία της υγείας και ζωής των κατοίκων αλλά και στη διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας τους».

      δεν είναι άσπρο μαύρο, πατάω το κουμπί και καταργώ τη δικαστική απόφαση

  • Ας αναρωτηθούμε όλοι οι κάτοικοι αν με τις κινήσεις που γίνονται σήμερα χαθεί το όνειρο τις μετεγκατάστασης, χαθεί και το εναλλακτικό σχέδιο , ποια θα είναι η τύχη του χωριού ? Ποιος θα είναι υπόλογος? ποιος θα φταίει για τις επιλογές που έκανε ?

  • Ότι κάνετε θα τα βρείτε μπροστά σας επιστροφές χρημάτων από απαλλοτρίωση είναι πολλά τα λεφτά χαμένα εδάφη για φωτοβολταϊκά ο σκρεκας θα βοηθήσει τους κτηνοτρόφους και τέλος έρχονται και οι πληστηριασμοι έτσι θα γίνει το πράσινο χωριό ευτυχώς όμως η Ακρινη τους πήρε χαμπάρι

  • Στην τελευταία λαϊκή συνέλευση από το 73% που ψήφισαν μετεγκατάσταση παρευρέθηκαν 40 Ακρινιοτες αυτό και μόνο λέει παρά πολλά !!! Τα συμπεράσματα δικά σας

  • Ξεφτέρι ο δήμαρχος σου και ο συνεργάτης σου για το πράσινο χωριό που διατυμπανειζατε πώς έληξε ο Νόμος έκανε κολο Τούμπα και είναι υπέρ της μετεγκαταστασης εσύ κράτα γερά κάνε τα προσωπικά σου κομμάτια ίσων συμφέροντα αλλά όπως λέει και ο λαός όλα εδώ πληρώνονται

  • Πρώτον αποφάσισε το χωριό το τι θέλει.
    Δεύτερον είπατε το τοπικό συμβούλιο και το δημοτικό όποια απόφαση των κατοίκων θα την στηρίξετε και όχι να βάζετε τρικλοποδιές.
    Τρίτον την Κυριακή στην γενική συνέλευση που ήταν το τοπικό συμβούλιο ? πλην του προέδρου . Αφού ενδιαφέρεστε για το καλό του χωριού .
    Τέταρτον για όλα τα παραπάνω να τα φέρετε γραπτώς .
    Πέμπτον όσο για τον κ. Τσίπα δεν θα μας πει ποιος είναι κάτοικος ΑΚΡΙΝΗΣ γιατί και αυτός μέχρι προχθές ήταν κάτοικος Τετραλοφου.
    Και κάτι τελευταίο ΑΚΡΙΝΙΩΤΕΣ είναι όλοι και όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.