Άναυδοι παρακολουθούν οι πολίτες όσα εξελίσσονται με την υψηλή γέφυρα των Σερβίων και πολλοί έχουν χάσει, δικαιολογημένα, τον ύπνο τους.
Το οριστικό κλείσιμο της γέφυρας για μεγάλο διάστημα είναι εξαιρετικά πιθανό ενώ οι εναλλακτικές λύσεις μέχρι την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι έντονα προβληματικές. Μια ολόκληρη περιοχή καταδικάζεται σε απομόνωση, δεκάδες επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο και η αγωνιώδης αναζήτηση εναλλακτικών διαδρομών υποβαθμίζει συγκεκριμένους οικισμούς δημιουργώντας εξίσου σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.
Όσοι γνωρίζουν την περιοχή δε χρειάζονται φλύαρες αναλύσεις. Επιπόλαιοι χειρισμοί και κραυγαλέες παραλείψεις μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και την ευθύνη φέρει εξολοκλήρου η περιφερειακή αρχή.
Εδώ που φτάσαμε δε χωρούν υπεκφυγές, αντίθετα επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις.
– Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη για τη γέφυρα συνολικά, γιατί είναι αρμόδιο τυπικά και ουσιαστικά δρομολογώντας άμεσα όλα τα απαραίτητα.
– Η εναλλακτική διαδρομή μέσω γέφυρας Ρυμνίου τάχιστα να χαρακτηριστεί εθνικός δρόμος.
– Η περιφέρεια με κατεπείγουσες διαδικασίες να εγκαταστήσει αναδόχους για την παράκαμψη του οικισμού Κήπου και τη μετατόπιση του άξονα στο υψος του Τριγωνικού όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.
– Δημοπράτηση χωρίς καθυστερήσεις του δρόμου απο το ύψος του Κήπου μέχρι τη γεφυρα Ρυμνίου.
– Άμεση καταγραφή των μετακινήσεων λεωφορείων και φορτηγών οι οποίες για ένα διάστημα θα πηγαίνουν προς Λάρισα μέσω Εγνατίας και κάλυψη απο το Κράτος του επιπλέον κόστους.
– Ειδικό σχέδιο για συγκεκριμένες μετακινήσεις όπως πχ η μεταφορά λιγνίτη απο το ορυχείο Προσηλίου.
– Στοχευμένη στήριξη τομέων της τοπικής οικονομίας που πλήττονται με εκπόνηση σχεδίου από τους Δήμους Σερβιων και Βελβεντού σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επιδεινώνεται κάθε μέρα που περνάει. Δεν είναι ώρα για καυγάδες και επικοινωνιακούς χειρισμούς, είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων.