Bράβευση των νέων της Χορευτικής Ομάδας του Συλλόγου Βλατσιωτών Λάρισας

17 Μαρτίου 2023
11:23
Κανένα σχόλιο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης , αναμνήσεων και έντονων συναισθημάτων πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νέων της Χορευτικής Ομάδας του Συλλόγου Βλατσιωτών Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Βασβατέκης αναφέρθηκε στο όραμα, στις αξίες και στους στόχους που ήταν η βάση πάνω στην οποία χτίστηκαν τα 24 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του συλλόγου. Αφηγήθηκε συνοπτικά την πορεία του συλλόγου μέσα στα 24 χρόνια της διαδρομής του επικεντρώνοντας στις δύο κορυφαίες εκδηλώσεις των αποκαλυπτηρίων της προτομής του βαρώνου Κων/νου Βέλλιου, στην είσοδο του πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων και της τοποθέτησης του πορτραίτου του Φιλικού και οπλαρχηγού Γιάννη Φαρμάκη στην αίθουσα των Φιλικών του πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

«Ο Σύλλογός μας έγραψε λαμπρές σελίδες και πολλές επιτυχίες στο ιστορικό του και τις παραδίδει στους επόμενους , ώστε να συνεχιστεί η καταξίωση της υπάρχουσας οντότητάς μας, ως ιστορικός, πολιτιστικός, παραδοσιακός φορέας. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η μνήμη, η μεταλαμπάδεση της μνήμης στις νεότερες γενιές. Το γένος μας χρειάζεται να ξαναβρεί τις ρίζες του, να καλλιεργεί μελλοντικές πορείες, να επαναλαμβάνει και να βρίσκει μιμητές, παραμερίζοντας τους αποδομητές της ιστορίας μας».

Απευθυνόμενους στους νέους της χορευτικής ομάδας τους προέτρεψε: «Να έχετε αγάπη και φιλία μεταξύ σας έχοντας κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για το γενέθλιο τόπο καθώς η Βλάστη συνιστά ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μας. Σας συνδέουν οι αναμνήσεις από τα ταξίδια που έχουμε πραγματοποιήσει ανά την Ευρώπη και είναι πραγματικά ξεχωριστές. Γιατί τα ταξίδια μας ήταν ουσιαστικά, όχι χωρίς αιτία, χωρίς κάποια όμορφη αφορμή». Υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στο νέο συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λάρισας Πάνο Σάπκα για την πολυετή συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών δράσεων του συλλόγου, το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστ. Πράππα,  τους δημοσιογράφους για την επικοινωνία και προβολή του έργου, όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.  Ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ. για την αγαστή συμπόρευση και συνεργασία στην υπηρέτηση υψηλών ιδανικών και αξιών.

Επιπλέον ευχαρίστησε τον συμπατριώτη του Γιώργο Κίκκη για την καθοριστική του συμβολή στην εγγραφή του τρανού χορού στον κατάλογο της UNESCO, τον επιχειρηματία Ελευθέριο Σαϊτη, την οικογενειακή φίλη Ευαγγελία Νάνου, καθηγήτρια γλωσσολογίας στο ;Aαχεν και τον φιλέλληνα σύζυγό της dr.Roland Schuze-Robbecke  που στηρίζουν έμπρακτα το σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Ευχαρίστησε και τη σύζυγό του Νέλλη , η οποία «εντυπωσιάστηκε από την ιστορία της Βλάστης, σεβάστηκε τις παραδόσεις της και συμμετείχε στον σύλλογο με πάθος και μεράκι, με ψυχή και αγάπη».

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου επεφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη στον πρόεδρο, καθώς η αντιπρόεδρος κ. Γίτσα Τζαφέτα με θερμά λόγια, όπως άρμοζε στον άνθρωπο που υπήρξε για 24 χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου και με μια τιμητική πλακέτα επισφράγισε τη δημιουργική του διαδρομή. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αναμφίβολα η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν και στην ανάδειξή τους. Το κύρος του και η προσφορά του τού έδωσαν τη δυνατότητα να παραμείνει πρόεδρος για 24 χρόνια. Σε επίπεδο συνεργασίας με τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου υπήρξε αγάπη, αλληλοσεβασμός, μεράκι, αίσθημα συλλογικότητας και συνεργασίας. Απευθύνουμε στον συμπατριώτη μας, στον άξιο συνεργάτη, στον αγαπημένο φίλο τις καλύτερες ευχές μας για υγεία και μακροζωία. Θα τον συνοδεύουν πάντα η εκτίμηση, η φιλία και η αγάπη μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ.Τάνια Παλαιού, η οποία αναφέρθηκε στις πολυάριθμες εμφανίσεις της χορευτικής ομάδας στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις συμμετοχές σε σπουδαίες διοργανώσεις, που υπήρξαν σταθμοί στην ιστορία του συλλόγου.

Η βράβευση ξεκίνησε με τους πρωτοχορευτές της ομάδας Γιάννη Βασβατέκη και Νίκο Κολοβέτσιο.

Εκ μέρους τη χορευτικής ομάδας η Εύη Τζαφέτα μίλησε με λόγια αγάπης για τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις  από τα ταξίδια και ευχαρίστησε το Δ.Σ. «Εμείς οι νεότεροι Βλατσιώτες χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον πρόεδρό και το Δ.Σ.

Ευχαριστούμε τις ακούραστες συνεργάτιδές του που με ζήλο και μεράκι επιτέλεσαν σημαντικό έργο, ευχαριστούμε την κ. Νέλλη ακαταπόνητη οδηγήτρια των κινήσεων, να μας υποδέχεται πάντα στο χώρο του Συλλόγου με εγκαρδιότητα και αγάπη.  Αφήνουν έργο που καλούμαστε να συνεχίσουμε κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις και να πορευτούμε στους πολιτιστικούς δρόμους που μας χάραξαν τιμώντας το έργο τους και τις πλούσιες πατρογονικές μας καταβολές».

Η μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη δημιούργησε υπο τους ήχους των χάλκινων πνευστών μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παρών στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση έδωσε και η πρόξενος της Αυστρίας κ. ΄Εβελιν Παπαδοπούλου επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τους ισχυρούς δεσμούς του παρελθόντος που συνδέουν τη Βλάστη με τη Βιέννη. Η πρόξενος μετέφερε στο σύλλογο τους χαιρετισμούς τις ευχές και την αγάπη της νυν πρέσβη Ελβίρας Ποπέλερ και της π. πρέσβη Μελίττας Σούμπερτ.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.